XFX RX 580 GTS XXX Edition macun ve termal pad değiştirmeye gerek var mı?

Yiğit_bon

Decapat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Güç Kaynağı: 600W GameForce 80+ Bronze PSU
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600
RAM: 16 GB Tek Kanal G.Skill RipJaws 3200 MHz CL16
Depolama: KIOXIA 500 GB EXCERIA G2
Anakart: Gigabyte A520M-K V2 Rev 1.1
Ekran Kartı: MSI Gaming X RX 470 4 GB
Kasa: GameForce Rainy Beyaz, 4×120 mm Rainbow Fan, E-ATX
Klavye: Redragon K630W (beyaz, %60 form faktörü)
Mouse: Claws Crossfire V1, 12.800 DPI RGB
XFX RX 580 8 GB ekran kartım var GTS XXX modeli kartı 2.el aldım alalı 1hafta oldu FurMark veya oyunlarda vs performans olması gerektiği gibi.

ETS 2 yüksek ayarlarda ve ölçekleme %200'de
85 derece veya 80 derecelerde geziyor. %50 fan kullanımı (FPS sınırsız) ortalama 80 FPS.

Forza 4 de ise Ultra grafiklerde eğer FPS sabitlersem 60'a o zaman sıcaklık 65 70 derece.
Ama FPS kilidi kaldırınca 80 90 FPS ama sıcaklık gene 80 85 oluyor. Hemen değil ama 15 dakikaya falan yavaş yavaş çıkıyor.

Ancak herhangi bir sorunu yok drop veya ekran kartı frekans kısma gibi.

Değiştirmeye değer mi hem de içi açılmamış bir kart bir de thermal pad de var onları da değiştirmem gerekir mi?

Pandemi öncesi aldığım ASUS ROG STRIX RX 580 3 fanlı ekran kartı It Takes Two'nun ana ekranında 93 dereceye çıkıyordu, sadece termal macununu değiştirdim ve tozunu falan temizledim ve şuanda ağır yük altında asla 65 dereceyi geçmiyor. Pedlerin durumu gayet iyiydi değiştirmeye de gerek duymadım, orta seviye bir macunla böylesine bir düşüş yaşadım. Bence bi bak, eğer pedlerin durumu iyiyse değiştirmeyebilirsin, macununu sil, tozlarını temizle ve yeni bir macun sür.

Pandemi öncesi aldığım ASUS ROG STRIX RX 580 3 fanlı ekran kartı It Takes Two'nun ana ekranında 93 dereceye çıkıyordu, sadece termal macununu değiştirdim ve tozunu falan temizledim ve şuanda ağır yük altında asla 65 dereceyi geçmiyor. Pedlerin durumu gayet iyiydi değiştirmeye de gerek duymadım, orta seviye bir macunla böylesine bir düşüş yaşadım. Bence bi bak, eğer pedlerin durumu iyiyse değiştirmeyebilirsin, macununu sil, tozlarını temizle ve yeni bir macun sür.
Cevabiniz için teşekkür ederim mx 4 ile değiştireceğim. Değiştirince sonuçları belirtirim.

Cevabiniz için teşekkür ederim mx 4 ile değiştireceğim. Değiştirince sonuçları belirtirim.
MX4 genelde ekran kartları için pek önerilmiyor diye biliyorum, pump out yapıyor diyorlar. Eğer elinde varsa kullanabilirsin ancak yeni alacaksan bütçene göre farklı bir macun almanı öneririm.

MX4 genelde ekran kartları için pek önerilmiyor diye biliyorum, pump out yapıyor diyorlar. Eğer elinde varsa kullanabilirsin ancak yeni alacaksan bütçene göre farklı bir macun almanı öneririm.
Elimde mx4 var en kaliteli eskiden rx 550 vardı 70 derecelerden 60 dereceye düşürmüştü. Eski macun kötü olduğu icinde olabilir tabi .d bence mx4 iş görecektir. Benim için 70 derece civarlarında düşürmesi yeterli zaten.

Elimde mx4 var en kaliteli eskiden rx 550 vardı 70 derecelerden 60 dereceye düşürmüştü. Eski macun kötü olduğu icinde olabilir tabi .d bence mx4 iş görecektir. Benim için 70 derece civarlarında düşürmesi yeterli zaten.
Elinde varsa kullan gitsin :D

Macunu değiştirdim ancak gözle görülür fark şu oldu iç kamerada 40 FPS yerine 60 FPS almaya devam ediyorum bu da demek ki kart 85 derecede frekans kısıyormuş. Şu anda kart 20 dk oynamamla 79 80 dereceye geldi aynı şartlarda normalde 85 86 görürdü bu sefer indi ama çok da etkili değil çünkü berbat kasa hava akışım var yani iyi bir kasaya gectigimde yüksek ihtimalle 5 6 derece düşer ve 75 derecelerde oynarım 80 derece üzerine çıkmadı yani nominal kabul edilen değerde bence iyi oldu eski macun fotoğrafta iğrenc durumdaydı iyice kulak kürdanı ve kolonya sonra da üzerine MX4. pedler iyi durumdaydı yumuşacıktı zaten elimde ped yoktu ondan ellemedim pedleri. Ha birde boşta 50 derece olan kart 25 derece oldu oda ektedir.d

Macunu değiştirdim ancak gözle görülür fark şu oldu iç kamerada 40 FPS yerine 60 FPS almaya devam ediyorum bu da demek ki kart 85 derecede frekans kısıyormuş. Şu anda kart 20 dk oynamamla 79 80 dereceye geldi aynı şartlarda normalde 85 86 görürdü bu sefer indi ama çok da etkili değil çünkü berbat kasa hava akışım var yani iyi bir kasaya gectigimde yüksek ihtimalle 5 6 derece düşer ve 75 derecelerde oynarım 80 derece üzerine çıkmadı yani nominal kabul edilen değerde bence iyi oldu eski macun fotoğrafta iğrenc durumdaydı iyice kulak kürdanı ve kolonya sonra da üzerine MX4. pedler iyi durumdaydı yumuşacıktı zaten elimde ped yoktu ondan ellemedim pedleri. Ha birde boşta 50 derece olan kart 25 derece oldu oda ektedir.d
Eski macun orjinal macunu.

Eski macun orjinal macunu.
Son bir ekleme forza 4 de en fazla 68 69 derece 90 fps aliyorum ultra grafiklerde ideal

Macunu değiştirdim ancak gözle görülür fark şu oldu iç kamerada 40 FPS yerine 60 FPS almaya devam ediyorum bu da demek ki kart 85 derecede frekans kısıyormuş. Şu anda kart 20 dk oynamamla 79 80 dereceye geldi aynı şartlarda normalde 85 86 görürdü bu sefer indi ama çok da etkili değil çünkü berbat kasa hava akışım var yani iyi bir kasaya gectigimde yüksek ihtimalle 5 6 derece düşer ve 75 derecelerde oynarım 80 derece üzerine çıkmadı yani nominal kabul edilen değerde bence iyi oldu eski macun fotoğrafta iğrenc durumdaydı iyice kulak kürdanı ve kolonya sonra da üzerine MX4. pedler iyi durumdaydı yumuşacıktı zaten elimde ped yoktu ondan ellemedim pedleri. Ha bir de boşta 50 derece olan kart 25 derece oldu oda ektedir. D

Eski macun orijinal macunu.

Son bir ekleme Forza 4 de en fazla 68 69 derece 90 FPS aliyorum Ultra grafiklerde ideal.

Arkadaşlar şu ana kadar söylediklerimi unutun hepsi kasanın havasızlığından ekran kartının yerle arasında 5 cm civarı yer var yani hava vakum oluyor fanlar etkisizz hemen bende tam çaprazına fan koydum oradan direkt temiz hava geliyor 2 fanınada kesinlikle değerler şu şekilde

Assetto Corsa her şey en yüksek
Highlands (orijinal map) bu haritada 80 90 FPS sıcaklık ise 65 derece 1080p.
Eğer Pure Config'den yağmurlu hava yaparsam 60 FPS'e kadar düşüyor ama sıcaklık 75 76 dercee olmasi gereken.

ETS 2 de her şey yüksek ve ölçekleme %200
70 FPS civarlarında 65 70 derece 1080p.

Forza 4 ise Ultra grafiklerde keskinleştirme kapalı. 80 90 FPS civarlarında en yoğun yerlerde bile. Derece ise 60 62 derece 1080p.

Kac kişi görür bilmiyorum ama önceki test kesinlikle havasızlıktan dolayı sıcaklık değerleri yüksek yanlış bilgi vermek istemedim ve 1 tane fan ile temiz hava beslediğimde değişen değerlere bakın.

Ha bu arada Assetto Corsa Pure Config grafikleri gerçekten çok zordur normalde stock Assetto Corsa full grafiklerde 60 derece geçmiyor. Tüm testler 1080p ile 30 dakika boyunca test edilip son sıcaklık yazdım yani Max ulaşabileceği sıcaklık.

Kesinlikle fark yarattı güvenlik etiketi heba oldu ama değdi. Teşekkürler!

Dosya Ekleri

• 20250204_151241.jpg
    20250204_151241.jpg
    352,4 KB · Görüntüleme: 24
  • 20250204_150126.jpg
    20250204_150126.jpg
    572 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20250204_151945_Gallery.jpg
    Screenshot_20250204_151945_Gallery.jpg
    97,3 KB · Görüntüleme: 22
  • Screenshot_20250204_151935_Gallery.jpg
    Screenshot_20250204_151935_Gallery.jpg