XFX RX 590 ekran kartı fanlarını yüksek devirde çalıştırmak zararlı mı?

ATADEVRIMM

Hectopat
Kasa soğutması bir tık yetersiz kalıyor, ekran kartım ısınıyor. Haliyle ekstra soğutma yapmam gerekli.
Ekran kartı fanlarına ayar yapıp yüksek RPM'de çalışmasını sağladım. Bu herhangi bir sorun yaratır mı?

Ekran kartı XFX RX 590.

Yaptığım ayarı resim halinde yükledim. Şu an 2000-2190 RPM civarında dönüyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    18,9 KB · Görüntüleme: 172
15 dakikada resetleyen ürün senin söylediklerini yaptıktan sonra şuana kadar sorunsuz çalıştırdı şuan resetledi kendini fakat ayarları sıfırlamadı şaşırtıcı şekilde
Büyük ihtimalle benim gibi yazılımsal sürücü kaynaklı bir sorun yaşıyordun. Ayarlar ile çözüme kavuşmasına sevindim. İnşallah sorunsuz bir şekilde de kullanmaya devam edersin.

Büyük ihtimalle benim gibi yazılımsal sürücü kaynaklı bir sorun yaşıyordun. Ayarlar ile çözüme kavuşmasına sevindim. İnşallah sorunsuz bir şekilde de kullanmaya devam edersin.
Malesef çözülmemiş sadece ayarları sıfırlamayıp wattman hatası diye uyarı vermiyor ama hata aynı hata ekran kararıyor sinyal yok yazıyor pc kendini resetliyor. Normalden çok daha hızlı şekilde açılıyor. Masaüstü geldiğinde ekran kartı fanı 5-10 saniye boyunca seri şekilde dönüyor sonra normal halini alıyor.

Malesef çözülmemiş sadece ayarları sıfırlamayıp wattman hatası diye uyarı vermiyor ama hata aynı hata ekran kararıyor sinyal yok yazıyor pc kendini resetliyor. Normalden çok daha hızlı şekilde açılıyor. Masaüstü geldiğinde ekran kartı fanı 5-10 saniye boyunca seri şekilde dönüyor sonra normal halini alıyor.
O zaman başka sürücüleri deneyin ve bu tarz ayarlamaları o sürücülerde deneyin. Yani dediğim gibi sorun yazılımsal sürücü kaynaklı ise net bir çözümü olmadığı için bütün yöntemleri denemeniz gerekiyor.

O zaman başka sürücüleri deneyin ve bu tarz ayarlamaları o sürücülerde deneyin. Yani dediğim gibi sorun yazılımsal sürücü kaynaklı ise net bir çözümü olmadığı için bütün yöntemleri denemeniz gerekiyor.
Daha fazla uğraşamadım dostum kartı teslim ettim yerine 1660 süper aldım :D itopya da indirim vardı ondan faydalandım

En doğrusunu yapmışsınız uğraşmaya değmezdi zaten. Hayırlı olsun o zaman.
Teşekkürler ürün şuan elime ulaştı 2 problemim var :D
1.e irsaliye de ürünler 0 tl olarak gözüküyor.
2. Ürünün arka kapağında nedense garanti bantı yok gtx 1660 super oc versiyonunda garanti bantı olmuyor mu onu düşünüyorum (fan değişikliği su soğutma vs takmak için.)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı