XFX RX 590 ekran kartı fanlarını yüksek devirde çalıştırmak zararlı mı?

ATADEVRIMM

Hectopat
Kasa soğutması bir tık yetersiz kalıyor, ekran kartım ısınıyor. Haliyle ekstra soğutma yapmam gerekli.
Ekran kartı fanlarına ayar yapıp yüksek RPM'de çalışmasını sağladım. Bu herhangi bir sorun yaratır mı?

Ekran kartı XFX RX 590.

Yaptığım ayarı resim halinde yükledim. Şu an 2000-2190 RPM civarında dönüyor.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    18,9 KB · Görüntüleme: 172
gta 5 ve bf 5 denemedim. Word of tanks Hd sürüm yüksek ayarda 75fps Black Desert online yenileme modu 60 fps ultra modu 35 fps
Tek sıkıntım şuan için wattman hatası alıp reset atıyor. AMD nin genel problemi malesef

FPS olarak değil sıcaklık değerlerini sormuştum aslında :) İmzalı(WHQL) sürücüleri kullanmanızı öneririm. Bir de sizdeki kart fabrika çıkışlı OC'li bir model, "silicon lottery" olayından dolayı bazı kartlarda o hatalar olabilir. Undervolt ile o tip hatalardan kurtulan arkadaşlar vardı diye hatırlıyorum. Bilginiz olsun.

gta 5 ve bf 5 denemedim. Word of tanks Hd sürüm yüksek ayarda 75fps Black Desert online yenileme modu 60 fps ultra modu 35 fps
Tek sıkıntım şuan için wattman hatası alıp reset atıyor. AMD nin genel problemi malesef
Yüklediğim Radeon ayarlarını denediniz mi? Bende bu kartta WattMan ve siyah ekran hatası ile çok uğraştım. 20.4.2 sürümünü kurup size attığım ayarları uygulayınca bu sorunlar ile karşılaşmadım şimdilik.

Malesef işe yaramadı.
İşe yaramadı derken aynı hataları almaya devam mı ediyorsunuz? Ama sıcaklık konusunda işe yaraması lazım. Farklı sürücüleri deneyin ve o sürücülerde bu tarz benim gibi ayarlamalar yapın. Ben 20.4.2 sürümünü kullandığımı belirtmiştim. 20.4.2 sürümü kurup benim yaptığım ayarları tekrar deneyebilirsin. Bu hataların net bir çözümü olmadığı için ayrıca undervolt ayarları yaparken net bir ayarı olmadığı için kesin olarak şunu yapacaksın diyemiyorum maalesef.

İşe yaramadı derken aynı hataları almaya devam mı ediyorsunuz? Ama sıcaklık konusunda işe yaraması lazım. Farklı sürücüleri deneyin ve o sürücülerde bu tarz benim gibi ayarlamalar yapın. Ben 20.4.2 sürümünü kullandığımı belirtmiştim. 20.4.2 sürümü kurup benim yaptığım ayarları tekrar deneyebilirsin. Bu hataların net bir çözümü olmadığı için ayrıca undervolt ayarları yaparken net bir ayarı olmadığı için kesin olarak şunu yapacaksın diyemiyorum maalesef.
sıcaklık konusunda pek sorunum kalmadı ekstra fan ilavesi odamda kullandığım vantilatörü kasaya çevirme. Son olarak kasanın kapağını açıp powerı yan çevirdim fan ısısı dışa baksın diye. (çevirmeden önce ekran kartı ve power fanı birbirine bakıyordu :D )

Şuan sadece wattman hatası dert oldu oda amd'nin kronik arızası

sıcaklık konusunda pek sorunum kalmadı ekstra fan ilavesi odamda kullandığım vantilatörü kasaya çevirme. Son olarak kasanın kapağını açıp powerı yan çevirdim fan ısısı dışa baksın diye. (çevirmeden önce ekran kartı ve power fanı birbirine bakıyordu :D )

Şuan sadece wattman hatası dert oldu oda amd'nin kronik arızası
WattMan hatası tarihte kaldı diyenlere selam olsun buradan. :D Evet bu hata genelde kronik olup net bir çözümü yok. Uğraşıp çözmek sizin elinizde. 20.4.2 sürümünde benim kullandığım ayarları deneyip halen WattMan hatası alıyorsan dediğim gibi başka sürümleri dene ve o sürümlerde ayarlar yap.

WattMan hatası tarihte kaldı diyenlere selam olsun buradan. :D evet bu hata genelde kronik olup net bir çözümü yok. Uğraşıp çözmek sizin elinizde. 20.4.2 sürümünde benim kullandığım ayarları deneyip halen WattMan hatası alıyorsan dediğim gibi başka sürümleri dene ve o sürümlerde ayarlar yap.

Ne tarihi yahu AMD serisi kartların neredeyse tamamında var bu problem. kimisinde donanım kaynaklı fakat büyük çoğunluğunda yazılımsal problem var.
Dediklerini yaptım. 20.4.2 sürümünü yükledim resimdeki ayarları yaptım. 2, 5 saattir res atmadı ısınmadı umarım nazar değmez. :D.

Ne tarihi yahu AMD serisi kartların neredeyse tamamında var bu problem. kimisinde donanım kaynaklı fakat büyük çoğunluğunda yazılımsal problem var.
Dediklerini yaptım. 20.4.2 sürümünü yükledim resimdeki ayarları yaptım. 2, 5 saattir res atmadı ısınmadı umarım nazar değmez. :D.
İnşallah çözüm olur. Konuyu takipteyim gelişme olursa yazarsın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı