XFX RX 6600 XT Speedster QICK 308 RAM sıcaklıkları 105 derece oluyor

1000 TL'ye kadar işimizi görecek 3 tane önerebilirseniz sevinirim. Teşekkür ederim

Bunlara kolay ulaşırsınız, yurt dışı olursa Thermalright TF9 olabilir.

İki benzer konuyla ilgilenince kafa gitti, mesajı düzelttim.

Son düzenleme:
Macun için acele etmeyin, hotspot ile GPU arasındaki fark 30 ve üzerine çıktığında yenilersiniz, şu an kabul edilebilir seviyede.

Bunlara kolay ulaşırsınız, yurt dışı olursa Thermalright TF9 olabilir.

Çok teşekkür ederim denediğimde sonuçları yazarım. Pullsar gerçekten 20w mıdır cooler master 9w yazıyor bu değerlerin bir gerçekçiliği var mı ? Pullsarı alıp deneyeceğim tamamını mı kullanacağım.

Merhaba, uzun zamandır kullandığım RX 6600 XT kartımda bakım için termal pad ve termal macun değişimi yapmak istedim. Ölçüleri araştırıp aldım, ancak çekirdek sıcaklığı düştü ama RAM sıcaklığı daha kötü oldu. Pullsar Ice Dragon 17WK kullandım. 2 tane daha termal pad denedim ama yine fark eden bir şey olmadı. Undervolt ve fan ayarını yükselterek kullanıyorum şu anda. Sadece bellek padlerini değiştirdim (işaretledim).

Eki Görüntüle 2295269

Eki Görüntüle 2295270

Bu FurMark testi 1 dakikalık bir test. Burada en sıcak nokta 105 derece oluyor, çok hızlı şekilde. Ayrıca burası bellek ya da çekirdek değil galiba. Ne yanlış yaptım acaba? Bu işlemleri yapmadan önce çekirdek ve bellek daha sıcaktı ama sıcak nokta sıcaklığı bu kadar değildi. Aslında sıcaklıklar düştü ama hotspot yükseldi bu sefer de.
Benzer bir sorun için konu açtım daha geçtiğimiz günlerde şimdide bu konuya denk geldim :) . Kart modellerimiz aynı ve sorunumuz da aynı.
Ne yaptınız bir çözüm bulabildiniz mi? Ben firmadan aldığım ölçülere göre yeni pad siparişi geçtim ama o zamana kadar başka bir öneriniz varsa değerlendirmek isterim.
Bu arada XFX tarafından mail ile aldığım bilgilendirme;
"VRM 1,5 mm
VRAM 1 mm
Lütfen sıkıştırılabilen yumuşak termal pedler kullanın. Teşekkürler."

Genellikle fabrika çıkışı stok halde ekran kartlarında 5w/mk ve 40hardness (sıkıştırma katsayısı) oranında termal padler tercih edilir.

Tavsiyem birebir ölçüde alın. Çok çok dandik bir termal pad almadığınız sürece hepsi birbirine yakın performans verecektir. Yani çok pahalı termal pad ile orta seviye termal pad arasında hiçbir zaman 5 dereceden fazla hotspot farkı görmedim. GPU sıcaklığından en fazla 2 derece fark ediyor. Yeterki düzgün monte edilsin ve ölçüleri birbirine tutsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı