XFX RX 7900XT coil whine

deniz111

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

XFX 7900XT kartindan yuksek FPS'te oyunlarda yuk altinda 400-500FPS'lerde coil whine sesi geliyor cok yuksek degil ama geliyor yani, iade etmeli miyim sizce 1 hafta olmadi henuz, bu kadar olmasi normal mi coil whine? CS:GO'da FPS'i 200-300 yapinca kesiliyor ama 400-500'lerde geliyor moralim bozuldu. Sistemi yeni topladim ilk defa oyun oynayayım dedim yuksek FPS 2K CS:GO oynarken cw sesi gelmeye basladi cok aşırı degil ama can sıkıyor o kadar para verip bu sesi duymak. Ne yapmaliyim sizce? Bunu iade edip yenisi ya da 4070 Ti alsamda cw olma ihtmali yuksek mi ne diyorsunuz?

Yeni nesil ekran kartlarının çoğunda var bu problem. Hatta bazı firmalar bubu bir problem olarak bile nitelendirmiyor diye biliyorum. Sesten rahatsız olmuyorsanız bir sorun yok.

TUF 4070 Ti OC kullanıyorum onda da oluyor. Kaçışı yok hocam. 🥲

Gayet iyi kartınız. Keyfini sürün sadece...

Saygılarımla.🌹

Hepsinde mi oluyor hocam yoksa sansa mi acaba ya 14gun olmadi karti alalao degisim mi yaptirsam diye dusundum ama uzun vadede zarar verir mi karta sisteme.

Yeni nesil ekran kartlarının çoğunda var bu problem. Hatta bazı firmalar bubu bir problem olarak bile nitelendirmiyor diye biliyorum. Sesten rahatsız olmuyorsanız bir sorun yok.

Karta zarar verir mi bilmiyorum hocam kulakligi takinca cok duyulmuyor ama yine de hi tik rahatsiz ediyor FPS 500-600 civari aldim 2K CS:GO'da high ayarlarda ama kart öttü bayağı.

Hepsinde mi oluyor hocam yoksa sansa mi acaba ya 14gun olmadi karti alalao degisim mi yaptirsam diye dusundum ama uzun vadede zarar verir mi karta sisteme.

Daha çok AAA oyunlarda yüksek grafik işlemi ve dolayısıyla yüksek voltaj gerektiren oyunlarda oluyor.
Yeni kartlar çok güçlü olduğu için bu durum meydana geliyor görüşümdeyim. Çünkü beslemeleri farklı oluyor ama konu hakkında daha doğru bilgi sahibi varsa bizleri aydınlatabilir. 🫴🏽

Kasa yerde olduğu için beni rahatsız etmiyor zaten kulaklık da takınca hiç bir şey duymuyorum. 🎭

Karta hiç bir zararı yoktur. 🙏🏼

Son düzenleme:

Tamamen şansa oluyor bence hiç uğraşmayın geri yollamakla bir zararı yok.

Daha çok AAA oyunlarda yüksek grafik işlemi ve dolayısıyla yüksek voltaj gerektiren oyunlarda oluyor.
Yeni kartlar çok güçlü olduğu için bu durum meydana geliyor görüşümdeyim. Çünkü beslemeleri farklı oluyor ama konu hakkında daha doğru bilgi sahibi varsa bizleri aydınlatabilir. 🫴🏽

Kasa yerde olduğu için beni rahatsız etmiyor zaten kulaklık da takınca hiçbir şey duymuyorum. 🎭

Karta hiçbir zararı yoktur. 🙏🏼

CS:GO'da bile oldu hocam AAA degil sanirim.

Tamamen şansa oluyor bence hiç uğraşmayın geri yollamakla bir zararı yok.

Zaten degisim yapsam bile yeni kartta da yuzde 95 olacak deniyor hocam😕☹️

Cw seslerini video çekip yükledim ama normalde videodaki sesten bir tık daha fazla duyuluyor videoda nedense bir tık düşük çıkmış ses.

@Lory7 @Merdo34 @599108 @Phanzox @yapiz @550519 @GRBreakpoint @messinicocugu cw ses düzeyini kaydetmeye çalıştım hocam ama bir tık düşük ses seviyesi olarak videoda, gerçekte 1 tık daha fazla.

Son düzenleme:

Cw seslerini video çekip yükledim ama normalde videodaki sesten bir tık daha fazla duyuluyor videoda nedense bir tık düşük çıkmış ses.

@Lory7 @Merdo34 @599108 @Phanzox @yapiz @550519 @GRBreakpoint @messinicocugu cw ses düzeyini kaydetmeye çalıştım hocam ama bir tık düşük ses seviyesi olarak videoda, gerçekte 1 tık daha fazla.

Fan sesi engelliyor gibi size kalmış ne yapacağınız,değişim/iade işe yeni 7900XT olabilir ya da takmayıp kullanabilirsiniz ses harici etkisi yok.

@R. B. D hocamın görüşüne katılıyorum benim pny 1650 de bile cw yok ama yeni nesil güçlü kartlarda hep cw şikayeti duyuyorum özellikle 6700xt ve üstü kartlarda.

CS:GO'yu 2K ve yüksek grafiklerde oynuyorsun sanırım öyleyse ekran kartına yük bineceği için cw olur tabii.

@R. B. D hocamın görüşüne katılıyorum benim PNY 1650 de bile cw yok ama yeni nesil güçlü kartlarda hep cw şikayeti duyuyorum özellikle 6700XT ve üstü kartlarda.

CS:GO'yu 2K ve yüksek grafiklerde oynuyorsun sanırım öyleyse ekran kartına yük bineceği için cw olur tabii.

Aynen hocam 2K ve high da oynadım, hafta sonu Call of Duty falan deneyeyim biraz daha ağır oyunları 200 FPS de, monitör 165 Hz olduğu için 165FPS'den fazla almam beni etkiler mi mesela bir oyunda 200FPS ile 500FPS almam 165 Hz monitörde fark yaratır mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı