Merhabalar. Yaklaşık 2 hafta önce İncehesap'tan XFX RX570 4 GB olan modeli satın aldım. Performans açısından bir sıkıntım yok fakat çok yüksek sıcaklık değerleri alıyorum. ETS 2 oyununda düşük ayarlarda stock ayarlar ile 88 dereceye kadar cıkıyor. MSI Afterburner programı ile yaptığım ayarda albion Online yükleme ekranında bile sıcaklık 80 dereceye kadar çıkıyor. Sizce normal mi ve nasıl düşürebilirim? Alta birkaç görsel bırakıyorum iyi günler.
Merhabalar. Yaklaşık 2 hafta önce İncehesap'tan XFX RX570 4 GB olan modeli satın aldım. Performans açısından bir sıkıntım yok fakat çok yüksek sıcaklık değerleri alıyorum. ETS 2 oyununda düşük ayarlarda stock ayarlar ile 88 dereceye kadar cıkıyor. MSI Afterburner programı ile yaptığım ayarda albion Online yükleme ekranında bile sıcaklık 80 dereceye kadar çıkıyor. Sizce normal mi ve nasıl düşürebilirim? Alta birkaç görsel bırakıyorum iyi günler.
Fanlar çalışmıyorsa biraz daha düşük olabilirdi. Ancak fanlar çalışıyorsa sorun var. Bu arada kasanız nedir?
Fanlar 3*** RPM'de imiş. Biraz daha yükseltip sonuçları atar mısın?
Bende XFX RX 470 var, fan ayarlarını manuel ayarladım, 80 derecede fanlar %100 iken çalışıyor ve 79-80 arası kalıyor kart. Benim kasanın sürkilasyonu pek iyi değil birde havalar sıcak o yüzden. Sende elle ayarlayarak deneyebilirsin belki çözüm olur.
Eğer kasanın yan kapakları açıksa hava sirkülasyonu düzgün olmaz. Kasanın içindeki sistem fanları boşa çalışır. Kasanın kapaklarını kapatın, sistem fanlarının çalıştığından emin olun, hava sirkülasyonunun olduğundan emin olun. Testlerinizi tekrar deneyin.