XG2405 vs 24G2U

Var. O zaman senin için doğru monitör XL2411p.

Şu konuya bakmanızı öneririm. BenQ Zowie XL2411P vs AOC 24G2U

Ek olarak allmightymihawk bayağı bu konularda bilgili bir abimiz. Diğer konulara yazdığı yorumlara bakabilirsin.

2017 çıkışlı model olması biraz eski olmasının dez avantajı yok mu?

Tek amacınız Valorant ise TN panel almanız daha mantıklı. Ama profesyonel anlamda oynamıyorsanız bence pek bir önemi yok yine de IPS tavsiye ederim.

Sonuçta Türkiye'de yaşıyoruz, her ne kadar Riot'un sunucuları burada olsa da internet altyapımız da çok kötü.
Standart bir IPS monitör ile TN monitörün arasında maksimum 4-5ms var.

4-5 milisaniye için görüntü kalitesinden feragat etmek mantıklı gelmiyor.

İkisinin arasından bir tercih yapacak olursam 24G2U seçerdim. Öyle de yaptım zaten şuan omu kullanıyorum 😄

Tek amacınız Valorant ise TN panel almanız daha mantıklı. Ama profesyonel anlamda oynamıyorsanız bence pek bir önemi yok yine de IPS tavsiye ederim.

Sonuçta Türkiye'de yaşıyoruz, her ne kadar Riot'un sunucuları burada olsa da internet altyapımız da çok kötü.
Standart bir IPS monitör ile TN monitörün arasında maksimum 4-5ms var.

4-5 milisaniye için görüntü kalitesinden feragat etmek mantıklı gelmiyor.

İkisinin arasından bir tercih yapacak olursam 24G2U seçerdim. Öyle de yaptım zaten şu an omu kullanıyorum 😄

Profesyonel olarak oynuyorum ve görüntü önceliği önemli değer mi BenQ almama?

Zamanında benim açtığım konuyu atayım size. Bir bakın isterseniz.

BenQ'nun o monitörü hakkında bir bilgim yok. 24G2U ilk üretilen seri ile sonraki üretilen seri farklı. İlk üretilenler 4.89ms gibi GtG değerine sahip ama sonrakiler daha düşük sanırım. Hardware Unboxed Youtube kanalını inceleyebilirsiniz.

Bir oyunu profesyonel olarak oynuyorsanız doğal olarak günde çok uzun saatler oynuyorsunuzdur ve az da olsa monitördeki gecikme farklarını hissedebilirsiniz. O yüzden değer bence.

Hala çok kararsızım arada ciddi fark var mı yok mu bilmiyorum 2017 model monitör ve G-SYNC FreeSync özellikleri de yok 100 200 TL fark ile 24G2U daha mantıklı geliyor fakat eğer arada ciddi hız gecikme süresinin en az olduğu bir fark varsa mutlaka tercihim o olacak.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı