Xiaomi 14 vs Honor Magic 6 Pro

Bütçe
50000 - 55000 TL
Hangisi tercih edilmeli? Sebepleri nelerdir?

Neden magic 6 Pro daha iyi
  • Daha iyi batarya
  • Daha iyi yazılım
  • Daha iyi performans
  • Daha iyi kamera
  • Daha hızlı arayüz
  • Daha optimize cihaz
  • Daha az ısınır
  • Daha iyi tasarım
Honor magic 6 Pro S24 Ultra ile kapışacak cihaz. Mi 14 dengi değil.

Apple fanboyları yine bir yerlerde boş yapıyor. Neden verilmesin gayet de kendi fiyat bandındaki telefonlardan iyi performans veriyor. Bir telefona bu paralar verilir mi diye sorarsın anlarım da 50 liralık amiral gemisine kaçak alınmış 10 liralık Redmi muamelesi yapmak komik oluyor.

Haha mesajımda Apple lafı geçmiyor bile. Tanımadığın birisine herhangi bir şeyin fanboyu demekte ne bileyim. O paraya biraz daha koyar fıstık gibi S24U veya Magic 6 Pro alırım. OP 12 alırım yine Xiaomi 14 almam. Nasılsa aldıktan bir süre sonra güncellemelerle başta pil performansı olmak üzere cihazın içinden geçecek Xiaomi.

Haha mesajımda Apple lafı geçmiyor bile. Tanımadığın birisine herhangi bir şeyin fanboyu demekte ne bileyim. O paraya biraz daha koyar fıstık gibi S24u veya magic 6 Pro alırım. Op 12 alırım yine Xiaomi 14 almam. Nasılsa aldıktan bir süre sonra güncellemelerle başta pil performansı olmak üzere cihazın içinden geçecek Xiaomi.

İmzana ve yaptığın ön yargı içeren yorumuna istinaden o lafı ettim. Biraz para koyar S24 Ultra alırım demişsin aralarında 20 bin lira fark var. 20 bin lira senin lügatına göre az bir para mı? S24U'nın dengi ancak mi 14 Ultra olur. Magic 6 Pro ve op 12'ye laf etmiyorum alınabilir telefonlar ama ortada asla Xiaomi alınmaz gibi kesin bir hüküm verecek kadar fark yok. Aldıktan sonra güncellemelerle cihazın performansı bozulacak demişsin ama burada da saçmalamışsın 7-8 yıla yakındır Xiaomi Mi 6 kullanırım hiçbir şekilde yavaşlatma durumu söz konusu değil ne bende ne de kullanan diğer arkadaşlarımda. Eski modelleri hangi firmanın güncellemelerle yavaşlattığı ve kamera performansını düşürdüğü açılan davalarla apaçık ortada. Burada Xiaomi'yi kötülemenin manası yok.

Eski telefonum 5-6 yıllık Xiaomi mia3 saf Android yani Google cihazı denen cihazlardan, pil zayıflaması dışında şu an çok rahat iş görür durumda ve stabil.
Diğer cihazım Xiaomi 12 (12gb/256) aktif kullanıyorum son derece memnunum seri, ekran harika, 67W şarj harman ses sistemi vs. 8gen1 ve S22'den çok daha az ısınıyor, soğutması da olduğu için. (bir de Samsung A34 var)
Burada her cihazı Redmi zanneden Xiaomi düşmanı tayfa hayatında belki hiç Xiaomi kullanmamış insanlar ya da kulaktan dolma düşüncelerle işkembeden sallıyor.

Konuya gelirsek her iki cihaz da güzel alınır. Bunların dışında S23u veya S24+ daha mantıklı da olabilir.

İmzana ve yaptığın ön yargı içeren yorumuna istinaden o lafı ettim. Biraz para koyar S24 Ultra alırım demişsin aralarında 20 bin lira fark var. 20 bin lira senin lügatına göre az bir para mı? S24U'nın dengi ancak mi 14 Ultra olur. Magic 6 Pro ve op 12'ye laf etmiyorum alınabilir telefonlar ama ortada asla Xiaomi alınmaz gibi kesin bir hüküm verecek kadar fark yok. Aldıktan sonra güncellemelerle cihazın performansı bozulacak demişsin ama burada da saçmalamışsın 7-8 yıla yakındır Xiaomi Mi 6 kullanırım hiçbir şekilde yavaşlatma durumu söz konusu değil ne bende ne de kullanan diğer arkadaşlarımda. Eski modelleri hangi firmanın güncellemelerle yavaşlattığı ve kamera performansını düşürdüğü açılan davalarla apaçık ortada. Burada Xiaomi'yi kötülemenin manası yok.

Bilgisayar mühendisiyim ve iOS geliştiriciliğiyle uğraşıyorum yani Apple ürünleri benim işim. Ben başka bir cihaz beğensemde benim işime yaramıyor. Keyif için bu ekosistemi oluşturmadım o yüzden imzaya bakıp bu yorumu yapman doğru değil. Öte yanda Xiaomi 14 50K seviyesinde, S24U 58-60K civarında. Aralarında 20K gibi bir fark yok. Bir diğer konu benim bahsettiğim durum yavaşlatma değil zaten. 2 yıl civarı Mi 9T Pro kullandım, babama da ilk çıktığında Mi 8 almıştık güncelleme yedikçe telefonun pil ömrü anormal seviyede düştü. Tüm bunların haricinde arayüzünün eskisi kadar iyi olmadığı düşünüyorum gereksiz çok şeyle dolu telefon ve bunu hissettiriyor. Son mevzuya gelirsek Apple’a açılan dava bilerek yavaşlatma davası değil. Çoğunluk açıp okumadı ve medya hit için böyle yansıttı ama dava dosyasını okursanız oradaki olay bilerek yavaşlatmadan ziyade Apple’ın kullanıcı izni almaması. Pil sağlığı kritik bir seviyenin altına inince cihazda ani kapanma ve hızlı pil tüketimi yaşanmaması için Apple işlemci frekansını kısıyordu. Pil değiştirirsen işlemci frekansı yani performans eski haline geliyordu. Davada bunun Apple’a değil kullanıcıya bırakılması için açıldı zaten.

Dostum ben de 2-3 ay önce telefon aldım bayağı kararsızdım iPhone 15- S23 Ultra- S24 ve Xiaomi 14 arasında kalmıştım. Ben şahsen Honor'u hiç düşünmedim sebepleri o ara 60k ücreti vardı, tasarımını beğenmedim. Benim en önem verdiğim şey kameraydı şahsen ve güncel telefon olması o yüzden Xiaomi 14 ve Honor dışındakileri eledim. Hem tasarımını daha çok beğendiğim hem de ekran kalitesi, kamera kalitesi Honor daha iyi olsa da gözle görülür bir fark göremediğim için Xiaomi seçtim. 3 ay olacak telefonla ve gayet memnunum. İki telefon da seni çok memnun edecek. Sana tavsiyem aradaki fiyat farkına ve tasarıma dikkat etmen.

Dostum ben de 2-3 ay önce telefon aldım bayağı kararsızdım iPhone 15- S23 Ultra- S24 ve Xiaomi 14 arasında kalmıştım. Ben şahsen Honor'u hiç düşünmedim sebepleri o ara 60k ücreti vardı, tasarımını beğenmedim. Benim en önem verdiğim şey kameraydı şahsen ve güncel telefon olması o yüzden Xiaomi 14 ve Honor dışındakileri eledim. Hem tasarımını daha çok beğendiğim hem de ekran kalitesi, kamera kalitesi Honor daha iyi olsa da gözle görülür bir fark göremediğim için Xiaomi seçtim. 3 ay olacak telefonla ve gayet memnunum. İki telefon da seni çok memnun edecek. Sana tavsiyem aradaki fiyat farkına ve tasarıma dikkat etmen.

Bende Xiaomi 12 kullanmaya devam ediyorum. Telefon hakkında izleniminizi sormak istiyorum. Sıkıntılı bir tarafı var mı? Genel olarak değerlendirmeniz neler?

Bende Xiaomi 12 kullanmaya devam ediyorum. Telefon hakkında izleniminizi sormak istiyorum. Sıkıntılı bir tarafı var mı? Genel olarak değerlendirmeniz neler?

Telefon benim en önemli beklentimi yani kamerayı karşılıyor. Gerçekten biraz da fotoğrafçılık bilginiz var ise muazzam bir kamera. Ben genel olarak Xiaomi cihazlarda güncellemelerin Türkiye'ye daha geç gelmesinden memnun değilim. Bir de malum HyperOS yeni bir işletim sistemi ve ilk native HyperOS cihazlar da Xiaomi 14 serisi. Hâlâ tam istenilen performans/güç tüketimi dengesi kurulamamış gibi hissediyorum. Cihaz hep yüksek devirde çalışan bir canavar gibi. Snapdragon 8 gen 3 zaten güçlü ve cihaz ufak işlerde bile yüksek güçte çalışıp kendini gereksiz yoruyormuş gibi hissediyorum. Forumlarda güncelleme gelen ülkelerde daha iyi durumda olduğu söyleniyor. Onun dışında cihaz beni her açıdan tatmin etti. Özellikle tasarımı ve boyutu çok ideal. Dolby vision ve Dolby Atmos gerçekten fark katmış. Yokluğu hissedilmeyen ama var olduğu zaman da tadından yenmeyen teknolojiler. Bu yazılım-donanım dengesinin 15 serisinde daha da oturacağını düşünüyorum. 14 serisi biraz geçiş sancısını çekti.

Telefon benim en önemli beklentimi yani kamerayı karşılıyor. Gerçekten biraz da fotoğrafçılık bilginiz var ise muazzam bir kamera. Ben genel olarak Xiaomi cihazlarda güncellemelerin Türkiye'ye daha geç gelmesinden memnun değilim. Bir de malum HyperOS yeni bir işletim sistemi ve ilk native HyperOS cihazlar da Xiaomi 14 serisi. Hâlâ tam istenilen performans/güç tüketimi dengesi kurulamamış gibi hissediyorum. Cihaz hep yüksek devirde çalışan bir canavar gibi. Snapdragon 8 gen 3 zaten güçlü ve cihaz ufak işlerde bile yüksek güçte çalışıp kendini gereksiz yoruyormuş gibi hissediyorum. Forumlarda güncelleme gelen ülkelerde daha iyi durumda olduğu söyleniyor. Onun dışında cihaz beni her açıdan tatmin etti. Özellikle tasarımı ve boyutu çok ideal. Dolby vision ve Dolby Atmos gerçekten fark katmış. Yokluğu hissedilmeyen ama var olduğu zaman da tadından yenmeyen teknolojiler. Bu yazılım-donanım dengesinin 15 serisinde daha da oturacağını düşünüyorum. 14 serisi biraz geçiş sancısını çekti.

Teşekkürler.
Cihaz zaten güçlü 8gen3 olmasından dolayı yüksek devir gibi hissettiriyor olabilir. Pil tüketimi iyi ise zaten sorun yok. Çalışsın canavar gibi.
Benim cihazda da HyperOS var, sade bir yazılım gibi görünüyor. Herhangi bir sıkıntısını görmedim. Gayet de seri cihaz. Android'de 12 GB RAM çok fark ediyor.
Xiaomi'yi kötülemek için durmadan yazılım şöyle böyle gibi yorumlar yapılıyor ama amiral gemilerinde zaten sıkıntı yok.

Teşekkürler.
Cihaz zaten güçlü 8gen3 olmasından dolayı yüksek devir gibi hissettiriyor olabilir. Pil tüketimi iyi ise zaten sorun yok. Çalışsın canavar gibi.
Benim cihazda da HyperOS var, sade bir yazılım gibi görünüyor. Herhangi bir sıkıntısını görmedim. Gayet de seri cihaz. Android'de 12 GB RAM çok fark ediyor.
Xiaomi'yi kötülemek için durmadan yazılım şöyle böyle gibi yorumlar yapılıyor ama amiral gemilerinde zaten sıkıntı yok.

Yazılımda bir hatayla karşılaşmadım. Hatta HyperOS 2.0 ile gelecek denilen özelliklerin çoğu var. Xiaomi'nin yeterince iyi reklam yapamadığını düşünüyorum. Apple intelligence ve Samsung AI özelliklerinin hepsi Xiaomi'de de var, ve çok güzel çalışıyor. Hatta yeni gelen bir beta özellik var alt yazı AI diye aktif ettiğin zaman bir şey izliyorsan örnek veriyorum hangi dil olursa olsun alt yazı çıkarıyor çeviri de sunuyor isteğine bağlı olarak. Bu özelliği telefon konuşmalarında da kullanabiliyorsun. Diğer markalar bu özelliğin ekmeğini fena yerdi ama Xiaomi'nin duyurduğunu bile görmedim. Ayarlarda gezerken kendim keşfetmiştim bu özelliği. Umarım daha fazla tanıtım yaparlar. Son olarak Redmi modelleri artık tamamen ayırması gerekiyor Türkiye'de tüm Xiaomi reklamları Redmi modelleri üzerinden dönüyor. İnsanlara 45k verip Xiaomi aldım dediğim zaman Redmi aldığımı düşünüyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı