Xiaomi 14 vs Honor Magic 6 Pro

Dostum burada incelememişsin anladığım kadarıyla belli zaten salladığın neyse bunu geçtim. Mi 14'ün 5 sene olmadığını nereden çıkardın.

İncelediğin halde S24 Plus'ta kalman farklı bir konu zaten, bu cihazların yanında S24 Plus olamaz. Bunlardan birine geçeydin bari. 😁

Ben bu cihazları satın almıyorum, inceliyorum bir süre kullanıyorum. Aslında bütçemde yetiyordu ama 230gram telefon cebimdeyken pantolon aşağı kayıyor (ciddili) diye S24U yerine bunu tercih ettim. Üstelik tasarımı ergonomik değildi. Magic 6 Pro'ya geçmeme sebebim ise Samsung ekosistemine sahip olmam.

Şarj fazla gitmiyor, ısınma konusunda fifti fifti mi 14.

Denedin mi cihazı? Denemesen bile internet testine bakıp magic 6 Pro'yla yan yana koymazsın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu cihazları satın almıyorum, inceliyorum bir süre kullanıyorum. Aslında bütçemde yetiyordu ama 230gram telefon cebimdeyken pantolon aşağı kayıyor (ciddili) diye S24U yerine bunu tercih ettim. Üstelik tasarımı ergonomik değildi. Magic 6 Pro'ya geçmeme sebebim ise Samsung ekosistemine sahip olmam.

Denedin mi cihazı? Denemesen bile internet testine bakıp magic 6 Pro'yla yan yana koymazsın.
Kaç forumda dedim gene görmemişsin, Mi 14 kullanıyorum. Aktif olarak.

13 den geçtim, kırılmasa kullanır olurdum.

pil, 9,10 saate kadar çıkıyor yoğun kullanımda.

Ultra zaten kaba bir telefon, kalem artısı için ama büyük telefonda rahatsız ediyor, cepte mepte.

Ultra zaten kaba bir telefon, kalem artısı için ama büyük telefonda rahatsız ediyor, cepte mepte.
Demek istediğim, fazla para vermeye gerek yok, eline alıp kullanmamış kişilerde yorum yapmasa daha güzel olacak. Konu sahibinin kendi isteği, farklarını yazdım ben. Burda tartışmaya gerek yok. Kafasını bulandırmayalım.

Burada bütçeyi de düşünüyoruz, daha iyi kamera ve pil için Honor dedim, yoksa gerisini aratmaz. Bizzat kullanmamışsın hem de. Fazla para vermeye gerek yok anlamında.

Almışken daha iyi, akıcı, optimize, daha hızlı gelişen yazılım, kamera, ekran, hoparlör, güvenlik(parmak izi, yüz tanıma), açik ara daha iyi pil alabiliyor. Eğer uzun süre kullanacaksa almışken tam olsun diyorum ben.
Mi 14 kötü değil, o da iş görür fazlasıyla yani Honor bütçeyi zorluyorsa mi 14 alsın ama honorada bütçe yeter mi 14ede derse işler değişir.

13'ten geçtim, kırılmasa kullanır olurdum.

Pil, 9,10 saate kadar çıkıyor yoğun kullanımda.

Yoğun kullanımda 10 saat mi? Yoğun kullanım derken neden bahsediyorsun? Hangi uygulamalar? Yoğun kullanımda mi 14 Ultra bile 10 saat veremiyor.

Eğer ergonomi olarak dersen tamam o konuda mi 14 daha iyi, Honor daha ağır ve büyük olduğu için.

Almışken daha iyi, akıcı, optimize, daha hızlı gelişen yazılım, kamera, ekran, hoparlör, güvenlik(parmak izi, yüz tanıma), açik ara daha iyi pil alabiliyor. Eğer uzun süre kullanacaksa almışken tam olsun diyorum ben.
Mi 14 kötü değil, o da iş görür fazlasıyla yani Honor bütçeyi zorluyorsa mi 14 alsın ama honorada bütçe yeter mi 14ede derse işler değişir.

Yoğun kullanımda 10 saat mi? Yoğun kullanım derken neden bahsediyorsun? Hangi uygulamalar? Yoğun kullanımda mi 14 Ultra bile 10 saat veremiyor.

Eğer ergonomi olarak dersen tamam o konuda mi 14 daha iyi, Honor daha ağır ve büyük olduğu için.
Testler full parlaklıkta oluyor bunu söylemek isterim. Arama, dosya tasarlama,pdf, sosyal medya uygulamaları aklına gelen her şey, köy oyunları, 2 tanede grafikli oyun.

Testler full parlaklıkta oluyor bunu söylemek isterim. Arama, dosya tasarlama,pdf, sosyal medya uygulamaları aklına gelen her şey, köy oyunları, 2 tanede grafikli oyun.
Telefonu kendine göre ayarlarsan, tasarruf modlarında kullanırsan mis gibi oluyor.

Telefonu kendine göre ayarlarsan, tasarruf modlarında kullanırsan mis gibi oluyor.
Hızlı şarj denen bir şey de var, honor veyahut xiaomi, sırtın yere gelmiyor. 😉

Hızlı şarj denen bir şey de var, honor veyahut xiaomi, sırtın yere gelmiyor. 😉
Oyun oynarsan hızlı bitiyor.

Evet böyle bir telefonda 4K60 olmaması benim de cok sinirimi bozdu. Tam mükemmeli yakalayacakken.
Onun dısında şu anda Huawei telefon + tablet kullanan birisi olarak Huawei+ Honor kardeşlerin arayüzü Android camiasında bence en iyisi. Xiaomi Apple'ı cok fazla kopyalıyor. Özellikle HyperOS 2.0 tanıtımına baktım. Cıvkını çıkarmışlar. Telefon HyperOS 2.0 ile birlikte yandan yemiş IOS'a dönüşecek. Samsung da kullandım One UI çok kötü. Arayüzün tasarımı olsun, akıcılığı olsun animasyonları olsun hiç beğenmiyorum. Diğer Android telefonlarda ise (pixel vb.) Oyuncak gibi arayüzleri var.

O konuda neden yaptığını bilmiyorum, saçma olmuş 4K 30FPS. One UI olarak haklısınız çok hantal, HyperOS'da IOS'un optimizasyon sorunu yaşayan kopyası gibi. Eğer Huawei kullanıyorsanız Honor alışmanız 15dakika sürecektir. Honor= Snapdragon, Google ambargosuz Huawei. Ki zaten Huawei'nin bu ambargolara maruz kalmayan halinin ne biçim bir kalite olabileceğini tahmin edebilirsiniz.

Testler Full parlaklıkta oluyor bunu söylemek isterim. Arama, dosya tasarlama, PDF, sosyal medya uygulamaları aklına gelen her şey, köy oyunları, 2 tanede grafikli oyun.

Hocam vallahi ya kullanım şartları size göre yoğun ama normalde az ya da süre yanlış. Benim mi yanlışım var diye yabancı dahil olmak üzere forumlarda gezindimde adamakıllı yoğun kullanımda 7saati geçebilen göremedim. Onun dışı 8 9saat falan yazanlar hep hafif sosyal medya, wp adaptif parlaklık ve sonlara doğru Full güç tasarruflu kullanım. Zaten S24U bile yoğun kullanımda 10 saati nadir geçer hatta geçemez.

O konuda neden yaptığını bilmiyorum, saçma olmuş 4K 30FPS. One UI olarak haklısınız çok hantal, HyperOS'da IOS'un optimizasyon sorunu yaşayan kopyası gibi. Eğer Huawei kullanıyorsanız Honor alışmanız 15dakika sürecektir. Honor= Snapdragon, Google ambargosuz Huawei. Ki zaten Huawei'nin bu ambargolara maruz kalmayan halinin ne biçim bir kalite olabileceğini tahmin edebilirsiniz.

Hocam vallahi ya kullanım şartları size göre yoğun ama normalde az ya da süre yanlış. Benim mi yanlışım var diye yabancı dahil olmak üzere forumlarda gezindimde adamakıllı yoğun kullanımda 7saati geçebilen göremedim. Onun dışı 8 9saat falan yazanlar hep hafif sosyal medya, wp adaptif parlaklık ve sonlara doğru Full güç tasarruflu kullanım. Zaten S24U bile yoğun kullanımda 10 saati nadir geçer hatta geçemez.
Benimde öyle zaten, oyun ağırlıklı değil, atarsan hani 2 saat anca hepsi.

Benimde öyle zaten, oyun ağırlıklı değil, atarsan hani 2 saat anca hepsi.
Ben parlaklığı çok kısıkta kullanırım, buda bir artı, her şeyde.

Benim de öyle zaten, oyun ağırlıklı değil, atarsan hani 2 saat anca hepsi.

Pil kullanım Grafiği atar mısın? Samsung'daki gibi. Vardı ama nerede olduğunu hatırlamıyorum biliyorsan atarsan bakalım. Belki ikimiz farklı kullanım senaryosundan bahsediyoruzda o yüzden anlaşılamıyor.

Ben parlaklığı çok kısıkta kullanırım, bu da bir artı, her şeyde.

Üstte Full parlaklıkla ilgili bir şeyden bahsetmiştin. Yanlış mı anladım ben acaba?
Bu arada hızlı şarj olarak haklısın o konuda iyi ama mesela benim yaşadığım ilde ilk şarjda sıcaktan adaptör elimde ocağa döndü diye diye MI14 kullanırkende magic 6 Pro kullanırkende daha düşük W bir adaptör takıyordum. Sonuçta zaten bu 80W 90W olayları uzun vadede sıkıntılı, üstüne bir de yaşadığım ilde insan bile eriyecek sıcaklık oluyor bazen, telefona acıyorum.

Pil kullanım Grafiği atar mısın? Samsung'daki gibi. Vardı ama nerede olduğunu hatırlamıyorum biliyorsan atarsan bakalım. Belki ikimiz farklı kullanım senaryosundan bahsediyoruzda o yüzden anlaşılamıyor.

Üstte Full parlaklıkla ilgili bir şeyden bahsetmiştin. Yanlış mı anladım ben acaba?
Bu arada hızlı şarj olarak haklısın o konuda iyi ama mesela benim yaşadığım ilde ilk şarjda sıcaktan adaptör elimde ocağa döndü diye diye MI14 kullanırkende magic 6 Pro kullanırkende daha düşük W bir adaptör takıyordum. Sonuçta zaten bu 80W 90W olayları uzun vadede sıkıntılı, üstüne bir de yaşadığım ilde insan bile eriyecek sıcaklık oluyor bazen, telefona acıyorum.
Atıyım, nerede oluyor pil grafiği.

Atıyım, nerede oluyor pil grafiği.
Dur bulurum şimdi,

yutubda buldum

Dosya Ekleri

• resim_2024-10-17_003902571.png
    resim_2024-10-17_003902571.png
    686,6 KB · Görüntüleme: 34

Genel olarak tüm testler bu seviyede. Buradaki sürelerden 1 saat falan çıkar en kötü ihtimal o kadar ekran süresi alırsın çünkü bu testler hafif şartlarda düzgün ortamda oluyor. Honor zaten yazılımı daha optimize olduğu için daha iyi yönetiyor pili yetmez gibi 1000MAH önde. Adamlar bitmeyen pil yapmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı