Xiaomi neden önerilmiyor?

Ben Redmi Note 8 kullanıyorum mesela geçtiğimiz günlerde gelen güncelleme ile daha da iyi oldu. Önceden de harika idi. Yani param olsa yenisini alacak olsam yine alırım.
 
Forumda Xiaomi'yi öneren çok az insan gördüm. Onlar da epey dalga konusu olmuşlardı. Neden Xiaomi telefon önermiyorsunuz? Telefon alacaktım vazgeçtim. Şimdiden teşekkürler.
Donanım olarak harika, yazılım olarak berbat. Tek cümle sanırım nedenini açıklamak için yeterli.
Çoğu kişi yazılımı yani MIUI sebebi ile yazmış, Redmi Note 8 Pro kullanıcısı olarak merak ediyorum; sorunlar nedir? Telefonlar uzmanlık alanım değil. :D

Şu ROM işine eğer elimi yüzüme bulaştırmazsam ben de girmeyi düşünüyorum.
Hocam sen de mi Note 8 Pro kullanıyorsun? Ooo, süper.

ROM konusunda yardımcı olabilirim, inşallah batırmam.
 
Ben kullanıyorum sorun yaşamadım şimdiye kadar. Samsung'dan geçiş yapmıştım. Samsung kadar iyi bir arayüzü sahip değil. ColorOS, OxygenOS, EMUI arayüzleri de MIUI arayüzünden daha iyi. Çok mu kötü derseniz abartıldığı kadar değil.

RAM kullanımı ve pil optimizasyonu da iyi değil bu arada.
 
POCO X3 NFC 64 kullanıyorum, 3 aydır sorun yaşamadım. Bir sorun olduğunda zaten güncellemeyle fixliyorlar. Ben herhangi bir kalite eksikliği görmedim cihazda.
 
Hocam sen de mi Note 8 Pro kullanıyorsun? Ooo, süper.

ROM konusunda yardımcı olabilirim, inşallah batırmam.

İnşallah hocam, deneriz bir şeyler. Yazılım konusundaki eksilerini hala tam anlayamadım ama, optimizasyon falan olarak mı kötü yani?
 
MIUI laneti. Başka bir şey değil açıkçası. Çok güzel cihazlar. Tatlı cihazlar ama MIUI vasatın altında.
Kendim Redmi Note 8 kullanıcısıyım. Cihaz bir süre sonra kasmaya başlıyor.
Keşke diyorum baştan Custom ROM atsaydım.
Custom ROM atarak MIUI lanetini atlatabilirsin.
 
X3 GT istediğimdi zaten sağ olun.

X3 GT kullanıcısıyım ve şahsen kesinlikle öneriyorum. Uygun bir fiyata bulursan kesinlikle alabilirsin.
Yazılım konusunda Custom OS'lar, dotos, ColorOS, EMUI kadar stabil olmadığı doğrudur ancak telefonun gücü aradaki farkı hissettirmemekte.
Eksi olarak Xiaomi'nin Türkiye ROM'ları kadar rezil bir ROM görmedim. Güncellemeleri çok geç alıyor ve stabiliteden inanılmaz uzak. Note 9'dan örnek vereceğim. MIUI 11 TR de telefonda hafif takılmalar vardı. 12.5 TR güncellemesinden sonra telefon gerçekten kullanılmaz hale geldi inanılmaz takılıyordu kasıyordu vs. Sonrasında ise MIUI 11 endonesia ROM'una geçirdim. Telefon resmen yepyeni bir cihaza dönüştü. Ciddi manada telefonun donanımının gerçek performansını artık alabiliyoruz, şarj ömrü açıkça uzadı ve cihazda 9 aydır MIUI 11 var aktif olarak kullanılmasına rağmen hiçbir takılma donma gibi bir durum ile karşılaşmadık.
X3 GT noktasında da bizzat X3 GT TR ROM kullanan arkadaşım sistemde buglar ile karşılaşıyor, AnTuTu gibi test araçlarında aldığı puan 530.000 civarında, şarj ömrü bir günü zar zor çıkarıyor iken global ROM kullanan ben aldığımdan beri bir kere dahi bug ile karşılaşmadım, AnTuTu puanım 681.237. neredeyse 150.000 puan farkı var. Bu puan farkına 2 General Mobile sığıyor 😁telefonu aktif olarak kullanıyorum şarja takmadığım 2. gününde şu an, şarjı %39.
Dipnot: performansın artmasının sebebi telefonun sıfırlanması değil. Telefon kastığı için defalarca sıfırlandı zaten.

Aynı örnekleri 4 telefon ile daha çeşitlendirmek isterim ancak tekrara düşmemin bir anlamı olmayacaktır.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı