Xiaomi Redmi Note 8 kullanıcı yorumları ve sorunları

Tamamdır çok teşekkürler kullanıcı deneyimlerinizi paylaştığınız için, dediğiniz gibi o küçük uygulamalar için yüksek bir telefon fakat babamın çok hoşuna gitmiş vatanda incelemiş o yüzden almak istedim gönlü olsun :) Hepsiburada üzerinden sipariş verdim bugün kargoya verecekler. Eski telefonu da Xiaomi Redmi 4x modeliydi o telefonda da ekran koruyucu telefonu tam kapatmıyordu yanları hafif açık kalıyordu başka bir sıkıntısı olmadı şükür bunda da olmaz inşallah.

Telefondan şu ana kadar gayet memnunum... Henüz telefonu yaftalamalık bir sıkıntı yaşamadım..Hız, akıcılık, batarya yeterliliği konularında gayet tatmin edici bir telefon.. Yani elinize aldığınızda, ulan 3-4 katı fiyat çekilen telefonlardan ne farkı olabilir ki diye epey düşünüyorsunuz.. Çünkü bir fark yok... Sadece 101, batak vs idare edebilecek telefonlar daha uygun fiyat bandında da mevcut.. Gerek xiaomi gerekse diğer markalara bakabilirsin. Zaten kamerayla bir işin yoksa redmi note 8 değil 7 de alabilirsin. Ama bu cihazı eğer öneri eliminasyonundan geçirirsek 96% öneririm.. Onun haricinde yaşadığım birkaç sıkıntıyı hemen aşağıya yazıyorum..

1- Telefon görüşmesi yaparken veya wpden bir ses kaydı geldiğinde, kulağınıza yaklaştırığ ahizeden dinlerken mikrofondan alınan sesi geri size dinletiyor.. Yani ev telefonları gibi. Yankıyla karıştırılmasın, direk kendinizi dinliyosunuz.. Özellikle üflediğinizde veya s harfini çoğunluklu kullandığınızda ya da ıslık çalarsanız, stüdyoda kendinizi dinleyerek kayıt yapıyor gibi hissediyosunuz.. Basit gibi görünse de çok rahatsız eden bir durum.. (Telefondan çok memnun olmama rağmen ilk fırsatta teknik servisle iletişim kurmak fikrindeyim) (Donanımdan çok yazılımsal görünüyor ama güncellemeyle ne olur onu sonra göreceğiz.

2- Bunun telefonla ilgili olduğunu sanmıyorum ama kameraları gayet iyi olmasına rağmen, wpde ön kamerayla kayıt yaparken felaket berbat bir iş çıkarıyor.. Wpden çıkıp normal kamerayle fotoğraf çekip( veya video) geri wpye girmeniz ve fotoyu galeriden seçip kullanmanız gerekiyor.. Muhtemelen güncellemeyle bu sorun düzeltilir..

3- Dokunmatiğinde bir gariplik seziyorum. Dokunmatiğinde hiçbir sorun yok lakin iş klavyeyle yazı yazmaya gelince ekranın kenarına denk gelen tuşlar sanki uyuşmuş ayakla yürümeye çalışmak hissi yaratıyor. Özellikle sağdaki tuşlar (p,l,i) bazen basıyor bazen basmıyor.. ( Şu an telefonda ekran koruyucu takılı. Kırılmaz cam diye tabir edilen kalın koruyuculardan ve ekran koruyucu kalın olduğu için dokunmatik garip hareketler sergiliyor olabilir, Ekran 2.5 d olduğu için yüzeyi tam kaplamayan koruyucu kullanmanız gerekiyor (kenarlarda hafif boşluk bırakanlardan !) olabilir. Telefonu alacak çoğu insan da ekran koruyucu kullanacağı için bunu belirtmem şart..) Ya da telefonun kendi klavyesi olarak kullandığı google keyboard tam olarak oturmamış olabilir.. Bu da güncelleme sonrası tekrar üzerine konuşulması gereken bir konu.

Benim yaşadığım sorunlar şimdilik bu kadar. Yukarıda belirttiğim gibi teknik servisle görüştükten sonra gerekli gücellemeler veya onarımlar yapılırsa yine buraya eklerim...
Tamda dün sipariş vermiştim.🤩 Hocam çok problem oluyor mu? Kırılmaz cam yokken nasıldı. Birde son bir güncellemeden bahsediliyordu onu yaptınız mı? Cihaz elime geçince test edeceğim umarım bu bahsettikleriniz kronik değildir.

Tamda dün sipariş vermiştim.🤩 Hocam çok problem oluyor mu? Kırılmaz cam yokken nasıldı. Birde son bir güncellemeden bahsediliyordu onu yaptınız mı? Cihaz elime geçince test edeceğim umarım bu bahsettikleriniz kronik değildir.

Şimdi kırılmaz camsız denemedim, hatta ekrandaki koruyucu reklam kaplamasını bile çıkartmadan telefoncuya gidip direk cam taktırdım yani normal halini bilmiyorum.. Güncellemeyi de henüz almadım ama en kısa zamanda alsam iyi olucak.. Cihaz iyi ama ilk partiyi almak her üründe pişmanlıktır.. Yine de bakıcaz.. Alan, alacak olan herkese şimdiden hayırlı olsun.. Cihaz gayet iyi ama ağır ve kalın.. Performans zaten fişek..

Öncelikle sorunlarından başlıyorum. Spotify üzerinden şarkı indirmeye kalktığında uygulama donuyor ve kitleniyor. Bildirim sorunu var. Kendi kamerası dışındaki uygulamaların hepsinde kamera leş. İyi yönlerine geliyorum. Aşırı hızlı, kasma yok, oyunları akıcı şekilde oynayabiliyorsun.

samsung note 4 kullanıyorum , redmi note 8 pro yada mi 9t almak istiyorum şimdi biraz kamera ile ilgili yorum yaptığınız için endişe duydum çevremdeki kisilerde samsung a70 öneriyorlar

samsung note 4 kullanıyorum , redmi note 8 pro yada mi 9t almak istiyorum şimdi biraz kamera ile ilgili yorum yaptığınız için endişe duydum çevremdeki kisilerde samsung a70 öneriyorlar

Bana sorarsanız cep telefonu karşılaştırmalarını kriterlere ayırmalısınız..
Fiyat, dayanıklılık, ihtiyacınız varsa su geçirmezlik, 4g-5g, wifi 5-6 gibi..
Biz fiyattan yola çıkalım ;
Galaxy a70 min: 2800
Red Mi note 8 pro min: 2000 tl
yani bu karşılaştırmada red mi note 8' e 800 tl avans vermeniz gerekiyor ki avans vermeseniz bile kesinlikle rakip olabilecek cihazlar.. Bu durumda note 8 pro tabi ki galip geliyor.. Burada öncelikle Mediatek'li note 8 pro alınır mı alınmaz mı yı cevaplamalısınız.. Evet alınır derseniz note 8. Yok derseniz başka versuslara bakın derim.

Konu Mi9T' ye gelirse, ben pop up kamera riskini almazdım. Ve fiyatları yakın olduğu için a70'i tercih ederdim. Ekran koruyucu bulma, kılıf bulma, forumlarda aynı cihazı kullanan insanlardan destek alabilme ve Samsung'un kendi teknik servisi (Xiaomi gibi fason firmalardan servis sağlamayan) düşünülürse, o fiyat bandında (2500-300) ben a70 tercih ederdim.. Ama mi9t 2350 veya altında bir fiyat sergileseydi (zaten red mi note pro bu cihazın mediatek hali) bu versusu da Xiaomi kazanırdı.. Demem o ki Fiyatları denk ise her zaman Apple ve Samsung (son model olmak şartıyla), fiyatlar da Xiaomi ucuz oldukça, Xiaomi.. Umarım anlatabilmişimdir.

Onceliklr yardimlariniz icin cok tesekkur ederim daha önce note 2 sonra note 4 kullandım herhangi bir sorun yasamadim ancak en son batarya bozuldu samsung yetkili servisden orjinal almaya gittim ürünü aldıktan sonra garantisi yok dediler bende deji marka batarya aldım ve çok memnunum ankarada yaşadığım için teknik servis sorunu pek olmuyor xiaomi firmasının bile teknik servisi var son model samsung alabilecek tabiki bütçe ayırmak istemiyorum en fazla 2500-3000 arası fiyat vermek istiyorum birçok arkadaşım note 6 pro ,note 7 pro aldi ve kendileri çok memnun kaldılar hatta oppo reno 2z cihazıni düşündüm çünkü firmalar 2 yıl garanti veriyor sonra bozulursa dışarda herhangi bir teknik servis yapıyor. Mediatek işlemci hakkında çok detaylı bi bilgim yok sadece ips lcd ekran daha once kullanmadım onunla ilgili düşüncelerim var 2500-3000 fiyat bandında önereceğiniz başka cihaz varsa onuda tercih edebilirim telefonlar uzun ömürlü olmuyor yarın herhangi bir sorun olsa ve yapılmiyorsa yenisini hemen alıyoruz ve bende fazla bütçe ayırmak istemiyorum bu sebeple
Note 8 pro 64 gb yeterli olur mu yada ilerideki yazilim&uygulama için 128 gb mi alınmalı

Onceliklr yardimlariniz icin cok tesekkur ederim daha önce note 2 sonra note 4 kullandım herhangi bir sorun yasamadim ancak en son batarya bozuldu samsung yetkili servisden orjinal almaya gittim ürünü aldıktan sonra garantisi yok dediler bende deji marka batarya aldım ve çok memnunum ankarada yaşadığım için teknik servis sorunu pek olmuyor xiaomi firmasının bile teknik servisi var son model samsung alabilecek tabiki bütçe ayırmak istemiyorum en fazla 2500-3000 arası fiyat vermek istiyorum birçok arkadaşım note 6 pro ,note 7 pro aldi ve kendileri çok memnun kaldılar hatta oppo reno 2z cihazıni düşündüm çünkü firmalar 2 yıl garanti veriyor sonra bozulursa dışarda herhangi bir teknik servis yapıyor. Mediatek işlemci hakkında çok detaylı bi bilgim yok sadece ips lcd ekran daha once kullanmadım onunla ilgili düşüncelerim var 2500-3000 fiyat bandında önereceğiniz başka cihaz varsa onuda tercih edebilirim telefonlar uzun ömürlü olmuyor yarın herhangi bir sorun olsa ve yapılmiyorsa yenisini hemen alıyoruz ve bende fazla bütçe ayırmak istemiyorum bu sebeple
Note 8 pro 64 gb yeterli olur mu yada ilerideki yazilim&uygulama için 128 gb mi alınmalı
Rica ederim ne demek kendimce birşeyler anlattım..

Ben de 3-4 aydır telefon arayışındaydım ve mi9t, Samsung a50, Lg v30+, Redmi note 7, mi a2 lite arasındaydım.. Yani yüksek fiyat verilir mi yoksa her hangi cihaz işimi görecek mi ikileminden uzun bir süre çıkamadım ama şu soruyu cevapladığınızda olay biraz daha basitleşiyor.. Şu an elimdeki cihaz ne ? Yeni aldığım cihaz neleri yapsa bana yeter ? Yani gidip p30 pro da alınabilir ama cidden o kameraya ihtiyacın var mı ? Veya işlemcisi acayip iyi yok a12 yok 955 oyun ne kadar oynuyosun ya da telefonda video edit veya yüksek veri transferi yapıyo musun da iyi işlemci istiyosun.. Adam İç Anadolu'da yaşıyor(ben de) su geçirmez telefonu duyunca çok beğenip alıyor.. Ya yılda iki sefer havuza giden adamsın, 12-13 sefer yağmur yağar gerisi ayaz gerisi kar.. Yani sen kendi ihtiyacına bak. İhtiyacını görecek minimum telefondan başla ve olmaz bu dediğin yerde bir üste çık.. Yukarıdan aşağıya inersen binlerce olanağın olur ama aşağıdan yukarı çıkarsan sana yetecek olanı bulduğunda ve durduğunda emin ol hem cebin hem kafan rahat olur... Bana sorarsan ihtiyacını karşılayacak en kötü telefondan başla ve de ki bunun bataryası düşük çık 900'e.. De ki kamerası iyi değil çık 1200'e.. Benim izlediğim yöntem buydu ve 2300'e v30+ almak yerine note 8 aldım.. 500-600 cebimde kaldı.. (mi9t, Samsung a50, Lg v30+, Redmi note 7 benim almayı düşündüğüm cihazlar bunlar dı araya note 8 çıkınca onu aldım.. Yani Note 8' de dahil..

Kendi bütçemi göz önüne alarak 1500-2500 bandında cihaz bakıyorum. Note 4 cihaz ıle ılgılı herhangı bır sorunum olmadı. Elektronik cihazların biraz hızlı çalışmasından yanayım mesela şu anda laptop bakıyorum gaming serisi ile ilgileniyorum cunku teknolojı cok hızlı ılerlıyor ve tekrar elimizdeki cihazlar yeterlı olmuyor. 4 sene önce note 4 aldığımda bu cihaz çok hızlıydı şu anda yine hızlı ama tabıkı her urunun kullanım suresı var bende sızın gıbı mi 9t baktım ama sıradan bır pop-up kamera var ve bozulsa uğraşmak zorunda kalıcam oppo reno 2z baktım batarya yeterı kadar guclu degıl bu durumlardan dolayı note 8 pro diye düşündüm suya yada toza dayanıklılık durumu ıle hıc alakadar olmadım benım ıcın onemlı olan bıraz hız ve ekran kalıtesı,kamera gunluk kullanım ,ama ram yuksek olmasından yanayım

Klavyede kenarda bulunan harflerin yazmaması olayı ekran koruyucu ile alakalı değil. Bu sorun(Ben telefonu almadım ama almak için araştırdığımda öğrendim ki bence) kronik bir sorun.

Sorun sadece klavye ile alakalı değil. Telefon ekranının kenarları dokunmatiği ortaya göre daha yavaş çalışıyor. Tabi bu yavaşlık saniyenin belki de 3 te 1 i boyutunda ama klavyede yazı yazmak gibi çok hızlı hareketlerde sorun yaratıyor.

Forumlardan bir kaç arkadaşa sormuştum aynı sorun kendilerinde de var mı diye ve sorduğum kişilerde aynı sorun var. Hatta kendim teknosada denedim MultiTouch tester uygulamasını yükleyip. Aynı sorun teknosada ki üründe de vardı.

Sorunnun videosu ve xda linki:
https://forum.xda-developers.com/redmi-note-8/help/tap-delay-edge-screen-t4004415

https://www.youtube.com/watch?v=OYej31yaaOk&feature=emb_title

Klavyede kenarda bulunan harflerin yazmaması olayı ekran koruyucu ile alakalı değil. Bu sorun(Ben telefonu almadım ama almak için araştırdığımda öğrendim ki bence) kronik bir sorun.

Sorun sadece klavye ile alakalı değil. Telefon ekranının kenarları dokunmatiği ortaya göre daha yavaş çalışıyor. Tabi bu yavaşlık saniyenin belki de 3 te 1 i boyutunda ama klavyede yazı yazmak gibi çok hızlı hareketlerde sorun yaratıyor.

Forumlardan bir kaç arkadaşa sormuştum aynı sorun kendilerinde de var mı diye ve sorduğum kişilerde aynı sorun var. Hatta kendim teknosada denedim MultiTouch tester uygulamasını yükleyip. Aynı sorun teknosada ki üründe de vardı.

Sorunnun videosu ve xda linki:
https://forum.xda-developers.com/redmi-note-8/help/tap-delay-edge-screen-t4004415

https://www.youtube.com/watch?v=OYej31yaaOk&feature=emb_title

Videoyu izledim bariz mili saniye bile olsa gecikme var.1500-3000 fiyat aralığında onerebileceginiz cihaz varmı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı