Telefondan şu ana kadar gayet memnunum... Henüz telefonu yaftalamalık bir sıkıntı yaşamadım..Hız, akıcılık, batarya yeterliliği konularında gayet tatmin edici bir telefon.. Yani elinize aldığınızda, ulan 3-4 katı fiyat çekilen telefonlardan ne farkı olabilir ki diye epey düşünüyorsunuz.. Çünkü bir fark yok... Sadece 101, batak vs idare edebilecek telefonlar daha uygun fiyat bandında da mevcut.. Gerek xiaomi gerekse diğer markalara bakabilirsin. Zaten kamerayla bir işin yoksa redmi note 8 değil 7 de alabilirsin. Ama bu cihazı eğer öneri eliminasyonundan geçirirsek 96% öneririm.. Onun haricinde yaşadığım birkaç sıkıntıyı hemen aşağıya yazıyorum..
1- Telefon görüşmesi yaparken veya wpden bir ses kaydı geldiğinde, kulağınıza yaklaştırığ ahizeden dinlerken mikrofondan alınan sesi geri size dinletiyor.. Yani ev telefonları gibi. Yankıyla karıştırılmasın, direk kendinizi dinliyosunuz.. Özellikle üflediğinizde veya s harfini çoğunluklu kullandığınızda ya da ıslık çalarsanız, stüdyoda kendinizi dinleyerek kayıt yapıyor gibi hissediyosunuz.. Basit gibi görünse de çok rahatsız eden bir durum.. (Telefondan çok memnun olmama rağmen ilk fırsatta teknik servisle iletişim kurmak fikrindeyim) (Donanımdan çok yazılımsal görünüyor ama güncellemeyle ne olur onu sonra göreceğiz.
2- Bunun telefonla ilgili olduğunu sanmıyorum ama kameraları gayet iyi olmasına rağmen, wpde ön kamerayla kayıt yaparken felaket berbat bir iş çıkarıyor.. Wpden çıkıp normal kamerayle fotoğraf çekip( veya video) geri wpye girmeniz ve fotoyu galeriden seçip kullanmanız gerekiyor.. Muhtemelen güncellemeyle bu sorun düzeltilir..
3- Dokunmatiğinde bir gariplik seziyorum. Dokunmatiğinde hiçbir sorun yok lakin iş klavyeyle yazı yazmaya gelince ekranın kenarına denk gelen tuşlar sanki uyuşmuş ayakla yürümeye çalışmak hissi yaratıyor. Özellikle sağdaki tuşlar (p,l,i) bazen basıyor bazen basmıyor.. ( Şu an telefonda ekran koruyucu takılı. Kırılmaz cam diye tabir edilen kalın koruyuculardan ve ekran koruyucu kalın olduğu için dokunmatik garip hareketler sergiliyor olabilir, Ekran 2.5 d olduğu için yüzeyi tam kaplamayan koruyucu kullanmanız gerekiyor (kenarlarda hafif boşluk bırakanlardan !) olabilir. Telefonu alacak çoğu insan da ekran koruyucu kullanacağı için bunu belirtmem şart..) Ya da telefonun kendi klavyesi olarak kullandığı google keyboard tam olarak oturmamış olabilir.. Bu da güncelleme sonrası tekrar üzerine konuşulması gereken bir konu.
Benim yaşadığım sorunlar şimdilik bu kadar. Yukarıda belirttiğim gibi teknik servisle görüştükten sonra gerekli gücellemeler veya onarımlar yapılırsa yine buraya eklerim...