Xigmatek Calibre 600W Sesli Çalışıyor

Vemonder

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selam millet iyi forumlar. Xigmatek Calibre 600W güç değerine sahip olan bir güç kaynağım bulunmakta. Fakat aşırı olmasa da. Rahatsız edici bir sesi var. Garantiye göndermeden önce sesi diğer odalardan duyuluyordu. Geçen yaz garantiye göndermiştim. Geldiğinde fanını değiştirip yollamışlardı. Ses sorunu kökünden çözüldü sandım. Tabii o zamanlar overclock yaptığım için soğutucu fanının sesinden güç kaynağın sesini fark etmedim. Benim fikrim düşüncem güç kaynağım bence fan ayarı olmadan çalışıyor. Çünkü açılıştan itibaren bir ses başlıyor. O yüzden fanın 12 volta çalıştığını düşünüyorum 5 volta nasıl düşerebilirim? Deneyen yapan var mı veya zararını gören? Faturasını kaybetmişim ondan dolayı garantiye gönderemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Toz olmadığından emin misiniz ? Temiz değil ise temizlemenizi öneririm. Ayrıca fanın çıkış tarafını (eğer çıkışı dışarı veriyorsa) kontrol edip havanın ve güç kaynağının sıcaklığını kontrol ederseniz çok iyi olur. Benim fikrim ne olursa olsun fanın voltajını değiştirmemeniz. Daha sessiz bir fan bulabilirseniz değiştirmeniz daha iyi.

Toz olmadığından emin misiniz ? Temiz değil ise temizlemenizi öneririm. Ayrıca fanın çıkış tarafını (eğer çıkışı dışarı veriyorsa) kontrol edip havanın ve güç kaynağının sıcaklığını kontrol ederseniz çok iyi olur. Benim fikrim ne olursa olsun fanın voltajını değiştirmemeniz. Daha sessiz bir fan bulabilirseniz değiştirmeniz daha iyi.
Konuya cevap verdiğin için öncellikle çok teşşekür ederim. Onun dışında psunun fanını yağlayıp tozunu almıştım. Baktım etki etmedi açtım içini güç kaynağından çıkan molex bağlantısına bağladım bir fan sonra psu içinde çıkan fanıda 5 volta çalıştırdım. Zaten kırmızı daha önceden garanti tarafından başka bir fan markası takılan fandı taktım kasaya. ama Onun dışında aklınız bulunsun kasanızda çok fan varsa uğultuya sebebiyet veriyor veya fanlarınızın kalitesine görede değişir tabii fanların markasının frisby olduğunu belirmek gerek.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı