Xigmatek Hera 850W Güç Bağlantıları

Safa-TR

Kilopat
Katılım
9 Ekim 2015
Mesajlar
2.061
Çözümler
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Müh.
Merhabalar,

Cuma indirimleri derken uzun zamandır hayalini kurduğum bir bilgisayar toplamaya çalıştım sanırım kargo yoğunluğundan dolayı biraz daha bekleyeceğim.

Konu başlığına gelecek olursak bilgisayar toplama hususunda beni en çok zorlayan donanım güç kaynağı oldu. Alacağım X570 anakartın (Gigabyte X570 PRO) işlemci güç girişleri 8+4 pin olduğu için Türkiye de yarı modüler veya tam modüler 850 Watt'a kadar güç veren çoğu güç kaynağında 2. İşlemci çıkış hattı bulamamıştım. Sonunda konu başlığındaki güç kaynağının bunu sağlayabildiğini görüp aldım.

Sorum ise güç kaynağı üzerindeki CPU/PCI-E portları resimdeki gibi aynı hattı kullanıyor. Tek hat teknolojisinden (single rail) dolayı mı böyledir? Kafama göre PCI-E veya CPU bağlantısını istediğim porta takabilir miyim? 5 adet 8 pin giriş portu var. Bunlardan herhangi birine CPU ve 2.herhangi birine PCI-E taksam problem yaşar mıyım?

Kullanım kılavuzu içerisinde ve resmi internet sitesinde bununla ilgili bir detay yok maalesef. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

@Recep Baltaş

images (8).jpeg

Güç kaynağının iç tasarımını buldum. Bütün CPU/PCI-E portları aynı 12V hattına bağlanmış. Daha sonra Xigmatek firmasına mail atarak bunu onaylattım. 8 pin olan 5 portta hem işlemci hem ekran kartı beslemesi için kullanılabiliyor. Alacak olan arkadaşlarında aklında soru kalmasın. Konu çözülmüştür.
 
Son düzenleme:
Merhaba cpu 8pin eps kablo kutu'dan kaç adet çıkıyor ? 1 8 pin eps ve 1 adet 4+4 ihtiyacım var almak istiyorum emin olamadım.
 

Geri
Yukarı