Xiomi Redmi 5 plus güncelleme sorunu

239547

Kilopat
Makaleler
3
Telefon Xiomi Redmi 5 Plus ve 4/64 olan modeli. Global versiyon yüklü olarak ithalatçı
firma garantisi ile aldim. Sistem güncellemelerini yaparken problem oldu. Sorunla alakali video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Telefonu yeniden başlatıp tekrardan deneyin. Durum düzelmez ise güncel ROM'u kendiniz yükleyiniz.

MIUI ROM for Redmi 5/Plus - MIUI Downloads - Xiaomi MIUI Official Forum

http://bigota.d.miui.com/V10.0.4.0.OEGMIFH/miui_HM5PlusGlobal_V10.0.4.0.OEGMIFH_6ecc2f2148_8.1.zip MIUI 10 güncel versiyonunu buradan indir. Telefona zip dosyasını aktar. Güncelleme paketini seçip yükle.

143243axuug5sug8zhzkxk-jpeg.344176

Hard Reset atmayı denediniz mi?
Evet denedim ama malesef düzelmedi.
Telefonu yeniden başlatıp tekrardan deneyin. Durum düzelmez ise güncel ROM'u kendiniz yükleyiniz.

http://bigota.d.miui.com/V10.0.4.0.OEGMIFH/miui_HM5PlusGlobal_V10.0.4.0.OEGMIFH_6ecc2f2148_8.1.zip MIUI 10 güncel versiyonunu buradan indir. Telefona zip dosyasını aktar. Güncelleme paketini seçip yükle.

Peki yedekleme yapmak gerekli mi?

Normal bir güncellemede ne kadar ihtiyaç duyuyorsan o şekilde düşünebilirsin.
Bugün bir sms geldi ve telefonunuz kayıtdışı olduğu için 19.04.2019 tarihi itibariyle kullanıma kapatılacaktır gibi. Fakat gelen sms de yer alan imei ve benim cihazın imeilleri tutmuyor. Cihazda *#06# yapıp her iki imeili e devlet de sorguladığımda, kayıtlı gösteriyor. Satıcıyı aradım ve mesajı dikkate almayın dedi. Sms ile bana gelen imeili sorguladığımda gerçekten kayıtdışı. Cihazimdaki imeilleri sorguladığımda bir sorun yok kayıtlı göstermekte. Fakat kapanma ihtimali veya sms de gelen tarih itibariyle kapanma ihtimali varmıdır? Birde bu Wifiye bağlan uyarısını ne sebeple verir bilginiz varmı? Telefonda fake room veya başka bir sorun olma ihtimali var mı?

Son düzenleme:
Daha önce satın aldığınız başka cihaz varsa onun için de geçerli olabilir bir durum. Veya SIM kartınızı başka bir cihazda denedi iseniz de bu durum olabilir. İthalatçı da olsa bir garantisi varsa sizin sorumluluğunuzda değil bu olay.

Xiaomi sunucu kaynaklı veya kullandığınız uygulamalardan kaynaklı bir engelleme olabilir. Belirttiğim şekilde lokal güncelleme yapın.

İçim rahat etsin diyorsan da IMEI kontrolü ve sunuculara bağlanamama gibi nedenlerle garanti kapsamında servise gönderin.

Daha önce satın aldığınız başka cihaz varsa onun için de geçerli olabilir bir durum. Veya SIM kartınızı başka bir cihazda denedi iseniz de bu durum olabilir. İthalatçı da olsa bir garantisi varsa sizin sorumluluğunuzda değil bu olay.

Xiaomi sunucu kaynaklı veya kullandığınız uygulamalardan kaynaklı bir engelleme olabilir. Belirttiğim şekilde lokal güncelleme yapın.

İçim rahat etsin diyorsan da IMEI kontrolü ve sunuculara bağlanamama gibi nedenlerle garanti kapsamında servise gönderin.
Sms ile gelen kayıtdışı imei numarasını sorguladığımda, yine Xiomi markasina ait bir imei gözükmekte ve kayıtdışı olarak tabi. Fakat bu imeilin benim cihazimdaki imeiden çok farkli ve bendeki imeiler kayıtlı. Dediğiniz yöntemlerle cihazı güncelleyeceğim. İşten dolayı pek vakit bulamadım. Akşam geç saatte de olsa uygulayıp tekrar foruma yazacağım.

Paketi indirdim ve yüklemeye çalıştım. Böyle bir sorun daha çıktı.

Dosya Ekleri

• IMG-20181214-WA0011.jpg
    IMG-20181214-WA0011.jpg
    33,7 KB · Görüntüleme: 119
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı