Çözüldü XMP ile RAM MHz artırma sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berat Yiğit

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar Gigabyte B450 Aorus ana kartı kullanıyorum ve RAM frekanslarını yükseltmek istiyorum. BIOS'a girdiğim zaman 2133 MHz görünüyordu, be nde XMP'den profil 1 seçtim ve 3200 MHz oldu. Bir sorun olmaz değil mi? Bir de araştırmalarıma göre CPU-Z'den baktım. 1596.8 görünüyor ve denilene göre X2 ile çarparsam RAM benim RAM frekanslarını görebilirmişim. Ve bu olayı yapınca su anda 3192 MHz görünüyor. Bilgi verirseniz sevinirim.

Çözüm
Hayır olmaz, yapmanız gereken bir şey zaten.

RAM frekansınızda bir sorun yok, ikiyle çarptığınız zaman arada ufak kayıplar görünmesi normal.

RAM frekansınızda bir sorun yok, ikiyle çarptığınız zaman arada ufak kayıplar görünmesi normal.

Çözüm
Hocam sıkıntı yok. Yaptığınız doğru. CPU-Z için dediğiniz de doğru.

Yorumunuz için teşekkür ederim, ne kadar da profesyonel kullansam da PC'yi bu konularda korkuyorum bir şey olursa diye.

Hocam sıkıntı yok. Yaptığınız doğru. CPU-Z için dediğiniz de doğru.

Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Genelde bir sorun olmuyor ama olursa da XMP yerine kendin arttırırsın.

Zaten su anda bana RAM frekanslarımın hepsinin alıyorum, bilgi için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı