XP Tehlikeli mi ?

• Konuyu başlatan Love
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.157
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Love

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba ben normalde Windows 7 kullanıcısıyım ama ben meslek lisesi makine bölümü son sınıf öğrencisiyim, birkaç simülasyon programları var onları evde kullanmaya ihtiyacım var ama programlar biraz eski programlar olduğu için sadece XP'de çalışıyor.
Artık XP tehlikeli diyorlar.
Bilgisayarımda internete de giriyorum virüs falan bulaşsın istemiyorum ne yapabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemine Windows 8.1 kurup sanal XP kullanabilirsin bu da bir alternatif.
Fakat XP'ye gerçekten ihtiyacın varsa kullanmalısın ama Windows 8.1'de denemeni öneririm.
Programlar sadece XP'de çalışıyor. Bilgisayarda bazı nakit işleri falan da yapılıyor. Eğer kurarsam herhangi bir sıkıntı olur mu ?

XP ile devam edin o zaman, Microsoft desteği kesti artık, eski bir platform her türlü tehlikeye açık hale gelmişti zaten şimdi tam anlamıyla böyle oldu.
Windows 8.1 üzerine kaliteli bir sanal makine ile XP kurun. Kaliteli olması önemli ana işletim sistemin ile sanal işletim istemini izole ediyor.

Peki o zaman Windows 8.1 üstüne sanal XP en mantıklısı olacaktır. Teşekkür ederim. Konu kilitlensin lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 8.1 kurup üstüne Oracle WM Ware veya Microsoft Virtual PC gibi bir program ile sanal makine açıp XP'yi orada izole ederek kurabilirsiniz. Ayrıca sanal makinenin internetinide keserek güvenli bir sanal ortam oluşturabilirsiniz.

Konu isteğiniz üstüne kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı