Xperia Z2 vs Zenfone 2

TeknoManyak

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar telefon alacağım. Ama kararsızlıkdan alamıyorum. Pişman olmaktan korkuyorum. Başta G3 alacaktım. Ancak ısınma , batarya gibi sorunları yüzünden vazgeçtim. Z2 alıcaktım. Z3C aklıma girdi. Sonra o çok küçük dedim. Onu da eledim. Sonra Technopat'ın Zenfone 2 incelemesini izledim. Ondan sonra farklı görüşler için başka kanallardan da incelemeler izledim. Telefon beğenilmiş. Ben de beğendim. Zenfone 2 ve Z2 arasında kaldım. Hangisi daha iyidir ? Asıl olarak kullanım amaçlarım :
Stabilite ve performans
Batarya ömrü
Ekran kalitesi
Kamera
Güncelleme desteği ve
Tasarım ( tasarımı kendinize göre cevaplarsanız sevinirim. )
Aşırı ısınmaması
Uzun ömürlü olması

Açıkcası Zenfone 2 her yönüyle hoşuma gitti. Ama Z2 de aklımı kurcalamıyor değil. Sony kullananlar tarafından tasarlanan temalar , Sony'nin güncelleme desteği , sağlamlığı beni Z2'ye çekiyor.

@Recep Baltaş ve @Ali Güngör hocam sizlerde cevaplarsanız içimde hiç kuşku kalmayacak ve rahatlıkla karar vericem. Çok konumda etiketledim sizleri. Çünkü tam olarak karar vermemi ancak sizler sağlayabilirdiniz. Ancak cevap vermediniz. Anlayışla karşılıyorum. Çünkü günde kim bilir kaç konuda etiketleniyorsunuz. Ama inşallah buna cevap verirsiniz. :)

Stabilite ve performans olarak iki telefon da birbirine yakın cihazlar. Batarya ömrü olarak Z2 daha iyi. Kamera olarakta Z2 daha iyi. Güncelleme desteği ise iki telefon da Android Marshmallow güncellemesini alacak, Sony güncelleme konusunda iyi bir firma. Zenfone 2 ise yeni bir telefon olduğu için güncelleme almaya devam edecek. Tasarım olarak Z2, Zenfone 2'ye göre daha ince bir cihaz ve daha kullanışlı. İkisinde de aşırı ısınma yok ama yine de ısınıyor özellikle SD 801 ısınan bir işlemci, Zenfone 2 biraz daha serin. İki telefon da uzun ömürlü olur. 2-3 yıl kullanırsın. Paran varsa Z2 alabilirsin, Zenfone 2'de işini fazlasıyla görecektir.

Z3 compact kullanıyorum emin ol pişman olmazsın büyük ekran aratmıyor, zaten büyük yeterince.

Güncelleme ömrü azalan telefonları listelerden çıkartıyoruz. Xperia Z2 çok güzel telefon, sahip olan kullansın ancak yeni alacak olan kullanıcılar güncel yazılım desteği alabilecekleri, çıkış tarihi yeni modellere baksın. Bir yıldan daha eski model telefon almamak genel kaide olarak yararlı. İstisnalar olur mu? Olur ama riskli.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

Güncelleme ömrü azalan telefonları listelerden çıkartıyoruz. Xperia Z2 çok güzel telefon, sahip olan kullansın ancak yeni alacak olan kullanıcılar güncel yazılım desteği alabilecekleri, çıkış tarihi yeni modellere baksın. Bir yıldan daha eski model telefon almamak genel kaide olarak yararlı. İstisnalar olur mu? Olur ama riskli.

Hocam size de çok teşekkürler. Gerçekten karar verdim denilebilir. Anladığım kadarıyla siz de Zenfone 2'den yanasınız. Doğru mu anladım ? Peki Zenfone 2 mi daha performanslı yoksa Z2 mi ? Benim de daha çok hoşuma giden Zenfone 2. :)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı