XPG Invader Fan Alımı

Makaleler
4
Daha fazla  
Herkese merhabalar. XPG Invader iki adet stok 800 RPM fan ile geliyor. Arctic P12 PWM PST fan alacağım. Karar veremediğim nokta Arctic fanları 3 adet sadece giriş için alıp 2 adet stok XPG fanları egzoz için mi kullansam yoksa 5 adet alıp komple Arctic ile mi donatsam? Bu konudaki değerleri görüşlerinizi bekliyorum.

Komple donatsan daiha iyi oluyr tabii ki. Giren hava çıkan havadan daha fazla olursa pozitif basınç sayesinde tozlanman da az olur. 3 in, 2 out şeklinde

Ama ben olsma tüm kasamı aşağıdaki be quiet fanıyla donatırdım. daha uygun fiyatlı, daha yüksek rpm'li ve daha fazla hava akışı imkanı veriyor. EN güzel ynaı da olabilecek en az sessizlikte çalışmaları. Ben kule tipi cpu soğutucumda çok güzel randıman almıştım. Siteden de alabilirsin. Güvenilir.

Komple donatsan daiha iyi oluyr tabii ki. Giren hava çıkan havadan daha fazla olursa pozitif basınç sayesinde tozlanman da az olur.

Ama ben olsma tüm kasamı aşağıdaki be quiet fanıyla donatırdım. daha uygun fiyatlı, daha yüksek rpm'li ve daha fazla hava akışı imkanı veriyor. EN güzel ynaı da olabilecek en az sessizlikte çalışmaları. Ben kule tipi cpu soğutucumda çok güzel randıman almıştım. Siteden de alabilirsin. Güvenilir.

BeQuiet linkini atmanız mümkün mü acaba?

Bunda tahliye fanı yazıyor ancak hava girişi için de sorun olmaz değil mi?
Performansını tecrübe ettiğim için gönül rahatlığıyla kasanın her yerinde kullanabilirsin. 3 yıl garantili şşu ana kadar ne sessizliğinden ne de performansından hiç bir şey kaybetmedi.

Performansını tecrübe ettiğim için gönül rahatlığıyla kasanın her yerinde kullanabilirsin. 3 yıl garantili şu ana kadar ne sessizliğinden ne de performansından hiçbir şey kaybetmedi.

Çok teşekkür ederim. Fan çoğaltıcı için de ekonomik bir öneride bulunabilir misiniz? RGB kontrolle vs işim olmadığı için sadece fan hızını kontrol edebileyim yeter. Bir de bu attığınız link gelbura güvenilir mi acaba?

Ben de bu siteden aldım. Güvenilir.

Bu çoğaltıcıdan iki tane alsan yeterli. Bir de benden hatırlatma. CPU soğutucunun fanlarını her zaman anakrt üzerindeki CPU fan girişlerine bağlamayı unutma.

CPU fan girişine bağladım sıkıntı yok. İdeal RPM değeri öneriniz var mı peki? 1400 RPM iyi midir ses ve hava akışı konusunda?

Bu çoğaltıcı 4 pin girişli 3 pin çıkışlı. Bu durumda fan kontrolünde sıkıntı yaratır mı?

Öncelikle BIOS'tan bak fan ayarı ve optimizasyonu var mı diye. Benim biosta fanları benchmark yapıp her birini kendi özelliğine göre optimize eden bir uygulama var. Ayrıca masaüstümden de AI Suite 3 programı ile bu işlemi manuel de yapabiliyorum

1640777171246.png

Burada amaç gerekmedikçe fanların çalışmayarak daha az sesli ve daha uzun ömürlü olması. Gereksiz toz da çekmemesi.

O nedenle sabitr bir rpm'de değil de otomatik modda çalıştıracak bir yöntem bulmanı öneririm.

Ayrıca çoğaltıcının RPM algılama özelliği mevcut. Ama bir ucu master uçtur. master uca bağlı fanın özelliği neyse diğer iki uca takılı olanlara da birebir aynı komut gider. Başka bir marka ve özelliklerde fanları bir arada kullanmadığın sürece sorun olmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı