XPG Invader kasaya fan eklenmeli mi?

Femto

Kilopat
Katılım
24 Ağustos 2016
Mesajlar
2.182
Makaleler
12
Çözümler
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kasa ile birlikte 2 fan geldi ve eski kasamdan 4 tane 12mm fan çıkarttım. 3 tane önde havayı içeriye veren, 2 tane üstte havayı dışarı veren ve 1 tane arkada havayı dışarı veren olmak üzere 6 tane fan takılı şu an kasada. Ancak fotoğrafta görüldüğü üzere 2 tane kasanın yanında fan olan yer boş ve orası kasanın arkasını gösteriyor. Kasanın arkası biraz dağınık olduğundan 2 tane daha fan alıp oraya takmak istiyorum ancak şu an kasamdaki hava akışı tahminimce tam olması gerektiği gibi, içeriye giren hava miktarı dışarıya çıkan hava miktarından küçük bir miktar da olsa daha fazla. Kasanın yan tarafında da hava filtresi var endişem tozlanması değil de, o iki fanı yerleştirmeli miyim? Tahminimce içeriye hava girmesini sağlaması lazım o fanların. Sizce ne yapmalıyım? Sıvı soğutma kullanmayı düşünmüyorum aşırı pahalı geliyorlar, şu an Wraith Stealth soğutucum var onu ileride CM 212 Black Edition ile değiştirmeyi planlıyorum zaten, yan kısma 2 adet fan takmak kasa için iyi mi olur kötü mü?
pi_feature_image_5.jpg
 
Gerekli bir işlem değil, orası zaten sıvı soğutmalar için düşünülmüş bir yer. Kasanızda yeteri kadar fan var şu anda.
 
Gerekli olup olmamasından değil, o fanların bulunduğu kısım şu an tamamen boş ve arkasındaki kablolar gözüküyor, ondan dolayı takarsam hava akışı bozulur mu diye soruyorum.
 
Hocam yok yanlış anladınız, kasanın ana parçalarının bulunduğu kısım temiz, kablolar mümkün olduğunca az gözüküyor ancak yarı modüler bir PSU kullandığımdan kablolar çok fazla ve arka kısımda kablo dağınıklığı var bir miktar. O fanların arkasındaki kısımda kablolar gözüküyor, o fanların gözüktüğü yer ekteki gibi ama kablolar gözüküyor. O kabloların gözükmemesi için fan takmak istiyorum. Eğer oraya 2 adet fan takarsam 5 içe 3 dışa üfleyen fan olacak.
71gJGVDYf5L._SL1500_-550x550.jpg
 
Siz o kabloların hava akışına bir etkisi olup olmayacağını sormadınız mı? Ben öyle anladım. Yapabilirsiniz, dediğim gibi.
 
Hayır, o kablolar zaten kasanın arka kısmında olduğu için fanlardan gelen havayla etkileşim içinde değiller. Sadece görüntü olarak rahatsız ediyor. Teşekkür ederim yardımınız için ben 2 tane daha fan alıp oraya koyarım.
 

Geri
Yukarı