XPG RAM'ler uyumlu çalışır mı?

gokolsalih

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
B450 S2H
İşlemci
R5 2400G
Herkese selam. Adata AX4U300038G16A-SR30 XPG Gammix 30 DDR 4 3000 MHz 8 GB RAM belleğin yanına D30 AX4U300088g16a 8 GB DDR 4 3000 MHz RAM aldım. 2400G APU sitemim var. Sistemlerde RAM'lerin aynı olması uyumu CL değeri açısında önemli olduğu için bu iki RAM uyumlu çalışır mı?

@Serhat Öndeş
2133MHz belleği 5100MHz'de çalışmaya zorlarsanız, yanına da 2.0V verirseniz belki böyle bir şey olabilir ama öteki türlü pek bir mantığı yok. Platform farkı var mıydı peki? Mesela, DDR4 platformunda olmuyor ama eski DDR platformlarında oluyor olabilir.
Ayrıca ben de sistemimde farklı markaların, farklı çipteki belleklerini kullanıyorum herhangi bir sorun yok. Ne bellek yandı, ne de sistemde sorun var.

Muhtemelen bundan dolayı yanmış eski RAM, yeni RAM'den sonra yanıyor.

Yok hocam yeni RAM almamıştım ona.
@Serhat Öndeş
2133MHz belleği 5100MHz'de çalışmaya zorlarsanız, yanına da 2.0v verirseniz belki böyle bir şey olabilir ama öteki türlü pek bir mantığı yok. Platform farkı var mıydı peki? Mesela, DDR4 platformunda olmuyor ama eski DDR platformlarında oluyor olabilir.
Ayrıca ben de sistemimde farklı markaların, farklı çipteki belleklerini kullanıyorum herhangi bir sorun yok. Ne bellek yandı, ne de sistemde sorun var.

Hocam biraz şansa bağlı bu ya.

@Serhat Öndeş
2133MHz belleği 5100MHz'de çalışmaya zorlarsanız, yanına da 2.0V verirseniz belki böyle bir şey olabilir ama öteki türlü pek bir mantığı yok. Platform farkı var mıydı peki? Mesela, DDR4 platformunda olmuyor ama eski DDR platformlarında oluyor olabilir.
Alakası yok seri numarası, cl değerleri, mhz değerleri bir bire uyan ram almıştım, sonuç hüsran :(

Yok hocam yeni RAM almamıştım ona.

Hocam biraz şansa bağlı bu ya.
Teknoloji her zaman şansa bağlıdır fakat kit olmayan bellek takınca belleğin yanacağını sanmıyorum.
Alakası yok seri numarası, cl değerleri, mhz değerleri bir bire uyan ram almıştım, sonuç hüsran :(
Platform farkı derken, belleklerin ikisinin de platformunu kastetmiştim. Zaten DDR3 bir bellek ile DDR4 bir belleği aynı anda takamazsınız :).

Teknoloji her zaman şansa bağlıdır fakat kit olmayan bellek takınca belleğin yanacağını sanmıyorum.
Arkadaş alsın yanacağına çok eminim, hatta XPG endeks bilişim ilgileniyor. Garantiye göndermek zorunda kalacak.

Arkadaşlar RAM konusunda hakikattan cahilim az bilgi sahibiyim ben PC'yi aldığımda bir balistic 15 CL 3000 MHz RAM bir XPG 16 CL 3000 MHz RAM takılıydı uyumsuzluktan 16 CL calışıyordu bende balistic 15 CL RAM aldım aynı model çiftledim sorunsuz kullanıyorum bu Adata RAM bellekte tek kalmıştı farklı marka farklı CL değerleri ile yanmayan RAM'lar aynı marka aynı CL değeri ile yanarsa ben çölde kutp ayısınına toslan bedevi olurum :)

Platform farkı derken, belleklerin ikisinin de platformunu kastetmiştim. Zaten DDR3 bir bellek ile DDR4 bir belleği aynı anda takamazsınız :).
DD4 hocam zaten farklı değil :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı