XPG SX8200 Pro test sonuçları problemli

• Konuyu başlatan Techh
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 398

Techh

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ekzosfer
Merhaba.
Monster Abra A5 v16.4 bilgisayarım için geçen günlerde XPG SX8200 Pro 1 TB modelini satın almıştım. Eklenen RAM ve SSD'nin yanlış montajı yüzünden cihazım açılmamıştı. Monster teknik servisinde sorunumu düzelttiler, bugün elime ulaştı bilgisayar. SSD'yi bugün test etme fırsatım oldu.
Bendeki ürün SM2262ENg kontrolcüsüne sahip. Ürünün üzerinden bu bilgiye ulaştım. Ayrıca Hard Disk Sentinel ile kontrol ettiğim zaman bu bilgi doğrulanıyor. Ek olarak ürünün NAND yongası Micron 64l TLC. Ekran görüntüsünü aşağıya bırakıyorum.

Hard Disk Sentinel İnfo.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoya göre bendeki ürünün "variant b" olması gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videonun bu kısmından ise benim varyantıma ait ürünün test sonuçlarını görebilirsiniz. Kısaca bendeki ürünün 3500 mb/s okuma, 3000 mb/s yazma değerlerine yakın çıkması gerektiğini söyleyebilirim.
Benim test sonuçlarım:

Test 1 (ADATA).png

Test 1 (AS SSD).png

Test 1 (ATTO).png

Test 1 (Crystal Disk Mark).png

Gerçek dünya test sonuçlarım: (yerel disk C birimim olan WD SN550 2400 mb/s okuma, 950 mb/s yazma değerlerine sahip.)

Gerçek Dünya Testleri.jpg

Toplamda 8,96 GB olan MP4, mkv ve TS dosyaları. C diskinden D diskine.

Gerçek Dünya Testleri 2.jpg

Toplamda 8,96 GB olan MP4, mkv ve TS dosyaları. D diskinden C diskine.

Gerçek Dünya Testleri 3.jpg

Toplamda 8,96 GB olan MP4, mkv ve TS dosyaları. D diskinden D diskine.

Gerçek Dünya Testleri 4.png

Toplamda 11,2 GB olan program files ve program dosyaları (X64) klasörleri. C diskinden D diskine.

Bu soruna zamanında bayağı bakmıştım ve kendi kullanmış olduğum SX8100'de de aynı problemi yaşayınca tanıyı koymuştum. Bence SX8100 ve SX8200, Windows beğeniyor biraz.

"Windows beğeniyor" kısmını açayım. Windows 10 20H1 kullanıyorken vadedilen hızlarımı (3500 okuma 2600 yazma) sorunsuz alabiliyorken, 21H1'e güncellediğim andan itibaren bir daha asla 2600 write değeri alamadım. Hep 3500-1000 falan çıkıyordu. Aynısını 3 yıldır sisteminde SX8100 kullanan arkadaşım da yaptı ve onda da bu problem ortaya çıktı. Saçma ama aklıma başka bir açıklaması gelmiyor. Çünkü 30 dakika önce 3500-2600 veren bir diskin Windows sürüm yükseltmesi sonrası 3500-1000'e düşmesi enteresan. Hatta ilk başta inanmadım, Windows yükledim o kadar SLC Size'ı doldurmuşumdur bu yüzden yavaşlamıştır diye düşündüm ve SSD'yi 1-2 gün kendi haline bıraktım. Ona rağmen write değerim aynı kalmıştı ve yaklaşık 4-5 aydır da 2600 write değerine bir daha ulaşamadım.

Eğer 20H1'den yüksek bir Windows 10 kullanıyorsanız muhtemelen sebebi bu.

Bu soruna zamanında bayağı bakmıştım ve kendi kullanmış olduğum SX8100'de de aynı problemi yaşayınca tanıyı koymuştum. Bence SX8100 ve SX8200, Windows beğeniyor biraz.

"Windows beğeniyor" kısmını açayım. Windows 10 20H1 kullanıyorken vadedilen hızlarımı (3500 okuma 2600 yazma) sorunsuz alabiliyorken, 21H1'e güncellediğim andan itibaren bir daha asla 2600 write değeri alamadım. Hep 3500-1000 falan çıkıyordu. Aynısını 3 yıldır sisteminde SX8100 kullanan arkadaşım da yaptı ve onda da bu problem ortaya çıktı. Saçma ama aklıma başka bir açıklaması gelmiyor. Çünkü 30 dakika önce 3500-2600 veren bir diskin Windows sürüm yükseltmesi sonrası 3500-1000'e düşmesi enteresan. Hatta ilk başta inanmadım, Windows yükledim o kadar SLC Size'ı doldurmuşumdur bu yüzden yavaşlamıştır diye düşündüm ve SSD'yi 1-2 gün kendi haline bıraktım. Ona rağmen write değerim aynı kalmıştı ve yaklaşık 4-5 aydır da 2600 write değerine bir daha ulaşamadım.

Eğer 20H1'den yüksek bir Windows 10 kullanıyorsanız muhtemelen sebebi bu.
Windows 11 Pro 22H2 kullanıyorum. Dediğiniz sebepten ise gerçekten çok saçma bir olaymış. Farklı sosyal kullanıcılarından yorum gelsin ona göre aksiyon alacağım ama muhtemelen iade edip KC3000 alacağım. HP EX950'de 1899 TL'ye çıkmışken başka çarem yok gibi duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı