Xrandr GPU'yu görmüyor

Mamığ

Centipat
Yer
Kahramanmaraş
Tam Arch Wiki'deki bu makaleyi takip ederken anlam veremediğim bir şeyle karşılaştım:
Bash:
xrandr --listproviders
Providers: number : 0
İnternette yardım bulamadım, ve makalede alakalı bir not yoktu.
Sistemim Dual GPU, yerleşik olan işlemcimden geliyor (AMD Ryzen 7 4800H), ayrık olan RTX 3050.
Bu makaleye de Gaming - Arch Wiki sayfasından ulaştım. Niyetimi belli etmemin faydası dokunacaktır sanırım.

Tam Arch Wiki'deki bu makaleyi takip ederken anlam veremediğim bir şeyle karşılaştım:

Bahsettiğiniz komut nouveau sürücüsünün olduğu kısımda yer alıyor. Nouveau sürücüsünü mü kullanıyorsunuz?

GRUB'dan kernel parametrelerine:

Kod:
nvidia nvidia_drm.modeset=1 module_blacklist=nouveau

Bunları ekleyin.

/etc/environment dosyasına şunları ekleyin:

Kod:
__NV_PRIME_RENDER_OFFLOAD=1
__NV_PRIME_RENDER_OFFLOAD_PROVIDER=NVIDIA-G0
__GLX_VENDOR_LIBRARY_NAME=nvidia

Bu işlemleri yaptıktan sonra sistemi yeniden başlatın. Komut satırını açıp şu komutu girin:

Bash:
sudo pacman -S nvidia-prime
prime-run glxinfo | grep OpenGL

Bütün NVIDIA ile ilgili paketlerin yüklü olduğunu varsayarak bu tavsiyeyi verdim. Yüklemiş olduğunuza emin olun.

Bahsettiğiniz komut nouveau sürücüsünün olduğu kısımda yer alıyor. Nouveau sürücüsünü mü kullanıyorsunuz?
Nouveau kurulumunu takip ettim, açık kaynağı performanstan ufak bir fedakarlık ( artık gözardı edilecek kadar küçük ) yapmaya hazırım. Daha sonra Vulkan kurulumunda "Hybird Graphics" kısmında önerilen seçenek olarak sunulan Prime'ın sayfasına girdim.
Nouveau kurulumundan önce resmi Nvidia kurulumunun makalesine bakarak daha önce kurmuş olduğum paketleri kaldırdım. Yani sadece nouveau kurulu, ama kullanıldığını sanmıyorum.
Bash:
lspci -k | grep -A 2 -E "(VGA|3D)"
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GA107M [GeForce RTX 3050 Mobile] (rev a1)
        Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. GA107M [GeForce RTX 3050 Mobile]
        Kernel modules: nouveau
--
05:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Renoir [Radeon RX Vega 6 (Ryzen 4000/5000 Mobile Series)] (rev c6)
        Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Renoir [Radeon RX Vega 6 (Ryzen 4000/5000 Mobile Series)]
        Kernel driver in use: amdgpu
amdgpu için "Kernel driver in use" derken nouveau için niçin "Kernel modules" diyor?

O zaman kernel parametresini şu şekilde düzenleyip deneyin:

Kod:
nouveau module_blacklist=nvidia,nvidia_drm,nvidia_uvm

Aklıma başka bir şey gelmiyor. Bence nouveau sürücüsü yerine nvidia-open-dkms kullansanız daha iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı