XS vs. SE 2020

alp2

Hectopat
Katılım
29 Aralık 2018
Mesajlar
160
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar 2.el temiz XS buldum 8K garantisi falan yok onu mu alayım sizce yoksa 7kya SE mi?
Not: Arkadaşlar kesinlikle oyun oynamıyorum sadece Instagram, Snapchat, TikTok ve WhatsApp gibi uygulamalar kullanıyorum.
 
Eski SE 2020 kullanıcısıyım telefon canavar gibi ama belirtmem gerekiyor ki oyun oynamıyor olsanız bile şarj aletiyle dolaşacaksınız. Ekran süresi konum,bluetooth,mobil veri açıkken 3,3-30 saat her şeyi kısıp kullandığınızda ise 4-30,5 saat maximum verebiliyor. Lüx bir arabaya benzin yüzünden binememek gibi. XS ile karşılaştırıldığında ise tasarım olarak XS daha çekici geliyor. Ama yerinizde olsaydım garantisi devam eden SE tercih ederdim çünkü XS modelinin ikinci el piyasası çok güvenilir olmuyor. Evet belki basit bir pil değişimiyle bile telefon sizi uzun yıllar götürüyor olabilir ama ben yine de SE tercih ederdim.
 
iPhone Xs aslında daha mantıklı gibi görünmekte ancak yine de değerlendirecek olursam her iki cihazında pilleri genel olarak fiyasko seviyelerinde olduğu bir gerçek, Xs tasarımdan ve malzeme kalitesinden (özellikle panel) dolayı daha öne geçmekte ve bunun dışında işlemci kısmında iPhone SE’nin daha üstün olacağını söyleyebiliriz keza ana kamera performansı olarak iPhone Xs üzmeyecek bile olsa pekte mükemmel bir kamera olmayıp SE’ninki kadar (ana kamera için konuşuyorum) başarılı olmayacaktır (ancak portre çekimlerde herhangi bir objeyi Xs odaklayabilir SE’deki yazılım surat arar bunu da unutmamak lazım) ve bunların her birisinin üzerine arada 1000 TL gibi bir fark var ve ben olsam eğer bulabilirsem biraz daha uygun bir Xs’e bakarım veya pazarlığa otururum işin suyunu çıkarmaya çalışırım çünkü her iki cihazda alınsa memnun edecekken tasarım dışında genel olarak bir fark olmayacağından o fark biraz fazla (verilir mi bence verilir).
 
Ekran çok önemli değilse XR seçilebilir. SE konusunda ise doğan görünümlü şahin olduğunu belirtiyorum her seferinde. Bu devirde eski bir telefona (görünüm olarak) para vermek anlamsız bence. Küçük cihaz isteniyorsa o başka ancak XR veya XS daha modern telefonlar. FaceID, pil, boyut gibi öne çıkan özellikleri fazla.
 

Geri
Yukarı