Yabancı dil bilmeden ve araştırmadan programlama dili öğrenmeye çalışmak

Makaleler
3
Merhaba, normalde bu tarz bir konu açacağım aklıma gelmezdi ama maalesef şu programlama kategorisi inanın şu an her kafadan sesin çıktığı bir yer olmuş. Şimdi sorumuzu cevaplayalım.

Yabancı dil bilmeden ve araştırmadan programlama dili öğrenilirse ne olur?

1. Kişi ilk programlama dili arayışında olacak. Videolar izleyecek, siteler gezecek. Forumlarda soru soracak.
  2. Bir de bakmış ne görsün? HTML ile başla sonra C# ile devam et diyenleri mi görsün, C ve C++ zordur C# ile başla oradan Unity'ye geç diyenleri mi görsün. Kısaca bilgi fışkırıyor.(!)
  3. Sonra ne olacak ben C# veya Python (genelleme) ögrenmek istiyorum kaynak önerisi isterler. Cevap gelince "ama ben İngilizce bilmem ki" derler. Sonra Türkçe kaynak bulur ve başlar. If, else, while.... derken ya ben tamamım der. Hele C# ögrenenler. Açarlar C# Forms bir uygulama tasarlar.
Eeee devamı?
  • Python öğrendim ama ne yapacağımı bilmiyorum.
  • C# öğrendim ama hep aynı şeyleri yapıyorum. Ne yapabilirim?
Liste daha ne uzar....

Ve en sonda ise ya bırakır ya da hep aynı çizgiden gider.
Ama o adam önce kendisi arastırmayı bilseydi. Kaynak yoklamayı bilseydi, İngilizce olmadan neleri kaybedeceğini bilseydi, proje incelemeyi bilseydi, hele en önemlisi bir proje geliştirmenin sadece kod yazmaktan ibaret olmadığını öğrenseydi şimdi o kişi çok farklı yerlerde olurdu.

Ya daha yazdığı kodun nasıl çalıştığını bilmeyen, kuralların neden koyulduğunu sorgulamayan kişiler var.

Söyleyin bana, kim düzgünce arka tarafta nelerin döndüğünü açıklayabilir? Kaç kişi IDE veya metin editörü olmadan kod yazabilir?

Kimse kusura bakmasın ama araştırmayı bilmezsen bilgin kadarını elde edersin. Ne kadar ekmek o kadar köfte.

Son düzenleme:
Merhaba, normalde bu tarz bir konu açacağım aklıma gelmezdi ama maalesef şu programlama kategorisi inanın şu an her kafadan sesin çıktığı bir yer olmuş. Şimdi sorumuzu cevaplayalım.

Yabancı dil bilmeden ve araştırmadan programlama dili öğrenilirse ne olur?

1. Kişi ilk programlama dili arayışında olacak. Videolar izleyecek, siteler gezecek. Forumlarda soru soracak.
  2. Bir de bakmış ne görsün? HTML ile başla sonra C# ile devam et diyenleri mi görsün, C ve C++ zordur C# ile başla oradan Unity'ye geç diyenleri mi görsün. Kısaca bilgi fışkırıyor.(!)
  3. Sonra ne olacak ben C# veya Python (genelleme) ögrenmek istiyorum kaynak önerisi isterler. Cevap gelince "ama ben İngilizce bilmem ki" derler. Sonra Türkçe kaynak bulut ve başlar. If, else, while.... derken ya ben tamamım der. Hele C# ögrenenler. Açarlar C# Forms bir uygulama tasarlar.
Eeee devamı?
  • Python öğrendim ama ne yapacağımı bilmiyorum.
  • C# öğrendim ama hep aynı şeyleri yapıyorum. Ne yapabilirim?
Liste daha ne uzar....

Ve en sonda ise ya bırakır ya da hep aynı çizgiden gider.
Ama o adam önce kendisi arastırmayı bilseydi. Kaynak yoklamayı bilseydi, İngilizce olmadan neleri kaybedeceğini bilseydi, proje incelemeyi bilseydi, hele en önemlisi bir proje geliştirmenin sadece kod yazmaktan ibaret olmadığını öğrenseydi şimdi o kişi çok farklı yerlerde olurdu.

Ya daha yazdığı kodun nasıl çalıştığını bilmeyen, kuralların neden koyulduğunu sorgulamayan kişiler var.

Söyleyin bana, kim düzgünce arka tarafta nelerin döndüğünü açıklayabilir? Kaç kişi IDE veya metin editörü olmadan kod yazabilir?

Kimse kusura bakmasın ama araştırmayı bilmezsen bilgin kadarını elde edersin. Ne kadar ekmek o kadar köfte.
Evet de bunu neden bu kadar kafaya taktın? Yani adam istediğini yapar bir de c# öğrenen adam bırakamaz çok güzel bir dil bir sürü desteği var hee Python da haklısın o çok iyi değil ama dediğim gibi reis sen niye taktın kafana o adamları

Evet de bunu neden bu kadar kafaya taktın? Yani adam istediğini yapar bir de c# öğrenen adam bırakamaz çok güzel bir dil bir sürü desteği var hee Python da haklısın o çok iyi değil ama dediğim gibi reis sen niye taktın kafana o adamları
Hocam ben insanları düşünüyorum. Ayrıca bir dili savunmayacksın. Projede neye ihtiyacın varsa onu kullanacksın.

Armut pis - agzima dus kafasinda adam programlama ogrenemez. En iyi dil hangisi diye baslik acar, 2 gun sonra hangi alanda ilerleyeyim ( web - mobil vs ) diye baslik acar, hata alinca burnunun dibindeki hata mesajini okuyamaz, Ingilizce bilmez ve kaybolur gider.

Bir seylerin nasil calistigini anlamaya merakli, arastirmaci ve yabanci dil bilen insan tembel de degilse ilerler. Hangi dille basladiginin hic onemi yok, hepsinde yazacagin ayni, if -else - for/while.

Orta seviyeye gelince CS temeli noksanligi goze batar, algoritma ve data-structure bilmeden ilerleyemezsin, paradigmalari cozmen gerekir. ( functional, OO vs )

Buraya nasil baslayayim diye konu acanlarin %90 i dogru duzgun Google search yapamayan adamlar. Zaten pek cogundan haber alinamiyor bir sure sonra. O yuzden mesaj yazarak harcadiginiz zamana degmiyor.

Kaç kişi IDE veya metin editörü olmadan kod yazabilir?

Metin editörü olmadan nasıl kod yazacaksın? Nereye yazını yazacaksın. Ama IDE'siz yazılabilir o konuda bir lafım yok.

C# ile başla oradan Unity'ye geç diyenleri mi görsün. Kısaca bilgi fışkırıyor.(!)

Ne dememizi bekliyorsun? İngilizce bilmeyen daha GNU/Linux kullanmamış bir adama Assembly mı önerelim? Daha algoritma bilmeden bu soruları soranlar peki? Onlara ne diyeceksin.

Kısacası kendin bile demişsin. Bilgisayarı Windows sanan, 1 yabancı dil bile bilmeyen ve algoritma yapısını çözememiş insana ne önerelim cidden? C önerelim de daha başlamadan bıraksın mı? Lütfen azıcık düzgün düşünün rica ediyorum.

Metin editörü olmadan nasıl kod yazacaksın? Nereye yazını yazacaksın. Ama IDE'siz yazılabilir o konuda bir lafım yok.

Ne dememizi bekliyorsun? İngilizce bilmeyen daha GNU/Linux kullanmamış bir adama Assembly mı önerelim? Daha algoritma bilmeden bu soruları soranlar peki? Onlara ne diyeceksin.

Kısacası kendin bile demişsin. Bilgisayarı Windows sanan, 1 yabancı dil bile bilmeyen ve algoritma yapısını çözememiş insana ne önerelim cidden? C önerelim de daha başlamadan bıraksın mı? Lütfen azıcık düzgün düşünün rica ediyorum.
Programlama temellerinin eksik olduğu bu cümlelerinden belli. Fazla uzatmaya gerek yok. Bana inanmazsan uzun süredir bu işte olanlara sor.
@The Anorak @bitwise

Programlama temellerinin eksik olduğu bu cümlelerinden belli.

Hakaret etmene ne gerek var? Tatlı tatlı konuşuyorduk. Ayrıca birilerini etiketlemene gerek yok. Sen programlama ustasısın sanki? İngilizce ve algoritma bilmeyen birine ne önermemi beklerdin hocam.
Projede neye ihtiyacın varsa onu kullanacksın.

Aslında bildiğin dilin projelerini yapacaksın demek daha doğru olur.

Hakaret etmene ne gerek var? Tatlı tatlı konuşuyorduk. Ayrıca birilerini etiketlemene gerek yok. Sen programlama ustasısın sanki? İngilizce ve algoritma bilmeyen birine ne önermemi beklerdin hocam.

Aslında bildiğin dilin projelerini yapacaksın demek daha doğru olur.
Ben hiçbir şekilde hakaret veya laf söylemedim. Ayrıca dolaşın bu forumu hiçbir yerde ben ustayım demedim. Mesela geçen gün biri sordu siz mobil programlamada iyisiniz diye ben dürüstçe hayır, tecrübem yok dedim.

Zaten biri bir dili gerçekten öğrenirse diğer dillere rahat geçeceği için projeye göre dil seçmek daha mantıklı. Yoksa diller teorikteki gibi pratikte çalışmıyor. Mesela bellek yönetimi yapması gereken adam C# biliyorsa yapamayacak. O zaman ne olması gerek C++, C gibi dilleri bilmeli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı