Yağdan kilo nasıl verilir?

• Konuyu başlatan HAYROO
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 111

HAYROO

Hectopat
Daha fazla  
Yas 17; boy 190, kilo 113, yag oranı 29 falan. Hedefim yağdan verip 85-90 arasına düşmek, daha önce 140 kilodan 110'a kadar düştüm ancak 2 öğün beslenip 1K kalori altında alıyorum. Genellikle şimdi 3 öğün yiyorum ve ortalama 1.5k kalori oluyor ama 1.5 haftadır yapmama rağmen kiloda bir değişiklik olmadı. Yediğim besinleri alt tarafa bırakacağım. Günde 3.5 4 litre su içiyorum haftada 5 gun ağırlık idmanı +15 dakika kardiyo her idam sonu kreatin kullanıyorum. Ekstra ne yapmam lazım yağdan kilo vermek için? Şimdiden teşekkür.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250918_070319_fatsecret.jpg
    Screenshot_20250918_070319_fatsecret.jpg
    70,5 KB · Görüntüleme: 24
  • Screenshot_20250918_070501_fatsecret.jpg
    Screenshot_20250918_070501_fatsecret.jpg
    58,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleyen: Moderatör:
Kalori alımını azalttıkça metabolizman yavaşlar. Kalori alımını 2500 civarı tutup kardiyonu sıklaştır. Kreatini günlük belirli bir saatte al. İdman sonrası almak zorunda değilsin. Öğünlerin esnasında da tüketebilirsin. 3.5 4 litre gerçekten fazla. Mineral emilimini ciddi düşürüyorsun.

Yas 17; boy 190, kilo 113, yag oranı 29 falan. Hedefim yağdan verip 85-90 arasına düşmek, daha önce 140 kilodan 110'a kadar düştüm ancak 2 öğün beslenip 1K kalori altında alıyorum. Genellikle şimdi 3 öğün yiyorum ve ortalama 1.5k kalori oluyor ama 1.5 haftadır yapmama rağmen kiloda bir değişiklik olmadı. Yediğim besinleri alt tarafa bırakacağım. Günde 3.5 4 litre su içiyorum haftada 5 gun ağırlık idmanı +15 dakika kardiyo her idam sonu kreatin kullanıyorum. Ekstra ne yapmam lazım yağdan kilo vermek için? Şimdiden teşekkür.

Hocam boy kilo endeksinize göre almanız gereken makroları hesaplayan siteler ve uygulamalar var oradan hesaplarsanız almanız gereken kaloriyi bulursunuz 1K kalori altı kastan kilo kaybetmenizi sağlar 250 grama yakın kilo alıp ağırlık antrenmanı ve kardiyo ağırlıklı spor yaparsanız bence güzel sonuçlar alırsınız.

yeme düzeni+ kardiyo

Karbonhidrat, yağ ve şekeri bir süre hayatından çıkarıp sadece protein ile beslenirsen vücudun yağ yakmaya başlayacaktır. Ben bu şekilde 2.5 ayda 22 kilo verdim. YTD

Eğer kaloriyi doğru sayıyorsanız günde aldığınız 1500 kalori ile ortalama 1000 kalori açık veriyorsunuz. Bu da 1.5 haftada 10 bin kaloriye yakın bir kalori açığına eş değer.
10 bin kalori de 1 kilo civarı bir kilo kaybına denktir ki vücudun su tutması, hazımsızlık gibi durumlarda tartıda yanılmak için çok kolay bir kilo kaybı.
1.5 - 2 hafta daha devam edin, tartıda bir azalma olmazsa kalori açığı vermiyor; aldığınız kaloriyi yanlış sayıyorsunuz demektir.
Yemeklere eklediğiniz yağın kalorisini sayıyor musunuz?

1500-1900 kalori, yeterli protein alımı, ağırlık antremanı ile olabildiğince az kas kaybederek yağ yakabilirsiniz.

Kalori alımını azalttıkça metabolizman yavaşlar. Kalori alımını 2500 civarı tutup kardiyonu sıklaştır. Kreatini günlük belirli bir saatte al. İdman sonrası almak zorunda değilsin. Öğünlerin esnasında da tüketebilirsin. 3.5 4 litre gerçekten fazla. Mineral emilimini ciddi düşürüyorsun.
3.5 4 litre neye göre fazla hocam bilmediğimden soruyorum herkesin içtiği su bu kadar değil mi zaten

Protein derken tam olarak nasıl bir öğün yaptın açar mısın biraz.
Protein; yumurta, et, tavuk, balık
yanında bol yeşillik, bol su.

Sabahları 2-3 yumurta bol salatalık, az domates (yumurtaları ister haşla, istersen yulaflı omlet yap)

Öğlen de et, tavuk, balık hangisi varsa ya da sebze yemeği. Yanında bol bol yeşillik salata. Pirinç yok, makarna yok, çorba yok, meyve ve şeker içeren hiç bir gıda yok.

Akşam da aynı şekilde. Et, tavuk, balık hangisi varsa. Yanında bol bol yeşillik salata

Ana öğünler arasında da ara öğün olarak 8-10 çiğ badem yedim ben. Böylelikle hiç aç kalmamış oldum ve vücudum sürekli yağ yakma durumda kaldı. 183cm boyum var 98 kilodan 76 kiloya indim. Şimdi de kontrollü karbonhidrat alımına başladım. Gün aşırı basmati veya patates gibi bsit karbonhidratlar alıyorum kontrollü olarak.

Edit not 1: ben hiç bir şekilde spor yapmadan kilo verdim. Yürüyüş bile yapmadım. Sadece günlük olarak işe gidip geldim. O yüzden karbonhidrat ihtiyacım olmadı ve bu diyet bende işe yaradı. Spor yapıyorsan diyet konusunda profesyonel destek almanı öneririm. Ben bir profesyonel değilim. Araştırdığım kadarıyla bir diyet yaptım.

Not 2: Diyet sırasında takviye olarak multivitamin, magnezyum, b12 ve d vitamini takviyesi aldım.

Son düzenleme:
Protein; yumurta, et, tavuk, balık
Yanında bol yeşillik, bol su.

Sabahları 2-3 yumurta bol salatalık, az domates (yumurtaları ister haşla, istersen yulaflı omlet yap)

Öğlen de et, tavuk, balık hangisi varsa ya da sebze yemeği. Yanında bol bol yeşillik salata. Pirinç yok, makarna yok, çorba yok, meyve ve şeker içeren hiçbir gıda yok.

Akşam da aynı şekilde. Et, tavuk, balık hangisi varsa. Yanında bol bol yeşillik salata

Ana öğünler arasında da ara öğün olarak 8-10 çiğ badem yedim ben. Böylelikle hiç aç kalmamış oldum ve vücudum sürekli yağ yakma durumda kaldı. 183cm boyum var 98 kilodan 76 kiloya indim. Şimdi de kontrollü karbonhidrat alımına başladım. Gün aşırı basmati veya patates gibi bsit karbonhidratlar alıyorum kontrollü olarak.

Edit not 1: Ben hiçbir şekilde spor yapmadan kilo verdim. Yürüyüş bile yapmadım. Sadece günlük olarak işe gidip geldim. O yüzden karbonhidrat ihtiyacım olmadı ve bu diyet bende işe yaradı. Spor yapıyorsan diyet konusunda profesyonel destek almanı öneririm. Ben bir profesyonel değilim. Araştırdığım kadarıyla bir diyet yaptım.

Not 2: Diyet sırasında takviye olarak multivitamin, magnezyum, B12 ve D vitamini takviyesi aldım.

Teşekkür ederim uzun uzun yazdığınız için. Benim hayatım da sizin aksinize çok durağan. Laptop başında kendimi geliştirmekle meşgulüm sürekli. Boy 180 civarı kilom şu an 114. açıkçası sıkı bir diyetle kısa bir süre içerisinde 100 kilonun altına düşmek.
Dediklerinize dikkat et ederek ben de uygulayacağım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı