Yalnız hissediyorum

Banada 8 yıllık dostum böyle bir iftira attı. Çocuğun hayatında ilk kez sevgilisi olmuş çocuk ilgi göstermeyi falan gram bilmiyor ve göstermiyor da, işte kızla ben önceden konuşuyordum sonra kızla eski dostum sevgili oldular. Kızla konuşurken Çocuktan ayrılsam haberi olmayacak dediği zamanı hatırlıyorum ve kız ilgi görmeyince ayrıldı. Kızla konuşuyorum diye ben ayırmışım diye iftiralar atıldı. Böyle olaylar artınca tüm okuldan kendimi soyutlamak adına 8. Sınıfta açığa geçtim. Ve sonuç olarak gecelere kadar oturup konuştuğum ne arkadaş ortamım kaldı ne de cafelerde oturup nargile içtiğim ortamlarım kaldı. Karakolluk olayım oldu bir kişi bile yazıp sormadı. Benimde kızlarla muhabbetim iyi daha samimi geliyorlar ama türkiyede malum **cı diye iğrenç bir şey çıkardılar. Sana verebileceğim tavsiyeler şunlar, erteleme. Gerekirse üzül, kırıl ama erteleme. Biriyle tanışmak istiyorsan tanış. Yarın bir gün başkası tanışmak istediği zaman o kızla ertelediğin için pişman olursun. Pişmanlık üzülmekten daha kötü. 2. Tavsiyem ise güvenin olmasa bile aciz gözükme. Blöf yapmayı bil. Bir kızla konuşuyorken hayatında bir tek o olsa dahi bir kişi varmış gibi davranma. 3. Tavsiyem, ilişki bitirmeyi, sohbet bitirmeyi bil. Herşey iyi hoş güzel biriyle konuşuyorsun ve muhabbet sıkmaya başladı. Muhabbeti ilk sen kapat. Emin ol bunu yaptığın zaman karşı tarafa kendini bekletmeye başlayacaksın. İnsanlar muhabbeti kapatan, terk eden kişilere bağlı olmaya meyillilerdir. Evde tek başınayken kişisel gelişim videoları izleyip motive et kendini. Bende tekim. Aynı şeyleri yaşıyorum. Saatlerce ekran başındayım. Sana önerebileceğim bazı kitaplar var. Onları okuyabilirsin. Yada video olarak HALUK TATAR kişisel gelişim videoları izleyebilirsin. Emin ol bunların sana kısa vaadede olmasa bile uzun vadeli kendine yatırım yapmış olursun. Yazım biraz uzun oldu. Vaktini boşa aldıysam hakkını helal et. Benim verdiğim tavsiyeler daha çok 2-3 arkadaş edindikten sonra yapılabilir. Onun dışında özgüvenli ol. Kaybedeceğini kaybetmişsin. Elinde olmayan şeyi kaybetmekten korkma. Özgüven öldürmez ama güvensizlik öldürür. İyi geceler dostum. Hakkını helal et.
estağfurullah helal olsun, teşekkür ederim dostum <3

Peki onlar içiyor mu? 14 yaşında sigara tamamda alkolü nasıl alıyorlar?

Evet çoğuu, Ankara'da yaşıyorum pek yaşa bakmıyorlar burada, AVM'lerden kolayca alınabiliyor.

Yalnızlık kısır döngü gibidir. Girince çıkması epey zor oluyor. İllaki muhabbet ettiğin birileri vardır. Kız erkek fark etmez yaz onlara etkileşim kur storylerine alev at. Sonra da ne zamandır yapmak istediğim bir şey, gitmek istediğim bir mekan falan var de davet et insanları. İllaki birinin daha senin gibi canı sıkılıyordur.

Maalesef oda yok, Instagram da sadece akraba çevresi tanıdıklarla takipleşiyorum. Davet edeceğim birisi yok sorun orada.

Maalesef oda yok, Instagram da sadece akraba çevresi tanıdıklarla takipleşiyorum. Davet edeceğim birisi yok sorun orada.
O zaman dışarı çık. Sevdiğin bir aktiviteyi yap. Sinemaya gitmeyi seviyorsan git, müzik dinlemeyi seviyorsan yaşın itibariyle de girebileceğin mekanlara, konserlere git. Oradan insanlarla tanış dostum. Tamamen organik bir arkadaşlık, sanal olmayan.

O zaman dışarı çık. Sevdiğin bir aktiviteyi yap. Sinemaya gitmeyi seviyorsan git, müzik dinlemeyi seviyorsan yaşın itibarıyla de girebileceğin mekanlara, konserlere git. Oradan insanlarla tanış dostum. Tamamen organik bir arkadaşlık, sanal olmayan.

Denedim çok kez denedim, tip yok diye pek yüz vermiyorlar mekan, konser takılanlar. Bir arkadaşım vardı eskiden yakışıklıydı peşinde sayamayacağın kadar insan...

Beterin beteri var deyip mutlu olmayı deneyin. Unutmayın ki şu an hapishanelerde 4 duvar arasında bizden daha beter masumlar vardır.

Haklısın, bunada şükür.

Beterin beteri var deyip mutlu olmayı deneyin. Unutmayın ki şu an hapishanelerde 4 duvar arasında bizden daha beter masumlar vardır.

Haklısın, bunada şükür.

Denedim çok kez denedim, tip yok diye pek yüz vermiyorlar mekan, konser takılanlar. Bir arkadaşım vardı eskiden yakışıklıydı peşinde sayamayacağın kadar insan...
Tip mi? :) Tip önemli değildir. Bakımlı olman önemli. İyi giyinmen, bir tarza sahip olman, az biraz entellektüel birikime sahip olman, sohbet sürdürmeyi bilmen önemli. Tip her yerde var. İnan tipi olup da iki kelime edemeyeceğin bir insan olmak istemezsin. Kişisel olarak kendini geliştirmiş bir insanla çoğu insan sohbet etmek, birlikte bir şeyler yapmak ister. Amacın seninle ortak zevklere sahip insanlarla buluşmanın bir yolunu bulmak olmalı.

Haklısın, bunada şükür.

Haklısın, bunada şükür.
Hocam yalnız değilsiniz. Sohbet etmek isterseniz konu açarsınız. Onlarca insan kaliteli sohbet döndürür burada. Canınızı sıkmayın. Ufak tefek şakalara modaretörler çok ses de etmiyor. Hafif ciddi hafif geyik yaparak muhabbet inanın döner. Sadece konu açmanız yeterli.

Git bir kafede otur. Takıl. Kahveni al iç. Bak etrafına. Gözüne bir grup kestir. Git yanlarına de ki “Ben tanışmaya geldim.” Bu kadar basit aslında iletişim kurmak. İletişimin en açık hali en iyidir. Tanışmaya geldim deyince başından kovmayacak ya insanlar seni. Tanışırsın kafa dengi olur ya da olmazlar fark etmez. En azından yeni insan tanımış olursun. Bu taktikle bir sürü insan tanırsın. Elbet birisiyle “Ben tanışmaya geldim”le başlayan güzel bir arkadaşlık belki sevgililik hikayen bile olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı