Yan binanın portunu kullanarak daireye internet çekmek

• Konuyu başlatan anl515
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.265

anl515

Zeptopat
Daha fazla  
Uzun süredir bulunduğum adreste internet almaya çalısıyorum fakat binamda her ISS'den altyapı olmadığı (port yok) sonucunu alıyorum. Türk Telekom'da bu adrese portun 6 ayda açılacağını beyan etti bu sebeple ne ev telefonu ne de internet alabildim altyapı sorgularken yanımdaki binaları sorgulattığım zaman 60 Mbps'e kadar destekleyen değerler ile karşılaştım. Bu vesileyle bir şekilde yan binanın ankastre kutusunu (henüz diğer binaların kutularını incelemedim) kullanarak kendi evime kabloyla internet ya da ev telefonu çekebileceğimi (başvururken o adrese kendi adım ile başvurarak) düşündüm tecrübesi olanlar ya da bilgili olan arkadaşlar süreçte neler yapmam gerektiği ile ilgili (tabii yasal ise) bilgilendirirse sevinirim.
Bulunduğum bina eski bu nedenle bir ankastre kutusu bulunmuyor o yüzden kabloyu balkondan çekeceğim (1. kat).
Genel olarak buradaki binalar eski ancak aralarda yeni yapılmış evler bulunuyor bilginize.
Önceden yazacaklar için söyleyeyim Kablonet vb. ISS'ler için de altyapı yok nereye düştüm ben de bilmiyorum.

Bu gibi konularda o binadaki kişinin portunu kullandığınız içini, ileri zamanlarda bu dairedeki kişiler abonelik işlemi gerçekleştirildiğinde
Sorun yaşabilirsiniz.
ISS ekipleri bu gibi konularda dahil olmuyor ve fark ettiklerinde arkalarını dönüyorlar.
Daha önce bunu yapan bir kişi gördüm. 4 yıldır hala kullanıyor, şansına çektiği binadaki daire sahibi Almanya'da ve hiç kiraya vermedi dairesini :D

Bağlatacağın dairedeki kişi tanıman daha iyi olur. Ya da Comnet veya cıbırnet gibi az duyulan firmalardan kurdurmak daha mantıklı.

Bu gibi konularda o binadaki kişinin portunu kullandığınız içini, ileri zamanlarda bu dairedeki kişiler abonelik işlemi gerçekleştirildiğinde
Sorun yaşabilirsiniz.
ISS ekipleri bu gibi konularda dahil olmuyor ve fark ettiklerinde arkalarını dönüyorlar.
Daha önce bunu yapan bir kişi gördüm. 4 yıldır hala kullanıyor, şansına çektiği binadaki daire sahibi Almanya'da ve hiç kiraya vermedi dairesini :D

Binalarda binada bulunan daireden çok port bulunma ihtimali olabiliyor mu? Araştırdığımda bazı mahallelerde altyapı böyle sağlanıyormuş bilmem ne kadar doğru.

Bağlatacağın dairedeki kişi tanıman daha iyi olur. Ya da Comnet veya cıbırnet gibi az duyulan firmalardan kurdurmak daha mantıklı.
Hocam direk bizim daireye mi (sorgulayınca bizim daire için ikisininde altyapısı yok) yoksa yan binadan çekmek için mi?

Son düzenleme:
1665253998473.png

Siz bunu port zannediyorsunuz ama bunlar bina ankastresinin içindeki regletler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı