Yanan PSU sonrası kasaya yeni PSU takılabilir mi?

Yer
İstanbul
Merhaba,

Şunu öğrenmek istiyorum:
PSU yandı ve yeni bir PSU alıp kullanabilir miyim? Yoksa yeni bir PSU almak yetmez, yeni bir kasa da almama gerek var mı?

Güç kaynağından, güç kablosundan, plastik ve yanık kokusu geliyordu. Bilgisayarı kapattım ve güç kablosunu çıkarıp kontrol ettim.

Güç kaynağını çıkartmadım. O işlerden hiç anlamıyorum. O yüzden size, kontrol edebildiğim yerlerin görselini atıyorum.
Bir kontrol eder misiniz?

Şimdi ise sipariş verdiğim yeni güç kaynağım geldi.

2 saat sonra bunu taktırmak için birine gideceğim.

Görsellere baktığınızda, kasamın arkasından dolayı, yani o güç bağlantısı ve güç kablosunun birleştiği yerde yanık ve dişler zarar görmüş. Belki o dişler zaten çıkarılacak olan güç kaynağının dişleridir ama yine de sormak istedim.

1. Yeni aldığım güç kaynağıyla birlikte, bunu kasama takacak olan kişiye, gidip sorunsuz taktırıp, bilgisayarı sonrasında açabilir miyim?

2. Yoksa yeni bir kasa almam ya da kasadaki o alan değiştirilebiliyorsa değiştirmek zorunda mıyım?

Yardımcı olursanız sevinirim. :(

Dosya Ekleri

• IMG-20250216-WA0028.jpg
    IMG-20250216-WA0028.jpg
    64,2 KB · Görüntüleme: 41
  • IMG-20250216-WA0030.jpg
    IMG-20250216-WA0030.jpg
    152,4 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG-20250216-WA0029.jpg
    IMG-20250216-WA0029.jpg
    163,4 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG-20250216-WA0027.jpg
    IMG-20250216-WA0027.jpg
    67,2 KB · Görüntüleme: 46
Anakarta, ekran kartına giden kablolarda yanık var mı? Eğer yok ise yeni psu alıp dene gerçi her halükarda yeni bir psu alıp dene. Yeni kasa demek dünya para demek ama mümkünse psu da kaliteden kaçmayın; bilindik markalara 3-5 fazla verin satın alın.

Anakarta, ekran kartına giden kablolarda yanık var mı? Eğer yok ise yeni psu alıp dene gerçi her halükarda yeni bir psu alıp dene. Yeni kasa demek dünya para demek ama mümkünse psu da kaliteden kaçmayın; bilindik markalara 3-5 fazla verin satın alın.
Yanık olsa bile yeni PSU aldım. Az önce elime ulaştı. 2 saate çıkıp taktıracağım bilen birisine. Ya bu sorunumu çözecektir her türlü değil mi hocam? Konumu tam okudunuz mu?

Not: Kasa derken, sadece bilgisayar kasasından bahsettim. Komple baştan bir sistem almaktan değil hocam

Kasa değişikliğine gerek yok. Geçenlerde benim de başıma geldi. Yeni bir PSU alıp devam edebilirsin.

Merhaba,

Şunu öğrenmek istiyorum:
PSU yandı ve yeni bir PSU alıp kullanabilir miyim? Yoksa yeni bir PSU almak yetmez, yeni bir kasa da almama gerek var mı?

Güç kaynağından, güç kablosundan, plastik ve yanık kokusu geliyordu. Bilgisayarı kapattım ve güç kablosunu çıkarıp kontrol ettim.

Güç kaynağını çıkartmadım. O işlerden hiç anlamıyorum. O yüzden size, kontrol edebildiğim yerlerin görselini atıyorum.
Bir kontrol eder misiniz?

Şimdi ise sipariş verdiğim yeni güç kaynağım geldi.

2 saat sonra bunu taktırmak için birine gideceğim.

Görsellere baktığınızda, kasamın arkasından dolayı, yani o güç bağlantısı ve güç kablosunun birleştiği yerde yanık ve dişler zarar görmüş. Belki o dişler zaten çıkarılacak olan güç kaynağının dişleridir ama yine de sormak istedim.

1. yeni aldığım güç kaynağıyla birlikte, bunu kasama takacak olan kişiye, gidip sorunsuz taktırıp, bilgisayarı sonrasında açabilir miyim?

2. yoksa yeni bir kasa almam ya da kasadaki o alan değiştirilebiliyorsa değiştirmek zorunda mıyım?

Yardımcı olursanız sevinirim. :(

Bütün güç girişlerini kontrol et ve parçalara da bak yanık veya erime var mı diye yanık erime falan yoksa bir şey olmaz.

Bütün güç girişlerini kontrol et ve parçalara da bak yanık veya erime var mı diye yanık erime falan yoksa bir şey olmaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu az önce çektim. İzleyip bir şey söyler misiniz?

@Burak Karabal
@Atakan159

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu az önce çektim. İzleyip bir şey söyler misiniz?

@Burak Karabal
@Atakan159

Evet görünürde sağlam bir de o kabloları çıkarın içine bakın derim ama şu haliyle bir sıkıntı yok gibi.

PSU ya sabit zaten orası. Yenisini takınca o da değişmiş olacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı