Yanılmışım, Windows 11'in optimizasyonu iyi!

Bu forumda Intel işlemcili 7.nesil ve üstüne Windows 8.1 kurmaya çalışanlar var. Hangi donanıma hangi işletim sisteminin iyi gideceğini bilmiyorlar onun için bir şey demek istemiyorum. (bazı konuları incelerseniz görürsünüz. Genellikle düşündürücü ve beğenmedim emojisi atarlar) Windows 10 ile 11 arasında arayüz farkı var orası doğu ama ileride şu muhabbetin olacağına da %100'de %100 eminim. Windows 11 çok optimize Windows 12 (adı farklı olur mu bilemiyorum) çok kötü diyecekler.

Vallahi bende sürekli format atıp tüm Windows 10 sürümlerini denemiş biri olarak yazıyorum bunu. FX 8300 işlemcili bir sistemim var. Normalde güncel sürümleri kurduğum zaman sorun yaşıyordum hep. Fakat tekrar deneyeyim dedim Windows 10 22H2 kurdum 10 gün oldu daha ve 10 gün öncesine kadar gelmiş isteğe bağlı güncelleştirmeler de dahil hepsini kurdum ve Update hizmetini tamamen kapattım. Hatta Build sürümü ise 19048.2913 oldu ve inanır mısın bilmiyorum şu an sistem çok hızlı ve oyunlar da en ufak bir sorunum da yok. Ama bu sisteme 1 ay önce de 22H2 kurmuştum rezalet ötesi performans vermişti. Ne değişti bilmiyorum. Bilgisayar işleri cidden garip. Hatta 1607, 1703 ve 22H2 sürümlerin de yaptığım testler var onları karşılaştırdım özellikle de CPU-Z programında işlemci benchmark ve Cinebench 15 testlerin de 22H2 sürümü fazladan 10-15 puan alıyor. Misal 1607 sürümün de işlemci 5000 puan alıyorsa 22H2 sürümün de 5100 puan oluyor. Umarım böyle devam eder.

Yahu reis seni ne zaman görsem ağzından hep bir 2016 LTSB çıkıyor. Başka bir şey bilmez misin sen? :D

Cidden bu arada :) eski yeni fark etmiyor her konu da sistem ne olursa olsun 2016 LTSB öneriyor. Haklarını mı satın aldı acaba :)
 
Asıl siz saldırıyorsunuz siz kalkıp bu tarih soğru mu diye insanca sormamışsınız ki; yok inanmıyorum, yok bilmem ne? Yani açıkça yalnacı dememiniz, bunu ima etmediğiniz anlamına da mı gelmeli? Madem bir şey söylediniz; mertçe, dürüstçe arkasında durun. Ayrıca lafın gelişi yazdığım şey yıldı ve ben o şekilde hatırladoğım için öyle yazdım. Ben illa budur falan diye bir ley söylemiş miyim? Tairhler şaşabilir, önemli olan içerik.
Hakarete gelince; ben size hakaret etmedim. Sadece siz bana; daha beni tanımadan etmeden yalan söylüyorsunuz dediğiniz için cevabını verdim. Zaten beni gerçekten tanısaydınız yalana en çok benim düşman olduğumu; bile isteye bu zamana kadar hayatımda sadece 1 kez yalan söylediğimi ve onun da; bu hayatta benim için en değerli insanın hayatına mal olduğunu, bu yüden de yalan söyleyenin karşısında ilk benim durduğumu dabilirdiniz. Ha bunun haricindekiler de yani bilerek ve istenmeyerek dile getirilmeyen şeyler de yalan olmulyor, yanlış oluyor. Her ne kadar bizim toplulumuz bu ikisini karıştırıp yan yana kullansa da, siz bu hataya düşmeyin derim ben. Sonra böyle dinleyip anlamadan insanlara saldırıyorsunuz. Siz ne derseniz deyin, niyetiniz ortada; artniyetli olmasanız, amacınız sadece düzeltme olmak olsa işletim sistemlerinin çıktığı tarihleri yazıp bırakırdınız, bana inandırıcı gelmedi demek ne demek? Sizi inandırmak gibi bir zorunluluğun mu var ki benim? Beni böyle diyerek diğer insanların gözünde itibarsızlaştırmaya hakkınız da yok, haddiniz de yok. O yüzden benimle uğraşmayı bırakın da kendi işinize bakın. Beni de bir salın ki ben de işime odaklanabileyim. Ben burada insanlara saldırmak için fırsat kollayan bazıları gibi boş vakit sahibi değilim.
Ayrıca ben bilgisayar toplama konusunu size yazmadım. Art arda mesaj atınca öyle toplu gösteriyor.

Ben o yazdığım mesajım için özür diledim ve o mesaj kendimce fikrimdi sizi yalancı çıkarmak değil sizde lafın gelişi mesajlarınızın sonuna ünlem bırakın yanlış anlaşılıyorsunuz at gözlüğü takıyorsun demek aşalamak oluyor ve bu hakarettir niye o mesajı bu kadar büyüttünüz anlamadım bunda büyütülecek bir şey yok. Tamam sizde haklısınız biraz bilip bilmeden davrandım ama sizde de hata var ironi mesajınızın sonuna ünlem koymadığınızdan yanlış anlaşıldınız tamam inandırıcı gelmedi dedim çünkü 12 yıl önce Windows 10 yoktu bu sebebden dedim orada sadece Windows 10'a 12 yıl önce daha çıkmadan sahip olduğunuza inanmıyorum dedim sistem toplamanıza demedim. İroni ve lafın gelişi mesajlarınızın sonuna ünlem bırakın yanlış anlaşılıyor yoksa ve bunu bu kadar büyütmeye gerek yok tekrar özür dilerim yanlış anlaşılma için Windows sürümlerinin çıkış yılları Windows 7 2019 - Windows 8 2012 Windows 8.1 2013 Windows 10 2015'dir önceki mesajımda yılları belirtmemiştim burada belirteyim sizde lafın gelişi ve ironi mesajlarınızın sonuna ünlem bırakın yanlış anlaşılabiliyor.
 
bu kadar şeyin içinde kalkıp da lafın gelişi söylenmiş bir şeye mi takıldınız? Öyleyse buyurun; size tek tek açıklayayım:
Öncelikle ben hiç Windows 8 ya da 8.1 gibi benim için ara sürüm olan sürümler kullanmadım; Vista’ nın hezimetinden sonra. Direk Windows 7’ den Windows 10’ a geçtim. 7 yıldır hastayım zaten, çalışamıyorum. 3 yıl da işyerimi çalıştırdım ve o bilgisayarımı da çalışamk istemediğimden; babam “Eğer açacağım işyerinde durursan sana istediğin bilgisayarı alırım.” dediği için işyerini açma karşılığı aldırmıştım. Siz hayatınızda satın aldığınız herşeyi hangi tarihte aldığınızı birebir hatırlıyor musunuz? Amaç ne? Beni yalancı ilan edip linçletmek mi? Hadi başardınız diyelim; elinize ne geçecek? Gerçekleri değiştirebilecek misiniz? Bu kadar at gözlüklerini takıp da bakmayın etrafınıza. Konu sahibi bile hatasını kanul etmişken siz daha hala kime, neyin hesabını soruyorsunuz? Siz önce kendi hayatınıza bakın; ben farz- ı misal söylemişim; 3 aşığı 5 yukarı olmuş; siz kaç tane yalan söylediniz hayatınızda acaba bilerek ve isteyerek? Ben de bunu merak ediyorum. Aslında etmiyorum da ya; çünkü nasılsa “Hiç söylemedim.” diyerek bile yalan söyleyeceksiniz zaten. Sizi kendi artniyet ve fesatlığınıxla başbaşa bırakıyorum.


Ayrıca ona bakacak olursanız; bugünden 12 yıl öncesi 2010 yapmaz, 2011 yapar. Biz 2023’ deyiz. Demek ki siz de rastgele ya da lafın gelişi yazabiliyormuşsunuz. Hadi buyru, bunu napacaz? Bence siz konuyu; kendi dışına taşırıp etrafa saldırmadan önce kendi yanlışlarınızı oturup düzeltin. Ayrıca sizi inandırmak gibi bi zorunluluğum olduğunu da bilmiyordum. Siz benim anam mısınız, babam mı, arkadaşım mı? Ben, benim için inanması önemli olacak kişilere zaten gerekli delilleri sunarım, siz rahat olun. Gerçi 2 kişi konuşurken 3. ye karışmak düşmez ama… Hani bilmem farkında mısınız; ben konu sahibine ithamlarda bulunmuştum ya.


Az önce cevaplamıştım bunu. Ayrıca o bilgisayarı da ben toplamadım, bilgisayarcıya toplatmıştım.


Pardon da; derdiniz ne sizin? Beni yalancı çıkarınca gerçekleri değiştirebilecek misiniz; Windows 11’ in harika bir sistem olduğu gerçeğini mesela? Ayrıca amacınızı da bu kadar belli etmeyin; daha yazdıklarımı tam okumadan tek bir cümleye takılıp gelip saldırmaya çlaışıyorsunuz, siz önce okumayı öğrenin. Kalkıp bu yaştan sonra size okumayı ben öğretmeyeyim isterseniz.
Ben sadece memnunum dedim benim ne suçum var? 🤣🤣
 

Geri
Yukarı