Yanlış Anakarta Takılan İşlemci Bozulur mu?

cmudesign

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2015
Mesajlar
39
Makaleler
1
Yer
Hatay
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Özel Sektör Yönetici
Yeğenim LGA 775 anakartı bozulunca LGA 1150 anakart almış. Eski işlemcisini bu anakarta denemiş. Çalıştıramamış :) Tabi kendi çapında bişeyler yapmak istemiş. Sonra benden yeni aldığı anakarta uygun bir işlemci istedi bende LGA 1150 anakarta uygun olarak intel Core i3 4170 1150 3MB Cache 3,7GHz bir işlemci almasını söyledim. Aldı ve yeni anakarta taktı. Bilgisayar açılmayınca kablo kontrolü yaptırdım. Yeni kablolar ile denedi ancak makina açılmadı. Kendisi almanyada yaşadığı için müdehale edemedim kendisi de internetten pekçok bilgi ile hatalı işlemler yapmış bulundu. Bilgisayarcıya gitmesini söyledim ve bilgisayarcının teşhisi ise anakartın pinlerini zedelediği ve anakartının kullanılmaz halde olduğu idi. Şimdi anakarttan vazgeçtikte işlemcide kozmetik olarak hiçbir hasar görünmüyormuş. Elektrik akımı işlemciyi bozma ihtimali var mı? Yeni bir anakart alsak bu işlemci yeni anakartı bozma durumu var mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O işlemciyi götürsün, bilgisayar tamircisine sağlam olup olmadığını test ettirsin, sağlamsa yeni anakart alıp taktırsın. Başka öğrenmenin yolu yok gibi.
 
Soketleri zorlamayın diye kaç kere rehberlerde yazmıştık, söylenmişti. Büyük ihtimal anakart değişince düzelir uygun işlemci ve anakart ile soket sıkıntı olsa dahi pek sorun olmaz kısa devre olmadıysa. Pin bağlantılarında morarma yanık izi kısaca yoksa anakartı değiştirin.
Anakartı yeni aldıysa zaten garantiye göndersin kullanıcı hatasını görmezlerse değişirler.
 
Soket zarar gömüş olabilir, pinlerin yamulması sonucu kısa devle olabilir ve bu da hassas devle elemanlarının hasarına yol açmış olabilir, yani böyle bir işlemi yapıyorsan arızaya da hazırlıklı olmalısın.
Kısacası bilmiyorsun neden böyle bir işlem yapıyorsun, demek geçiyor içimden.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı