Yanlış Bilgilendirme Uyarım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
13
Merhaba arkadaşlar. Bugün "KYK öğrenim kredisinde faiz bulunuyor mu?" isimli konuda yapmış olduğum cevaptan dolayı yanlış bilgi uyarısı aldım.

Sormak istediğim, mesajı yazıp hemen ardından (1 dakikadan daha kısa bir sürede) düzenleyip ceza almam. Bakın, moderatör benim düzeltilmiş cevabımı eski mesajıma döndürmüş ve cezayı öyle vermiş. Yanlış bilgilendirme yaptığımın farkındayım ancak mesajı yazmam ve düzeltmem arasında 1 dakika yok bile. Üstüne üstlük moderatörün düzeltilmiş cevabımı eskisine çevirip bana uyarıyı vermesini anlamlandıramadım.

Forumda moderatör arkadaşların yazım yanlışı yapıp hemen ardından düzeltmelerine rağmen uyarı almadıklarını biliyorum. Kaldı ki düzelttiklerinden sonra uyarı almaları saçma değil mi?

Tabii, yanlış anlaşılmasın moderatörü zan altında bırakmak veya suçlu göstermek amacım değil. Yalnızca bunu merak ettim. Bu arada moderatör arkadaş dediğim @Vavien..

Son düzenleyen: Moderatör:
Sormak istediğim, mesajı yazıp hemen ardından (1 dakikadan daha kısa bir sürede) düzenleyip ceza almam.
Sebebi bu değil. Sebebi o 1 dakika içinde benim sizi uyarmam sonucunda yazdığınız mesajı değiştirmeniz.

Hatalı olduğunuzu kabul edip özür dilemeniz yeterliydi.
Yanlış bilgilendirme yaptınız ve uyarınızı aldınız.
Ben ortada bir sorun göremiyorum.

İnsanlar uyarı almadan kesin bilmedikleri şeyler hakkında kesin konuşmamaları gerektiğini öğrenemiyor maalesef. En azından tecrübelerimden öğrendiğim bu.

Bahsi geçen mesajı aşağıda alıntılıyorum. O kişi sizin lafınıza güvenip KYK kredi sözleşmesine imza atsa ve sonradan dediğinizin doğru olmadığını öğrense ne olacaktı? Sizin için bir şey değişmeyecekti belki ama o kişi için bir şeylerin değişeceği kesin.

Faiz yok. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar. Az önceki "Yanlış Bilgilendirme Uyarım" adlı konum mesaja kapatıldı. Rapor attım, hâlâ açan yok. Bu sebepten ötürü buraya yeni bir konu açmak zorundayım.
Öncelikle Vavien'ın mesajı:
Sebebi bu değil. Sebebi o 1 dakika içinde benim sizi uyarmam sonucunda yazdığınız mesajı değiştirmeniz. Hatalı olduğunuzu kabul edip özür dilemeniz yeterliydi. Yanlış bilgilendirme yaptınız ve uyarınızı aldınız. Ben ortada bir sorun göremiyorum. İnsanlar uyarı almadan kesin bilmedikleri şeyler hakkında kesin konuşmamaları gerektiğini öğrenemiyor maalesef. En azından tecrübelerimden öğrendiğim bu. Bahsi geçen mesajı aşağıda alıntılıyorum. O kişi sizin lafınıza güvenip KYK kredi sözleşmesine imza atsa ve sonradan dediğinizin doğru olmadığını öğrense ne olacaktı? Sizin için bir şey değişmeyecekti belki ama o kişi için bir şeylerin değişeceği kesin.

İlk olarak benim mesajı düzeltmem, sizin mesaj yazmanızdan önce diye biliyorum. Eğer ki yazılan mesajların ne zaman düzeltildiğine bakılabiliyorsa haklı olduğum %90 ortaya çıkacaktır.

İkincisi, özür dilemeyen bir insan değilim. Bu sıkıntı değil. Gerektiği yerde etmişimdir de zaten.

Üçüncüsü yanlış bilgilendirme yaptığım doğrudur, arkadaş için belki de onlarca insan için çok şey değişebileceğinden dolayı mesajı düzeltmem ile yazmam arasında 40 saniye fark vardı.

Dördüncüsü, haklı olduğunuzu düşünüyorsanız bile konuyu neden kilitlediniz? Bırakın, ben de mesajımı yazayım, öyle kilitleyin. Acelesi yok zaten.

Beşincisi, ben bu konuya farklı bir moderatörün bakıp öyle karar verilmesini istiyorum. Çünkü hâlihâzırda uyarı veren sizsiniz bana. Kendinizi düzeltemeyeceğinize göre başka bir moderatör arkadaş baksın lütfen.

Arkadaşlar, bu arada bu kadar ısrar etmemin sebebi, gerçekten haksız bir uyarı aldığımı düşünüyorum. @MF , @UBerk

İlk olarak benim mesajı düzeltmem, sizin mesaj yazmanızdan önce diye biliyorum. Eğer ki yazılan mesajların ne zaman düzeltildiğine bakılabiliyorsa haklı olduğum %90 ortaya çıkacaktır.
Saniyesine kadar ben göremiyorum ama dakikaları aynı gözüküyor.
İkincisi, özür dilemeyen bir insan değilim. Bu sıkıntı değil. Gerektiği yerde etmişimdir de zaten.
Size özür dilemeyen birisiniz demedim. Özür dileyip durumu izah etseniz bunlar olmazdı dedim.
Dördüncüsü, haklı olduğunuzu düşünüyorsanız bile konuyu neden kilitlediniz? Bırakın, ben de mesajımı yazayım, öyle kilitleyin. Acelesi yok zaten.
Konuyu ben kilitlemedim. Ben konuyu gördüğümde zaten kilitliymiş. Moderatörler kilitli konulara mesaj yazabiliyor.
Beşincisi, ben bu konuya farklı bir moderatörün bakıp öyle karar verilmesini istiyorum.
Tamam. Durumu bildiriyorum.
Kendinizi düzeltemeyeceğinize göre başka bir moderatör arkadaş baksın lütfen.
Yanlış yaptığımı düşünsem düzeltirim. Ufak hatalarım oldu, düzelttim. O konuda daha önce 3 mesaj aksini söylerken, tekinde kaynak bulunurken gelip faiz yok demeniz bence yanlış bilgilendirmedir. Mesajınızı raporlayıp "Yanlış biliyormuşum." veya "Mesajımın silinmesini istiyorum." deseniz böyle bir sorun olmayacaktı. Siz gidip oraya "Düzenlenmiş yorum." yazdınız. Bu bence hatasını anlayıp fark etmiş birisinin yapacağı şey değil. Öyle olsa faiz var derdiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı