Yanlış HDD biçimlendirme yaptım

kr0nos6

Picopat
Format sırasında yanlış CMD komutu girmem nedeni ile içinde hayati veriler bulunan HDD'mi biçimlendirdim. Eski bir sistem olduğu için içinde sadece bu HDD ve ayrılmış bölümler vardı, şu an hiçbir şey yok.
Yaptığım araştırmalar sonucunda testdsik programı ile kurtarma taraması yapabileceğimi gördüm. Henüz HDD üzerine hiçbir veri yazmadım ve planımda HDD'yi söküp farklı bir PC'ye bağlayıp bilgisayara tanıttıktan sonra testdisk programı ile tarayıp verileri o PC'nin D diskine kaydetmek var. Lakin daha sonra o kurtarılabilen verileri tekrardan o diske almam ve o diske Windows kurmam lazım. Eğer bir hatam var ise düzeltirseniz ve bilmediklerimi öğretirseniz çok sevinirim. Bu arada o diskte biçimlendirmeden önce Windows dosyaları da vardı, onları da kurtarırsa ne olacak? Diğer PC'nin D diskine sistem dosyaları kurar mı?
Dosyalar çok değerli yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hocam program diye testdisk'den bahsediyorsanız onun kurtardığı verileri yazmak için farklı bi depolamaya daha ihtiyacım yok mu? yoksa kurtarılan verilerin yazılma yerini de kurtarılacak HDD mi seçeyim(Bu yöntem riskli die biliyorum)
Nasıl yani? Biraz daha açıklar mısınız?

Nasıl yani? Biraz daha açıklar mısınız?
TESTDİSK programı iki adet Disk konumu seçtiriyor, birisi Taranıp dosya kurtarılacak disk Bir diğeri ise Kurtarılan dosyaların yazılacağı disk. Eğer 32Gb Flash ve Kurtarılacak verilerin olduğu disk ile sisteme girip program başlatırsam yanlısca 32Gblik flashdan kalan alana yazabilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı