Yanlış para gönderme ve küfür

Sebepsiz Zenginleşmeden Doğan Alacak Davasının Şartları

Sebepsiz zenginleşme; geçerli olmayan veya tahakkuk etmemiş yahut varlığı sona ermiş bir nedene ya da borçlu olunmayan şeyin hataen verilmesine dayalı olarak gerçekleşebilir.
Kanun budur. Dışında işlem yapılmaz. Arkadaş hataen göndermiş parayı geri alabilir.
 
Alışveriş yapıyorduk yanlışlıkla fazla gönderdim. İşte alışveriş yapacağımıza dair yazışmalarımız burda bu da ıspatı diyecek.
Yazışmanın içeriğini ne ben ne siz gördünüz. Şahsi fikrim birşey çıkacağını düşünmüyorum. Bir sürü benzer örneğine şahit oldum ve yaşadım. Arkadaş istiyorsa davayı açsın.
 
Benimde başıma böyle bir şey gelmişti para yanlış yere gitmişti banka araclılığıyla adama ulaştık parayı istedik vermedi şikayetçi olduk tak diye param geldi
 
Konuyu düzgün okumadınız sanırım. 1'er TL atarken yanlışlıkla 500 TL göndermiş. Ayrıca kişi küfür etmiş. Sebepsiz zenginleşmeden işlem yapılmazsa küfürden işlem yapılabilir.
 
Tamam hocam siz doğrusunuz ama sebepsiz zenginleşme iade borcu da 500 miktarı yargıya göre az olduğu için soğuk Su.
agam ben 300 tl göndermiştim yanlışlıkla ve paramı aldım mahkemede miktarı az görmedi bir nevi sulh yoluyla halletik
 
Arkadaşlar selam. 2 gün önce bir oyuna para yatıracaktım 3 TL. 1 TL attım adama 1 TL daha attım 1 TL daha atacakken kendi kendine bakiyemdeki bütün parayı yolladı adama. Adama söyledim ama adam sonra atarım dedi. Bu esnada olan konuşmalarımızda ben küfür etmedim fakat adam bana bir küfürler ediyor ailevi aklınız şaşar. Neyse yarın oldu adam küfür etti engelledi. Papara'yı aradım. İşlemler ışık hızında işlemler olduğu için bir şey yapamayız yasal hak kullanın vs dediler yarın karakola gidip şikayetçi olacağız adamın Papara numarası var. Sizce paramı geri alır mıyım?

Hocam benim bakış açımda çok da haklı değilsin çünkü adama dalga geçer gibi 1 TL 1 TL 1 TL atmışsın 3 TL atmak varken ama aşırı bir zararın varsa karakola gidip şikayetci olabilirsin yazışmalar duruyor ise.
 
Para alışverişi sadece EFT'den olmuyor. Elden para vermiştim IBAN'dan yolladı der. Mobeseye mi bakacaklar?
Hocam borcunu ödemek için para gönderiyorsan bunu dekontun açıklama bölümünde belirtmelisin. Eğer ki borçlu olduğuna dair bir belge yoksa sen de dekonta borcumun ödemesini yaptım gibi bir yazı yazmazsan karşı taraf alacaklı olduğunu çok zor ispatlar.

Sana daha önceden de kanun maddelerini atarak durumu izah etmiştim. Haklısın ama işi hukuki yola intikal ettirirsen çok daha pahalıya patlar. Bir şekilde uzlaşmaya gidin. Tüm iletişim yolları kapalıysa savcılığa suç duyurusunda bulunun.

Yazışmanın içeriğini ne ben ne siz gördünüz. Şahsi fikrim birşey çıkacağını düşünmüyorum. Bir sürü benzer örneğine şahit oldum ve yaşadım. Arkadaş istiyorsa davayı açsın.
Hocam kanun maddesi gayet açık.
Borçlar Kanunu Madde 77: Haklı bir sebep olmaksızın, bir başkasının malvarlığından veya emeğinden zenginleşen, bu zenginleşmeyi geri vermekle yükümlüdür.
Bu yükümlülük, özellikle zenginleşmenin geçerli olmayan veya gerçekleşmemiş ya da sona ermiş bir sebebe dayanması durumunda doğmuş olur.

Ortada bir ticari ilişkinin olması haksız zenginleşmeye engel teşkil etmez.
Bir ürünün fiyatı 10 tl.
Siz satıcıya 100 TL'yi gönderirseniz satıcın size 90 TL'yi iade etmesi gerekir. Burada 90 TL haksız zenginleşmeye sebebiyet vermiştir. Daha basit nasıl anlatırdım bilmiyorum.
Görüşünüze saygı duyuyorum ama ucu açık olmayan bir kanun maddesi ile inatlaşmanız çok tuhaf.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar adam bana ağır küfürler etti. Adam ile olan konuşmalarımız var. Oyun için para attığıma, yanlış attığıma, ettiğin küfürlere dahil kanıtlarım var.

+ Olarak para az diye kabul etmezler diye bir saçmalık olamaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı