Yanlışlıkla şüpheli bir site linkine Steam tarayıcısndan tıkladım

Vaktini ayıran herkese çok teşekkür ederim, içime su serptiniz. Şu anda her türlü ihtimale karşı tam tarama yapıyorum umarım bir şey çıkmaz.

Daha neyi taratıyorsun linkin içerisinde ne olduğunu söyledim, sıkıntı yok bak keyfine.

Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır buradayım ve neredeyse kullanıcıların %90'ı "Kaspersky ile taratın", "Kaspersky yükleyin rahatınıza bakın" gibi cümlelerini çok görüyorum. Antivirüs dediğiniz şeyi atlatmanın onlarca yolu var ve sofistike bir saldırganın hedefi olursanız, ki bu mümkün Kaspersky sizi kurtaramaz. Bir zararlıyı antivirüsten atlatmanın en basit yolu Crypter dediğimiz yazılımlar ile var olan dosyanın Header'ini encrypt ederek imzasını manipüle etmek ve antivirüsü atlatmak olabilir. İsmini vermeyeceğim bu Crypter (FUD Crypter olarak da geçer) dediğimiz yazılımlar bazı yabancı menşei forum sitelerinde 10-20 dolar arasında satılıyor, kalitesine göre de fiyatı artıyor.

Uzun lafın kısası Kaspersky var diye kendinizi güvende hissetmeyin, her zaman şüphelendiğiniz bir linke tıklamayı veya bir dosyayı açmayı düşünmeden önce 2 kere düşünün size naçizane tavsiyem budur.

O zaman hiçbir şey indirmeyelim (!) Kaspersky diğer antivirüslere karşı daha iyi olduğu için sürekli bu tarz önerileri görüyorsunuz tabii ki antivirüsleri geçmek çok zor bir şey değil fakat konu sahibi yanlışlıkla linke tıklamış ve yapacağı tek şey güvendiği bir antivirüs programı ile bilgisayarı taratması, anakartı kasadan söküp parçalayacağı hali yok herhalde.

AdGuard eklentisi kullanabilirsiniz. Hepsini engelliyor.
Başarılı bir araçtır. Bunu bir Raspberry Pi cihazına yükleyerek ve ev/iş yeri içerisindeki tüm bilgisayar ve telefonların DNS adresi olarak Raspberry Pi'ye yüklediğiniz AdGuard DNS sunucusuna yönlendirirseniz Youtube'deki reklamlar dahil her türlü uygulama ve sitedeki reklamların %80'ini engelliyor ve görmüyorsunuz. Ben 2 yıldır kullanıyorum gayet de memnunum.

O zaman hiçbir şey indirmeyelim (!) Kaspersky diğer antivirüslere karşı daha iyi olduğu için sürekli bu tarz önerileri görüyorsunuz tabii ki antivirüsleri geçmek çok zor bir şey değil fakat konu sahibi yanlışlıkla linke tıklamış ve yapacağı tek şey güvendiği bir antivirüs programı ile bilgisayarı taratması, anakartı kasadan söküp parçalayacağı hali yok herhalde.
Yok hocam tabii ki bir şeyler indirin ama değinmek istediğim nokta bu değildi aslında. Benim anlatmak istediğim Kaspersky tabii ki kullanın ama %100 güvenerek "benim Kaspersky antivirüsüm var birşey olmaz" düşüncesine kapılmayın konusuydu. Yoksa tabii ki antivirüs kullanmak iyidir yani.

Başarılı bir araçtır. Bunu bir Raspberry Pi cihazına yükleyerek ve ev/iş yeri içerisindeki tüm bilgisayar ve telefonların DNS adresi olarak Raspberry Pi'ye yüklediğiniz AdGuard DNS sunucusuna yönlendirirseniz YouTube'deki reklamlar dahil her türlü uygulama ve sitedeki reklamların %80'ini engelliyor ve görmüyorsunuz. Ben 2 yıldır kullanıyorum gayet de memnunum.

Yok hocam tabii ki bir şeyler indirin ama değinmek istediğim nokta bu değildi aslında. Benim anlatmak istediğim Kaspersky tabii ki kullanın ama %100 güvenerek "benim Kaspersky antivirüsüm var bir şey olmaz" düşüncesine kapılmayın konusuydu. Yoksa tabii ki antivirüs kullanmak iyidir yani.

Zaten %100 güvenli olsaydı dünyadaki hackerlar aç kalırdı herhalde. :D

Hocam bu tarz sitelerden hit kasıp daha sonra satıyorlar diye biliyorum. İçiniz rahat olsun bende yanlışlıkla çok kez tıkladım bu tarz sitelere.

Öncelikle bir şey olmaz bunu söyleyeyim. Böyle siteler birkaç ay öncesine kadar yoktu nereden çıkmaya başladı bunlar merak etmeye başladım şimdi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı