Yapacağım hareketler nasıl?

Göğüs Sırt Bacak İçin 4-6 hareket. Her hareket için 4 set 8-12 tekrar yeterli. Küçük kas gruplarını ise 3 set 10-16 tekrar yapabilirsin.
Şimdi omuzu komple ele alan makinalar var bir de omuz bölgesini mesela ön omuzu ele alan hareketler var ben ne yapayım bana sıralayıp örnek verebilir misiniz?

Mesela bizim salonda bir omuz aleti bu var:

Brocan kavga etmeyelim ikinizde bu forumun üyesisiniz hepimiz burada sporcuyuz gerek yok . Soru sordum en son ona bakıp tavsiye edebilir misiniz?

Tartışma yeri değil mi?
Niye forumdasın o zaman, insanlara saçma öneriler de bulunacaksın sonra yanlış diyince "Keyfimde değilim". Bir sen mi gerginsin hocam?
6 hareket falan inşaatçılıktan başka bir şey değil. Gayet yeterli değil, gereksiz fazladır sonra overtrain olunca hiçbir işe yaramaz diyorum. Recovery dediğin şeyi gittiğin tükeniş, kasa verdiğin hasar doğrudan etkiler haftada 48 set yapan bir insanın en az 40 set tükenişe gitmesı olağan. Bu da olması gerekenin 2 katı. He, haftada 1 yapıyorsa sa mantığı yok fullbody geçer.

İtiş gününde bunu yapabilirsin. (İtiş= Göğüs+Triceps) Onun dışında yan omuz için makineden ziyade serbest ağırlık daha iyi olabilir. Genelde az ağırlık çok tekrar daha iyidir omuz için. 3x12 güzel kaldırabileceğin ağırlık ile olabilir.

Şimdi omuzu komple ele alan makinalar var bir de omuz bölgesini mesela ön omuzu ele alan hareketler var ben ne yapayım bana sıralayıp örnek verebilir misiniz?
Omuzu komple ele alamazsın, anca yan ve ön olur o da verimsiz olur. Tavsiyem her itiş antrenmanında bi overhead, bir de lateral yapman.
Sırt günlerinde de arka omuz çalışırsın, 10 numara olur.

Omuzu komple ele alamazsın, anca yan ve ön olur o da verimsiz olur. Tavsiyem her itiş antrenmanında bi overhead, bir de lateral yapman.
Sırt günlerinde de arka omuz çalışırsın, 10 numara olur.

Programım var hocam. Ben bölge bölge hangi hareketi yapayım araştırmasındayım.

Programım var hocam. Ben bölge bölge hangi hareketi yapayım araştırmasındayım.
Deneyin görün derdim ama en yüksek ön omuz aktivasyonu ayakta barbel press'te. Beli acıttığı için ben oturararak yapıyorum, siz de verim alırsanız yapın.
Yan omuzun ilacı lateral raise, başka bir şey yok zaten doğru dürüst.

Forumda bilgi vermek için buradayız ergen eğlendirmek için değil. Her şey hipertrofiden ibaret değil. Attığın kaynak da doğru ama henüz onu bilimsel okuyamıyorsun sanırım Zira bahsettiğim sırt kısmı Traps, Upper Back, Neck olmak üzere zaten 3'e bölünmüş Sırt için 6 hareket versen 3-2-1 yada 3-1-1 şeklinde yapsan aynı set sayısına giriyor. 6 hareketin hepsi zaten Upper Back olacak değil. Latları ABSleri katmamış hali bu. Göğüsde de aynı durum geçerli. Dediğim gibi Forumun adil olmadığını düşünüyorum moderasyon kısmında haliyle adil olmayan bir yerde tartışmaya girmem. Herhangi bir şey yazmadım varsayarsan çok taktire geçer : )

Triceps için ne önerirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…