Yapacağım hareketler nasıl?

Forumda bilgi vermek için buradayız ergen eğlendirmek için değil. Her şey hipertrofiden ibaret değil. Attığın kaynak da doğru ama henüz onu bilimsel okuyamıyorsun sanırım :) Zira bahsettiğim sırt kısmı Traps, Upper Back, Neck olmak üzere zaten 3'e bölünmüş Sırt için 6 hareket versen 3-2-1 yada 3-1-1 şeklinde yapsan aynı set sayısına giriyor. 6 hareketin hepsi zaten Upper Back olacak değil. Latları ABSleri katmamış hali bu. Göğüsde de aynı durum geçerli. Dediğim gibi Forumun adil olmadığını düşünüyorum moderasyon kısmında haliyle adil olmayan bir yerde tartışmaya girmem. Herhangi bir şey yazmadım varsayarsan çok taktire geçer : )
Gögüs için 6 hareket dedin😆

Triceps için ne önerirsiniz?
İple çalışıyorum kısa sürdüğü için, verim almazsanız yatarak Z bar raise yapabilirsiniz.

Forumda bilgi vermek için buradayız ergen eğlendirmek için değil.

Doğru düzgün konuşabilirsiniz, size karşı üslubumu bozmadım. Kendinizi ne zanettiğinizi anlayamadım, haftada 48'er göğsü nasıl savunacaksınız onu da merak ediyorum. Böyle alaycı tavrınızla bir de moderasyona laf çakmanız bayağı komik oldu. Moderasyon bayağı adil davranıyor şu aralar.

Göğüsde de aynı durum geçerli çünkü. Üst göğüs alt göğüs iç göğüs (latince adı aklımda değil) göğsün de birçok varyantı var.

Pectorallis major 😆
Onlar bitişik, ayrı kaslar değil.
👍🏽😮 Bir ergeni eğlendirdiniz şu an, zaten total set önemli. Üst göğüse 20 atayım, alta da 15 yeter kafası yok. Attığım makalelerdeki antrenman stillerine bakın, üstü ve altı set sayısı olarak ayırmaz, bütün göğsü set sayısı olarak alır.

Yanlış bilgi !
Üst göğüs ve alt göğüs yok demedim, bitişik olduğunu söyledim. Ve antrenman yaparken set sayısını attığım makalelerde ayırmadığını söyledim. Omuzu ayırır, çünkü latince isimleri bile farklıdır. Ama göğüs öyle değil, nasıl bicepsiniz kısa başı, uzun başı (buna hakim değilim) varsa göğüsün de bölümleri var. Aynı kas ama.
Zaten bunun bir önemi yok, hiçbir yerde alt göğüsü haftada 20, üst göğüsü haftada 20 çalıştırmazlar. Tabi hayvani bir anabolik destekle recover olmuyorsanız. Gereksiz uzadı en başta neyi tartıştığımızı unuttum şimdiden. Tavsiyem insanlarla konuşurken üslubunuza dikkat etmeniz, iyi günler.

17 yaşındayım, teknik olarak da ergen sayılırım. Siz bu üslupla kabul etmeseniz de ergenden farksızsınız ama 🙂

Yani demek istediğim, trapezius maximus (öyleydi herhalde) ve latismus dorsi farkıyla, "Upper Chest, Lower Chest" farkı arasında dağlar kadar fark var. Bunlar ayrı ayrı büyüyebilir, ama ayrı değillerdir.

Üst göğüs ve alt göğüs yok demedim, bitişik olduğunu söyledim. Ve antrenman yaparken set sayısını attığım makalelerde ayırmadığını söyledim. Omuzu ayırır, çünkü latince isimleri bile farklıdır. Ama göğüs öyle değil, nasıl bicepsiniz kısa başı, uzun başı (buna hakim değilim) varsa göğüsün de bölümleri var. Aynı kas ama.
Zaten bunun bir önemi yok, hiçbir yerde alt göğüsü haftada 20, üst göğüsü haftada 20 çalıştırmazlar. Tabi hayvani bir anabolik destekle recover olmuyorsanız. Gereksiz uzadı en başta neyi tartıştığımızı unuttum şimdiden. Tavsiyem insanlarla konuşurken üslubunuza dikkat etmeniz, iyi günler.

17 yaşındayım, teknik olarak da ergen sayılırım. Siz bu üslupla kabul etmeseniz de ergenden farksızsınız ama 🙂

Moderasyon hali hazırda gereken işlemi zaten yaptı. Her insan elbette hata yapabilir bunda herhangi bir sorun yok. Ben de haftaya 20 olacağım. : ) Ufak bir matematik hesaplaması Haftada 2 gün göğüs çalışan birisi sadece 2 hareket Üst göğüs yapsa 2 çarpı 4 çarpı 2 den 16 hareket olur. Zaten bu maksimum sayısıdır ve her halükarda 20 sayısına zaten ulaşmaz.
"Yani demek istediğim, trapezius maximus (öyleydi herhalde) ve latismus dorsi farkıyla, "Upper Chest, Lower Chest" farkı arasında dağlar kadar fark var. Bunlar ayrı ayrı büyüyebilir, ama ayrı değillerdir" Burası kısmen doğru fakat yine de ayrılırlar ve belirttiğim kaynak da bu da mevcuttur. Ben de sana iyi günler dilerim.
Sanırım kaynak silinmiş nedenini anlamadım. Berkay Türkkan Türkiye'nin ilk Genetic Trainer'larından birisidir ve natural bir sporcudur. Kendisinin kaynağını tekrar ekleyelim. Göğüs Kasları Hakkında Doğru Bilinen 3 Yanlış

Moderasyon hali hazırda gereken işlemi zaten yaptı. Her insan elbette hata yapabilir bunda herhangi bir sorun yok. Ben de haftaya 20 olacağım. : ) Ufak bir matematik hesaplaması Haftada 2 gün göğüs çalışan birisi sadece 2 hareket Üst göğüs yapsa 2 çarpı 4 çarpı 2 den 16 hareket olur. Zaten bu maksimum sayısıdır ve her halükarda 20 sayısına zaten ulaşmaz.
"Yani demek istediğim, trapezius maximus (öyleydi herhalde) ve latismus dorsi farkıyla, "Upper Chest, Lower Chest" farkı arasında dağlar kadar fark var. Bunlar ayrı ayrı büyüyebilir, ama ayrı değillerdir" Burası kısmen doğru fakat yine de ayrılırlar ve belirttiğim kaynak da bu da mevcuttur. Ben de sana iyi günler dilerim.
Sanırım kaynak silinmiş nedenini anlamadım. Berkay Türkkan Türkiye'nin ilk Genetic Trainer'larından birisidir ve natural bir sporcudur. Kendisinin kaynağını tekrar ekleyelim. Göğüs Kasları Hakkında Doğru Bilinen 3 Yanlış
AthleanX, Berkay Türkkan'ı 99'a katlar.
Kusura bakma ama, moderasyon ekibini de kendince çeldirip, beni banlamaya çalıştın.
AthleanX'e bir bak, ne diyor:
Technically speaking it is. It’s a single fan-shaped muscle that originates along a wide area of the chest wall, from the collar bone all the way down to the top of the abdominals.

In all, there are three distinct muscle origins of the pectoralis major, and these define the three divisions of the chest muscles.

Teknik olarak öyle. Köprücük kemiğinden karın üst kısmına kadar göğüs duvarının geniş bir alanı boyunca uzanan yelpaze şeklinde tek bir kastır.

Toplamda pektoralis majör kasının üç farklı kas kökeni vardır ve bunlar göğüs kaslarının üç bölümünü tanımlar.
Üst göğüs ve alt göğüs, bir bütün olarak pectorallis majorun bölümleridir. Ona bakılırsa aynı olay sırt için de geçerli, sen alt sırtı haftada 16 set, üst sırtı haftada 16 set çalışıyor musun, böyle saçma bir şekilde ayırıyor musun? Hayır tabi ki de.

Zaten attığım makalelerin hangisinde haftada 20 set alt, 20 set üst göğüs gibi bir ayrım yapılmış? Gögüs için maksimum sayı, 24-32 gibi geçmekte. 24 ideali.
E, 2 hareket üst göğüs, 1 hareket alt göğüs yapsan 4 setten haftada 24 oluyot zaten. Burda anormal ne var?

Moderasyon yaptığı hatanın farkında bu arada, bu arada mesajı düzenlemedim. Üstüne yazdığım için düzenlendi gözüküyor, lafı ağzıma tıkmaya çalıştı moderasyon ekibi.

Son düzenleme:
Attığım makalelerdeki antrenman stillerine bakın, üstü ve altı set sayısı olarak ayırmaz, bütün göğsü set sayısı olarak alır.
IMG_20231126_165813.jpg

4 set ve hepsinin ayrı ayrı programlanması bizzat arkadaşın attığı kaynaktan alınma bir SS'tir. Kendi kaynağında kendi dediğinin aksini içerir.
Compoundlara 4 izolelere 3 :D
Bilimsel dayanağı neymiş de bunun
Kendi cevabını da bir nevi kendi verdi.
Normal şartlarda arkadaşa herhangi bir ban attırma talebinde bulunmadım. Lakin arkadaş sanırım hak etmek için elinden geleni yapıyor. Kendi önerdiği kaynakta kendisini yalanlayan bilgiler sunan bir yazarın yanlış bilgi tagını geri vermeniz daha mantıklıdır. Saygılarımla...
(Herhangi bir yazmana daha fazla cevap vermeyeceğim.)

Eki Görüntüle 2031815
4 set ve hepsinin ayrı ayrı programlanması bizzat arkadaşın attığı kaynaktan alınma bir SS'tir. Kendi kaynağında kendi dediğinin aksini içerir.

Kendi cevabını da bir nevi kendi verdi.
Normal şartlarda arkadaşa herhangi bir ban attırma talebinde bulunmadım. Lakin arkadaş sanırım hak etmek için elinden geleni yapıyor. Kendi önerdiği kaynakta kendisini yalanlayan bilgiler sunan bir yazarın yanlış bilgi tagını geri vermeniz daha mantıklıdır. Saygılarımla...
(Herhangi bir yazmana daha fazla cevap vermeyeceğim.)
Bak güzel abim.
Sabahtan beri dediklerimi yanlış yere çekip, açık vurmaya çalısıyorsun.
Sana diyorum ki haftadaki set sayısını 20 alt, 20 üst diye ayırmak kadar saçma sapan bir harekt yok.
Çünkü boyle bir şey yaparsan, bir kası haftada 40 set çalışmış olacaksın. Bu da overtrain oluyor. Kendimle falan çelişmedim, attığınız şey bir antrenman örnği. Böyle yapmak zorundasın gibi bir şey yok, ne kadar saçma bir argüman abi bu? PUSH UP, yani şınav. Compound bir hareket, e buna da 3 demiş. Seninki de yanlış o zaman. Böyle bir argüman var mı?
Bundan önceki attığım makalelerde haftada çalışılması gereken set sayısında üst ve altı bu kadar yapın, haftada 20 set üst yapın 20 set alt yapın demiş mi diye soruyorum.
Üst göğüs ve alt göğüs hareketleri örneği atıyorsun bana, böyle saçma bir tartışma daha da yaşamadım hayatında. Dediklerimi cımbızlayıp, başka dediklerimden cımbızlayıp alakasız bir şekilde birleştirip, bir de yanlış bilgi tagı yakıştırıyorsun. Komedi.
Ben üst göğüs ayrı ayrı çalışılmaz mı dedim, diyorum ki haftalık set sayısı hesaplarken üstü altı 20 20 diye ayıramazsın, ayırırsan overtrain olur. Çünkü bunlar tamamlayıcı kas bölümleri, biri çalışırken de ötekisi çalışıyor.
Ayni biceps kısa baş uzun baş gibi.
@Aras the Great Hocam bir bakın ya, siz ne diyorsunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı