Yapacağım programla ilgili öneri

GoldWision

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar öncelikle boyum 1.75 kilom 85 ben şöyle bir şey düşünüyorum sabahleyin tavuk ve süt sonrasında 10 km yürüyüş eve gelince birkaç spor hareketi mekik şinav gibi, akşam yemeğinde ne bulursam yani pek iyi bir şey değil gibi gözüme ama anca bu kadar gelir elimden bu yararlı bir şey olur mu? Kilo vermem açısından yoksa zararlımı olur? Bir de tavuğu kaç gram yemem gerekiyor ki? 10 Km yürüyüş yaksın tamamını.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam size birkaç şey önermek istiyorum eğer dediklerimi tam yaparsanız kesinlikle kilo vereceksiniz. Öncelikle 10 kilometre yürüyüş gayet iyi olur sizin için yemeğiniz de iyi sayılır ama ne olursa yerim diye bir şey olmaz. Özellikle karbonhidratı günde neredeyse 0 Gram'a çekmeye çalışacaksınız çünkü vücut ilk olarak karbonhidratı yakar daha sonrasında yağa geçer ki şunu da ekleyeyim eğer yeterince yağ yakabilirseniz kilo vermek dışında güzel karın kaslarına da sahip olabilirsiniz. Her neyse karbonhidrat 0 gram olmalı hemen hemen. Diğer tavsiyem ise mekik falan çekmemeniz çünkü mekik çok kalori yakan bir egzersiz değildir mesela siz tavuk + süt yediniz diyelim bunun kalori değerini yakmak bile belki binlerce mekik çekmek demektir bunun yerine hıt cardio dediğimiz kısa zamanda çok kalori yaktıran egzersileri uygulayın. Ayrıca kesinlikle tahmini bir kalori hesabı yapın internetten rahatça bir günde almanız gereken kalori miktarını bulabilirsiniz bunun tahmini 300 kalori aşağısını alırsanız bir haftada yarım kilo kaybedersiniz, günde en az 3 litre su içeceksiniz, yüksek fiberli besinler (brokoli gibi) tüketeceksiniz, mümkünse günde 2-3 fincan kahve içeceksiniz. Gerçekten bunları uygularsanız hızlı bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulursunuz hatta mekik bile çekmeden karın kası hatlarınız belli olur.
Yemek yemeden önce yapın yürüşünüzü çünkü vücudda önce karbonhidratlar yanar sonra yağlar eğer yemek yemeden yürüyüş yaparsanız direkt olarak yağ yakımı başlar.

Hocam size birkaç şey önermek istiyorum eğer dediklerimi tam yaparsanız kesinlikle kilo vereceksiniz. Öncelikle 10 kilometre yürüyüş gayet iyi olur sizin için yemeğiniz de iyi sayılır ama ne olursa yerim diye bir şey olmaz. Özellikle karbonhidratı günde neredeyse 0 Gram'a çekmeye çalışacaksınız çünkü vücut ilk olarak karbonhidratı yakar daha sonrasında yağa geçer ki şunu da ekleyeyim eğer yeterince yağ yakabilirseniz kilo vermek dışında güzel karın kaslarına da sahip olabilirsiniz. Her neyse karbonhidrat 0 gram olmalı hemen hemen. Diğer tavsiyem ise mekik falan çekmemeniz çünkü mekik çok kalori yakan bir egzersiz değildir mesela siz tavuk + süt yediniz diyelim bunun kalori değerini yakmak bile belki binlerce mekik çekmek demektir bunun yerine HIT Cardio dediğimiz kısa zamanda çok kalori yaktıran egzersileri uygulayın. Ayrıca kesinlikle tahmini bir kalori hesabı yapın internetten rahatça bir günde almanız gereken kalori miktarını bulabilirsiniz bunun tahmini 300 kalori aşağısını alırsanız bir haftada yarım kilo kaybedersiniz, günde en az 3 litre su içeceksiniz, yüksek fiberli besinler (brokoli gibi) tüketeceksiniz, mümkünse günde 2-3 fincan kahve içeceksiniz. Gerçekten bunları uygularsanız hızlı bir şekilde fazla kilolarınızdan kurtulursunuz hatta mekik bile çekmeden karın kası hatlarınız belli olur.
Yemek yemeden önce yapın yürüşünüzü çünkü vücudda önce karbonhidratlar yanar sonra yağlar eğer yemek yemeden yürüyüş yaparsanız direkt olarak yağ yakımı başlar

Size bir sorum olacak, zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkürler bu arada. Şimdi ben bu tavuğu ne kadar yemeliyim? Çünkü internetden okuduğuma göre beslenme %60 70 civarı ,%10 %15 civarı spor kalanda dinlenme etkili oluyormuş.

Size bir sorum olacak, zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkürler bu arada. Şimdi ben bu tavuğu ne kadar yemeliyim? Çünkü internetden okuduğuma göre beslenme %60 70 civarı ,%10 %15 civarı spor kalanda dinlenme etkili oluyormuş.

Evet beslenme çok önemli ama zorlayıcı biçimde çalışmak da lazım. Beslenme olarak benim tavsiyem maksimum 250 gram tavuk yemenizdir.

Biraz geç oldu ama karbonhidratı 0'a çekmeyin sizde halsizlik dolayısıyla motivasyon düşüklülüğü yapar. Yürüyüş çok önemli günde 15-20 bin adım atmaya çalışın. Bazı sitelerde yağ oranı hesaplama var oradan hesaplayarak almanız gereken kaloriyi ve makroları hesaplayın. Buna göre beslenmeyi şekillendirin. Nike training club programından HIIT kardiyolara bakabilirsiniz. Süreklilik en önemlisi hızlı sonuç beklemezseniz hedefinize ulaşırsınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı