Yapay zeka forumları bitirebilir mi?

Akira.exe

Hectopat
Eskiden insanlar bir sorunla karşılaşınca ya internetten çözüm ararlardı ya da birbirlerine sorarlardı. Günümüzde de aynı yöntem devam ediyor fakat çok önemli bir yenilikte var.

Yapayzeka, yapay zeka insanların birbirine sorduğu soruları tıpkı bir insan gibi cevaplayacak düzeye geldi. Dolayısıyla forumlarda sorduğunuz tüm sorulara cevap verebiliyor. Çoğu zamanda insanlardan daha başarılı. %90 oranında sorunu çözebiliyor.

Sorum şu sizce 5-10 yıl içinde forum tarzı siteleri kapatabilir mi? İnsanlar neden yapayzekaya sormak yerine bir insandan yardım istiyorlar? Düşünceleriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa forumlarda tek bir kişiden değil, birçok farklı kişiden birçok farklı yanıt almak; bir bilgi havuzu oluşturuyor ki evet, bazıları hatalı bilgi olabilir çünkü insanoğlu, hata yapar. Ancak konu içerisinde seviyeli bir şekilde tartışmak, birçok farklı kişinin fikrini öğrenmek hoş oluyor. Uzun vadede ne olacağını kestirmek zor çünkü teknoloji sandığımızdan daha hızlı gelişiyor. Mesela sizin açtığınız bu konuyu, hâlâ forumda açıyor olmanızın bir sebebi var, farklı insanlardan, farklı yanıtlar almak. Yapay zeka doğru bilgiye hızlı bir ulaşım olabilir ama istenilen bilgi havuzunu henüz sağlayamayabiliyor.

Kesinlikle etkileyecek. Blog siteleri de tarih olacak. Tarih olmasa bile çok ciddi kayıplar yaşayacaklar. Yapay zekanın ürekenliği inanılmaz durumda. Daha işlevsel hale getirildiği an bir çok sektör zarar görecek.

Bence ürün önerileri dışında ki birçok şeyi etkileyecek. Çünkü yapay zeka bir ürünü kullanıp deneyimleyemez veya insan psikolojisi ile ilgili düşüncüleri tam olarak anlayamaz. Şu anki yapay zeka internette olan seyleri toplayıp aktarıyor ama herkesin içinde ki düşüncelerine göre cevap veremez diye düşünüyorum.

Bana kalırsa forumlarda tek bir kişiden değil, birçok farklı kişiden birçok farklı yanıt almak; bir bilgi havuzu oluşturuyor ki evet, bazıları hatalı bilgi olabilir çünkü insanoğlu, hata yapar. Ancak konu içerisinde seviyeli bir şekilde tartışmak, birçok farklı kişinin fikrini öğrenmek hoş oluyor. Uzun vadede ne olacağını kestirmek zor çünkü teknoloji sandığımızdan daha hızlı gelişiyor. Mesela sizin açtığınız bu konuyu, hâlâ forumda açıyor olmanızın bir sebebi var, farklı insanlardan, farklı yanıtlar almak. Yapay zeka doğru bilgiye hızlı bir ulaşım olabilir ama istenilen bilgi havuzunu henüz sağlayamayabiliyor.

Size sormamın sebebi yapayzeka ile insanları karşılaştırıyor olmam. Farklı yapayzeka araçları da var hepsine aynı soruyu sorup farklı yorum alınabilir. Bilgi havuzu şu an 2-3 ile kısıtlı ama 5 sene içinde bu sayı 3-4 katına çıkacaktır. Hatta en son hepsini bir çatı altında toplayıp tek bir araçtan farklı fikirler bile alabiliriz.

Bence ürün önerileri dışında ki birçok şeyi etkileyecek. Çünkü yapay zeka bir ürünü kullanıp deneyimleyemez veya insan psikolojisi ile ilgili düşüncüleri tam olarak anlayamaz. Şu anki yapay zeka internette olan seyleri toplayıp aktarıyor ama herkesin içinde ki düşüncelerine göre cevap veremez diye düşünüyorum.

Şu an yapayzeka bu yazdığımız mesaj dahil bütün interneti çok hızlı şekilde okuyabiliyor. Bir ürünün bütün dilllerdeki incelemelerini saniyeler içinde bize aktarabilir. Yani yeni çıkan incelemesi olmayan bir ürün hariç bayağı iş yapıyor. Ama tabii bir insanın kullanıp deneyimlemesi lazım ki yorum yapabilsin.

İnsanlar sorduğu sorunun cevabından ziyade diğer insanlarla etkileşime girip sohbet etmek içinde forumlara geliyor. Yoksa yapay zekaya kalmadan Google amcaya sorsan şu foruma açılan konuların %80 inin cevabı var orada.

İnsanlar forum kültüründen uzaklaşırsa biter buralar ancak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı