Yapay zeka öğrenmeye nereden başlanmalı?

  • Konuyu başlatan CSS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 618

CSS

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2020
Mesajlar
351
Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve yapay zeka alanına giriş yapmak istiyorum. Nereden nasıl başlamalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
 

Sitesinden makale okuyabilirsin. Öğretim üyelerinin yazdıkları makaleler burada var hepsi.
 

Sitesinden makale okuyabilirsin. Öğretim üyelerinin yazdıkları makaleler burada var hepsi.

Kurs veya programlama dili olarak ilk adım ne olmalı? Önerin var mı?
 
C++ veya Python olabilir. Takıldığın yerde yazarsın bilgisi olan cevaplar. Ayrıca, kafan takıldığı yerde Google Bard'ı kullanabilirsin. Kurs olarak YouTube veya Udemy olabilir. @CSS
 
Bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim ve yapay zeka alanına giriş yapmak istiyorum. Nereden nasıl başlamalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.
Python dönüyor bir ara Python 2021de çıkmış bir udemy kursu almıştım baya eski bir kurstu daha güncel birşey arıyorsan Atıl Samancıoglunun 100 günde python kursu var.
 
Bu alanda yıllarca eğitim almış ve onlarca proje geliştirmiş biri olarak cevap veriyorum. R falan gerek yok. Python öğren yeterli. Eğer matematiğini de öğrenmek istiyorsan Calculus ve Lineer Cebir'i temel seviye bilmen gerekli. Ama çok kasma temel seviye öğren ikisi de zor değildir zaten. Python için herhangi bir kurs bitirebilirsin her yerde var zaten. Yapay zeka (AI) için öğreneceksen sadece (tabii ileride başka işlerde de işine yarar ama öğrenme amacın AI ise) BTK Akademi'deki Atıl Samancıoğlu'nun kursunu tavsiye ederim. Çünkü bu kurs da AI için zaten. Hatta AI'de en çok kullanılan kütüphaneleri de anlatıyor. En önemli kısım orası. O kütüphaneleri (Matplotlib, Numpy, Pandas) çok iyi öğren. Lineer cebir ve Calculus için ben yine BTK Akademi'den eğitim almıştım bayağı kötüydü. Tavsiye etmem. YouTube falan bir yerlerden bulursun. Bu aşamaya gelince AI için hazır olacaksın. Eğer bunların dışında AI'yı farklı sistemlere entegre edip kullanmayı istiyorsan programlama zihniyetine sahip olmalısın. Benim burada anlattığım sadece AI eğitimi için.

Python, temel seviye lineer cebir ve Calculus bilgisinden sonra makine öğrenimi kursu ile giriş yapmalısın. Udemy'de sağlam kurslar vardır. Musa Arda veya DATAI Team tavsiyemdir. Makine öğrenimi yapay zekanın kökü gibidir. Sonrasında ise günümüzün popüleri, yapay zekanın gövdesi olarak gösterilen derin öğrenme kursu alarak gerçek AI öğrenebilirsin. BTK Akademi falan hiç girme oralara. Git Udemy'den iyi kursları al yoluna devam et. Eğer ingilizcen fena değilse Türkçe tavsiye etmem. Değilse yine DATAI Team fena değildir. Video kurslarla kalma sürekli makale oku. Medium, geeksforgeeks falan.


Bunun daha da üstü Yapay Zekanın dallarıdır. Doğal Dil İşleme (NLP), Bilgisayarlı Görü (Computer Vision) gibi dalları en popülerleridir.. Bunların dışında da pek çok dal var tabii ki. Ben şu ana kadarki bütün aşamaları Türkçe kurslardan aldım. Zaten bu dallara gelince pek kaynak kalmıyor. Bir iki tane kurs vardı benim öğrendiğim sıralar. Şu an artmış olabilir ama ben yine de İngilizce kursları tavsiye ederim.
İyi eğitimler. Ben çok eğlenmiştim. Umarım seninki de güzel geçer.
 

Geri
Yukarı