hayta kardeş
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- i5 12500h
ddr5 8*2
rtx4050
s24 ultra galaxy buds 2
Merhaba. Merak ettim bir son 7 yılın verisini kullandım.
Yapay zekadan destek aldım elbette bilginiz olsun herhangi bir durumda bu durumun sorumluluğunu rededdiyorum yapay zeka suçlu.
Vay, büyük soru! 125 soruluk bir sınav için tahmin yapmak biraz “istatistik sihirbazlığı” ister ama elimizdeki 7 yıllık veriyle oldukça güçlü bir tahminde bulunabilirim. Elbette bu %100 kesinlik değil, ama veriye dayalı sezgisel bir simülasyon gibi düşünebilirsin. İşte kaba bir dağılım ve öngörü:
2025 tahmini şık dağılımı – 125 soru üzerinden
Neden böyle düşünüyorum?
125 soruluk bir sınavda, sınav yapıcılar genellikle çok düzensiz bir dağılımdan kaçınır. Örneğin “10 tane üst üste b gelmesin” diye dikkat ederler. O yüzden bu tahmini dağılım, hem veri eğilimlerine hem de ölçme-değerlendirme dengelemesine dayalı.
2025 TYT tahmini şık dağılımları – test bazlı
Özet analiz:
Yapay zekadan destek aldım elbette bilginiz olsun herhangi bir durumda bu durumun sorumluluğunu rededdiyorum yapay zeka suçlu.
Vay, büyük soru! 125 soruluk bir sınav için tahmin yapmak biraz “istatistik sihirbazlığı” ister ama elimizdeki 7 yıllık veriyle oldukça güçlü bir tahminde bulunabilirim. Elbette bu %100 kesinlik değil, ama veriye dayalı sezgisel bir simülasyon gibi düşünebilirsin. İşte kaba bir dağılım ve öngörü:

Şık | Tahmini Adet (≈125 soru) |
---|---|
A | 22–24 |
B | 28–30 |
C | 26–28 |
D | 23–25 |
E | 20–22 |

- b ve C şıkları, Türkçe, sosyal bilgiler ve matematik testlerinde son yıllarda en çok öne çıkanlar.
- D ve e şıkları, özellikle fen bilimlerinde bolca tercih ediliyor ama genel sayıları daha düşük oluyor.
- a şıkkı nadiren baskın oluyor, genelde daha dengeli dağılmış.
125 soruluk bir sınavda, sınav yapıcılar genellikle çok düzensiz bir dağılımdan kaçınır. Örneğin “10 tane üst üste b gelmesin” diye dikkat ederler. O yüzden bu tahmini dağılım, hem veri eğilimlerine hem de ölçme-değerlendirme dengelemesine dayalı.

Test Alanı | Soru Sayısı | A | B | C | D | E | Tahmini Lider Şık |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Türkçe (Edebiyat) | 40 | 5–6 | 9–10 | 9–10 | 7–8 | 6–7 | B |
Sosyal Bilgiler | 25 | 3–4 | 6–7 | 6–7 | 3–4 | 4–5 | B/C eşit |
Temel Matematik | 40 | 5–6 | 7–8 | 9–11 | 8–9 | 5–6 | C |
Fen Bilimleri | 20 | 2–3 | 3–4 | 4–5 | 5–6 | 5–6 | D/E eşit |

- Türkçe testinde: B şıkkı üst üste 5 yıl boyunca liderdi. 2024'te C bir adım öne çıktı ama B, güçlü bir aday olarak geri gelebilir.
- sosyal bilgiler: çok yönlü ve dalgalı. B ve C çoğunlukla önde, eşit tahmin.
- temel matematik: C'nin ciddi bir yükselişi var. Geçmiş 3 yıl liderliği kaptı.
- fen bilimleri: D ve E sürekli taht kavgası içinde. 2025'te yine kafa kafaya bir yarış bekleniyor.
Son düzenleyen: Moderatör: