Yapay zeka yazılım mühendisliğini bitirir mi?

TheDarkmiss

Decapat
Daha fazla  
Merhaba ben yazılım mühendisliği okuyorum 1. sınıfa başlayacağım mezun olunca gömülü yazılım veya siber güvenlik üzerine çalışmak istiyorum. İleride yapay zeka mesleğimi bitirir mi? Konu hakkında bilgisi olanlara soruyorum.

Bir diğer husus ise neden yazılımı bitirecek diyor. Herkes madem komplike yazılımları yapabilecek güçte olacak o zaman makine mühendislerinin yaptığı teknik çizimleri de yapacak veyahut mimarların çizdiği projeleri de yapar diyorum. Ben çünkü bahsettiğim sektörlerdeki yazılım işleri basit bir uygulama veya site tasarımı değil. Çok zor birçok mühendisin üzerine çalıştığı alanlar bu kadar güçlü olacaksa devre de tasarlar çizim de yapar. Çoğu mühendisin işini alır Aynı hesaba göre diyerek fikrimi belirtiyorum.

Yazılım Mühendisliğini bitirmez, yapay zeka temelinde zaten yeni yazılımlarla büyüyüp gelişen bir teknoloji. Ama şu bir gerçek iş alanlarını genel olarak daraltacaktır.

Merhaba ben yazılım mühendisliği okuyorum 1. sınıfa başlayacağım mezun olunca gömülü yazılım veya siber güvenlik üzerine çalışmak istiyorum. İleride yapay zeka mesleğimi bitirir mi? Konu hakkında bilgisi olanlara soruyorum.

Bir diğer husus ise neden yazılımı bitirecek diyor. Herkes madem komplike yazılımları yapabilecek güçte olacak o zaman makine mühendislerinin yaptığı teknik çizimleri de yapacak veyahut mimarların çizdiği projeleri de yapar diyorum. Ben çünkü bahsettiğim sektörlerdeki yazılım işleri basit bir uygulama veya site tasarımı değil. Çok zor birçok mühendisin üzerine çalıştığı alanlar bu kadar güçlü olacaksa devre de tasarlar çizim de yapar. Çoğu mühendisin işini alır aynı hesaba göre diyerek fikrimi belirtiyorum.

Yapay zeka küçük çaplı şeyler yapabilir örneğin oyunları yapay zeka kodlayamaz kodlar ancak sizin yapacağınız kadar olamaz bitirecek diyenler genelde işten anlamayanlar oluyor sonuçta yapay zekayı biz yazıyoruz.

Yazılım mühendisliğini bitirmez, yapay zeka temelinde zaten yeni yazılımlarla büyüyüp gelişen bir teknoloji. Ama şu bir gerçek iş alanlarını genel olarak daraltacaktır.

Hocam Basic uygulama tasarımı veya site tasarımını alacak gibi zaten şu anda da yapıyor ama siber güvenlik ve gömülü yazılımı bitireceğini pek düşünmüyorum şu an kurs alan ben developerım diye geziniyor ama ben bunun mühendisliğini okuyorum gördüğümüz derslerde yazılıma dair her şey var en azından bizim gibi olanların önünü tıkamaz diye düşünüyorum.

Yapay zeka küçük çaplı şeyler yapabilir örneğin oyunları yapay zeka kodlayamaz kodlar ancak sizin yapacağınız kadar olamaz bitirecek diyenler genelde işten anlamayanlar oluyor sonuçta yapay zekayı biz yazıyoruz.

Mahalledeki dayılar bile yazılım bitti diyor hocam haklısınız ama ister istemez severek yazdığım bölüme dair hevesimi kırıyorlar.

Hocam Basic uygulama tasarımı veya site tasarımını alacak gibi zaten şu anda da yapıyor ama siber güvenlik ve gömülü yazılımı bitireceğini pek düşünmüyorum şu an kurs alan ben developerım diye geziniyor ama ben bunun mühendisliğini okuyorum gördüğümüz derslerde yazılıma dair her şey var en azından bizim gibi olanların önünü tıkamaz diye düşünüyorum.

Mahalledeki dayılar bile yazılım bitti diyor hocam haklısınız ama ister istemez severek yazdığım bölüme dair hevesimi kırıyorlar.

Sen onları dinleme yoldan geçen anlamaz onlar internetten yapay zeka yok bunu yapıyor yok şunu yapıyor diye görüyorlar diyorlar ChatGPT ile program yapmaya çalış 2 kare 1 buton :D

Sen onları dinleme yoldan geçen anlamaz onlar internetten yapay zeka yok bunu yapıyor yok şunu yapıyor diye görüyorlar diyorlar ChatGPT ile program yapmaya çalış 2 kare 1 buton :D

Sağ olun hocam şu zamanki duruma göre sizce EEM yazmaktan mantıklı mıdır peki yazılım mühendisliği acaba geçiş yapsam mı diye bazen düşünüyorum da.

Hocam basitte biter, alanında iyiysen korkmana gerek yok. Örneğin senelerdir Google Translate var ama bir yandan dil kursları da var. Yapay zeka daha kolay oyun tasarlamana yardımcı olabilir, veya her hangi bir kodu düzeltebilir ama bence insan faktörü, hayal gücü yine de önem taşır.

Sağ olun hocam şu zamanki duruma göre sizce EEM yazmaktan mantıklı mıdır peki yazılım mühendisliği acaba geçiş yapsam mı diye bazen düşünüyorum da.

Hangisine ilgi duyuyorsan sonuç olarak ikisi de yazılım.

Hocam basitte biter, alanında iyiysen korkmana gerek yok. Örneğin senelerdir Google Translate var ama bir yandan dil kursları da var. Yapay zeka daha kolay oyun tasarlamana yardımcı olabilir, veya herhangi bir kodu düzeltebilir ama bence insan faktörü, hayal gücü yine de önem taşır.

Bence ileride yazılıma yardımcı olabilecek bir asistan gibi olacak nasıl AutoCAD mimarlara yardımcı oldu veya diğer uygulamalar bu da bana öyle yardım edecek gibi geliyor ileride belki tek tek komut yazmak yerine kolayca basit işleri halleder biz de yöneticisi oluruz gibime geliyor.

Yapay zekayı yazan da geliştiren de yine yazılımcılar.

Kendi kendine geliştirecek diyorlar da ne kadar olası bilemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı