Yapay zekanın cılkı çıktı

Düşünün yapay zeka çok gelişti robotları fln herseyi onlarla kodluyoruz heryerde robotlar çalışıyor insanlar oturuyor hiçbir becerileri yok ama bir gün bu robotlar bize karşı olmaya başlarsa ne yapabiliriz? Onları kapatsak bizimde hayatımız kapanmaz mi
Bence hiç gelişmemeli.
Amaç bence bu zaten. Fakat robatlar bize savaş açacak olarak düşünme. Üretimi devralacaklar. Bu şekilde işsiz ve aç kalan insanları yani fakir kesimi yok edecekler. Nüfusumuz 8 milyarı geçti. Dünya ve kaynaklar zamanla tükenecek. İnsan sayısını azaltmak gerekiyor.

Bu şekilde yavaş yavaş nüfus azalacak. Ama bunun bu şekilde yapılması tartışılır tabi.
 
Bard ile eski bir sohbetimizi paylaşayım.

1694684673538.png

1694684684538.png

1694684695072.png

1694684710745.png

1694684775747.png

1694684809087.png

1694684844285.png

1694684874594.png

1694684917282.png
 
Evet, yapay zekanın cılkı tam olarak facebook'da da çıktı, hak etmediğim cezaları şu bağlı kaldığım 2 yıl içinde yapay zekayla kaçıncı kez aldım sayısını hatırlayamıyorum, saat 23.00'e kadar paylaşım yapamama cezasındayım facebook'da ve birçok müzik grubunda kendini feda edip uyumadan ve yorulmadan sürekli yöneticilik yaptığım halde, müzik paylaşımım için çok müstehcen diyerek bana 24 saat paylaşmama cezasını facebook utanmadan ve sıkılmadan bana veriyor, paylaştığım müzik ise youtube'da Juan Espinoza 80s 90s grubundan direk olarak alıntılayıp aldığım bir youtube müzik parçası linkiydi, hak etmediğim cezayı sadece PC'imdeki suçlu spamların yapması yüzünden cezasını ben yapay zekanın beni haksız cezalandırmasıyla hep ben çekiyorum, en sonunda face'in kapısını kapatıp sonsuza kadar hiç açmayacağım, facebook herhalde benim gibi kendi gruplarında çok çalışkan, çok fedakar ve paylaşımcı bir müzik grubu yöneticisinden herhalde bunu sonunda bekliyor, başka ne bekleyebilir tahmin edemiyorum.

Zaten bunun üzüntüsü ve stresiyle bugün bu forumda neredeyse her dakika veya saat başı bir paylaşım yaptım, sadece bunu unutmak ve bu üzüntümü biraz olsun hafifletmek adına. Kolay gelsin.
 
Yapay zeka artık gelecek demek. Yakında yapay zeka reklam filtreleriyle yapay zeka reklamlarını engelleriz. Chatgpt 4 bambaşka bir seviye. Yeteneklerinizi 1000 ile çarpabilir. Nimetlerinden ilk ve en iyi yararlananlardan olmak lazım.
 
Tanrı yapay zekayı korusun ve yüceltsin. Yapay zeka karşıtları ile Osmanlı döneminde matbaaya karşı çıkanlar aynı zihniyeti paylaşmaktadırlar.
Yahu benim şikayet ettiğim şeyle bu bir mi? Ben döküman özetletmeye kullanmıyor muyum sanıyorsun 100K'lık modelleri?
 
Yahu sanattan uzak durun ya please yani bu nedir ya?
Yahu benim şikayet ettiğim şeyle bu bir mi? Ben döküman özetletmeye kullanmıyor muyum sanıyorsun 100K'lık modelleri?

Ben yapay zekayı sanatta sonuna kadar destekliyorum. Hem müzik hem de görsel anlamında ortaya çok güzel şeyler çıkıyor. Bunun karşısında duranların da saçmalıklarını çok okudum. O yüzden alıntıladığım cümlenin karşısındayım.

m22xb8dhk2nb1.png
 
3 kademeli bir bozulma varsa 3. kademesi yapay zeka kullanımının bu hale gelmesi.

Eskiden haber ve blog siteleri sırf arama motorlarını kandırmak için virgülle ayrılmış 2 kilometrelik anahtar kelime haricinde bir şey yazmazlardı, bu 1. kademe.

Virgülle ayırmaktan seviye atlandı, bu sefer cümlelerle kelime oyunu yapılmaya başlandı. "ekran kartı nasıl takılır? Ekran kartının nasıl takılacağı nesillerdir herkesin kafasında soru işaretidir. Ekran kartı ilk kez ekrandan önce 1774 yılında Fatih Sultan Mehmet'in elmada armut olduğu dönem düşünülmüştür...". Bu da 2. kademe.

3. kademe, yapay zekanın bunların eline düşüşüyle her şeyden daha beter hale geldi. Herhangi bir sitede kaydırıyorsun ve tek gördüğün editörün, içerik sağlayıcının metnini GPT'ye atıp paylaşması. "ajda pekkan hakkında bilinmeyenler! Unutmayın ki ben bir yapay zeka dil modeliyim ve bilgilerim 2021 yılına kadar mevcut. Ayrıca ajda Pekkan'ı direkt olarak tanımıyorum.".

Sadece yazılarla mı spam atılıyor peki? hayır! İşin makale, yazı, paylaşım kısmını geçin o standart; onu herkes yapıyor. Yahu sanattan uzak durun ya please yani bu nedir ya?

Absürt yapay zeka yapıtlarını paylaşanların göz zevkimi ve ruh halimi dağıtması onun ne haddine? İnsan sorgular "bu ne yahu?" diye.

Yapay zekanın kontrolsüz kullanımı ortalığı çöplük ediyor. Yukarıdaki gibi saçmalıklardan internette gezinme isteği kalmadı, sıfıra indi.

Çok mu zor GPT'nin yazdığı yazıyı okuyup doğrulamak? Verdiği görsele bakıp "bu çöp de ne?" demek? @~disty gibi 1 kişi daha yok mu ya?

Haber siteleri internetin lağım çukurudur. İnternet espirileri haber sitelerinden daha iyi haber kaynakları oldu. Genelde haberlerimi oradan alıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı