Yapay zekanın cılkı çıktı

Zaten gelişmemesi imkânsızdı; yapay zekanın gelişimini sonuna kadar destekliyorum. Madem böyle bir teknoloji çıktı ve sonuna kadar da keyfini çıkarmak bize düşüyor.

Ben yapay zekayı sanatta sonuna kadar destekliyorum. Hem müzik hem de görsel anlamında ortaya çok güzel şeyler çıkıyor. Bunun karşısında duranların da saçmalıklarını çok okudum. O yüzden alıntıladığım cümlenin karşısındayım.

Eki Görüntüle 1944735
Son cümleme göre yorumlayın. AI'ye karşı değilim, 12 yaşında çocukların eğeeğ çıktısını DeviantArt'a yüklemesine karşıyım.

Sosyal'in blog kısmını 3 günde 5000 çöp AI içerikle doldursam ve her rastgele blog girdisinde beni görseniz hoşunuza gitmezdi.

Ama araya en ufak insan müdehalesi girse bile okeyim.

Bağlamışlar yapay zekayı yapay zekaya, otomatik çöp üretiyor.

Ben yapay zekayı sanatta sonuna kadar destekliyorum. Hem müzik hem de görsel anlamında ortaya çok güzel şeyler çıkıyor. Bunun karşısında duranların da saçmalıklarını çok okudum. O yüzden alıntıladığım cümlenin karşısındayım.

Eki Görüntüle 1944735

Konu aslında yapay zekanın bir şey yapması değil, daha çok yapay zekanın internetteki şeyleri kopyalarak bir şey yapması. Özellikle çizim ile uğraşan insanlar bundan etkileniyor. Bir yapay zekaya kolayca bir sanatçının tarzında çizim yapmasını emredip, o sanatçının değerini kolayca düşürebilirsin.

Düşünsene 50 seneni vermişsin bir işe, yapay zekanın biri gelmiş herkesin bilgisayarında senin duygu katıp yağtığın işinden eser olmasa da insanlar seni bir makinayla aynı kılıfa koyuyor. Hem de senin bir şey üretmen aylar alıyorken onun 40 saniyede yapmasına rağmen.

Bu da üreticiye dokunan tarafı.

Bu tür teknolojilerin gelişmesi daha yüksek başarılar alınabilecek cerrahi operasyonlarda vs. etkili olacaktır. Fakat bu yapay zekanın şu an internetten bilgi toplayarak yaptığı şeyler bile korkutucu olmaya başlamışken, ses kopyalayanlar mı dersin, portre çizenler mi dersin birbirine girdi. İleride büyük sıkıntılara yol açabileceklerini düşünüyorum.

Düşünsene 50 seneni vermişsin bir işe, yapay zekanın biri gelmiş herkesin bilgisayarında senin duygu katıp yağtığın işinden eser olmasa da insanlar seni bir makineyla aynı kılıfa koyuyor. Hem de senin bir şey üretmen aylar alıyorken onun 40 saniyede yapmasına rağmen.

Yapacak bir şey yok hocam, zaman değişiyor. Matbaa icat edildikten sonra işsiz kalan insanlar gibi sızlanmanın bir anlamı yok. Teknolojiye ayak uydurmak zorundasınız, eğer uydurmazsanız tarih olursunuz.

@Isenea Dieur Has Ben yine işin o kısmında değilim. Benim işimi kolaylaştırıyor. Maliyede yazı yazıyorlar mesela (gördüm de konuşuyorum) adam Android tabletin kelime önerisine spam atarak yazıyor. Hop copi pasta bu ne diyor özetle, viola.

Ama telefona haber bildirimi geliyor, daha başında "ben bir yapay zekayım" yazıyor. Editör okumaya tenezzül etmeden paylaşmış.

Düşünsene 50 seneni vermişsin bir işe, yapay zekanın biri gelmiş herkesin bilgisayarında senin duygu katıp yağtığın işinden eser olmasa da insanlar seni bir makinayla aynı kılıfa koyuyor. Hem de senin bir şey üretmen aylar alıyorken onun 40 saniyede yapmasına rağmen.

İlk mesajımda verdiğim örnek de buydu. Matbaa gelecek hattatların işine son verip kat kat daha hızlı basım yapacak, otonom araçlar çıkacak tır şoförleri işsiz kalacak, sanayii devrimi yaşanacak makineler insanların yerini alacak vb. vb.

Bunlar insanlık tarihi boyunca olan şeyler. Eğer bir sanat sitesi spam yapılmasına izin veriyorsa o kendi sorumluluğundadır. Yoksa sen 50 seneni vermişsin, makine gelmiş 30 saniyede yapmış bu işleri geçeceğiz.

O kendi işini yine yapsın alıcısı olacak. Piyasada el yapımı ürün ile fabrikasyon ürünün değeri bir mi? Değil. Teknoloji belli bir zümrenin keyfi için yerinde sayamaz.

Ne istediniz Bard'dan😅

GPT'yi sadece duvar kâğıdı yaptırmak için kullanan biriyim. İstisnalar haricinde insanların işlerini elinden alması gibi bir şey pek mümkün gözükmüyor( bir haber sitesi yapay zeka bölümü hariç herkesi işten çıkartmıştı. Bulursam kaynak paylaşırım). Çünkü insanlar özgünlük istiyor. Tabii ki bu göreceli bir durum ama hanginiz yapay zekanın verdiği cevapları yeterli buluyorsunuz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı