Yapay zeka şimdilerde zaten korkutucu bir ilerleme kaydetmiş durumda. En iyi satranç ustaları bile yapay zekaya karşı galibiyet elde edemiyor.
Bununla ilgili mükemmel bir film var ve herkesin bildiğini düşünüyorum o da matrix filmidir. Zaten avatarım bile bu filmde ki Neo karakterinin resmi (açıklamayı belki izlemeyenler vardır düşüncesi ile yazıyorum)
Filmde yapay zekayı geliştiren insanoğlu tüm iş gücünü yapay zekaya yüklemiş durumdalar. Yapay zeka insanoğluna sürekli hizmet ederken bir anda bir yapay zeka robot ilk defa sahibini öldürerek yeni bir çağın başlamasına yol açıyor. İnsanoğlu bu cinayete sebep olan robotu ve o robotun tüm modellerini imha etme kararı alıyor. İnsanlar kendi ürettikleri robot yapay zekaları öldürüyor, parçalıyor. Dünya değişik bir kaos içine girerken bu kıyımdan kurtulan robotlar Afrika'nın çorak topraklarında 01 adında bir şehir inşa ediyorlar. Yapay zeka insanlardan daha verimli bir şekilde sanayi devrimi yapıyorlar. Bilimde, sanayide ve her yerde katlanarak gelişiyorlar. Yapay zeka her ne kadar barışçıl tutum içinde olsa da insanoğlu bunu kendine yediremediği için robotlara tekrar savaş açıyor. Metalden yaratılmış ve her konuda teknolojik olarak bizden üstün olan yapay zekaya karşı insanlık kırılgan kalıyor ve yenilgiye uğruyor. Yaşamak için güneş enerjisine ihtiyaç duyan makineleri yenmek için gökleri duman bombaları ile karartarak onları yenebileceğini düşünen insanoğlu bir kez daha yanlıyor. Bu durumu da gelişmiş teknolojisi ile kısa sürede çözen makineler insanları matrix adı altında yaptıkları (sanal gerçeklik) programında yaşamaya zorluyorlar. Bu sayede insanlar bilgisayar programının içinde olduğundan bir haber şekilde yaşamlarını bitkisel hayatta küvetlerde idame ettiriyorlar. Makineler, kablolarla matrix programına bağlı insanları hem programa bağlıyor hem de onlarda yaşamak için gerekli enerjiyi alıyorlar.