Yapı Kredi kartı taksit ödemesi neye göre işliyor?

Her zaman hesap özeti borcunu ödeyebiliyorsan onu öde başka hiçbir şeyi ödemene gerek yok o dönem. Eğer paraya sıkışıksan asgari tutarı ödersin onun da faizi %40 değildir. O %40 olayı da şöyle; limitin 25.000 TL üzerindeyse dönem borcunun %40'ı asgari ödeme olarak hesaplanır.

Hocam bugün ATM'ye annem ile gittim asgari tutar 1430 falan / %40.00 oran ile öde yazıyordu kartın limiti 50.000 TL. Sonradan jeton düştü asgari ödedikçe faiz biniyor diye anneme anlattım hesap özeti borcu ödedik. Öbür kartıda ödeyecektik fakat süresi dolmuş kartın.

Asgari tutarı ödeyip dönemi öyle sonlandırırsan geri kalan borca ekstradan %4-5 arası bir faiz ekliyorlar. Yani doğru olanı yapmışsınız anlattığına göre. Hesap özeti borcu kısaca senin o ay içerisinde ödemen gereken miktardır. Sadece onu ödemen yeterli o ay için.

Asgari tutarı ödeyip dönemi öyle sonlandırırsan geri kalan borca ekstradan %4-5 arası bir faiz ekliyorlar. Yani doğru olanı yapmışsınız anlattığına göre. Hesap özeti borcu kısaca senin o ay içerisinde ödemen gereken miktardır. Sadece onu ödemen yeterli o ay için.

Anladım hocam biz sürekli asgari olarak ödüyorduk neden bitmiyor diyorduk şimdi anladım olayı bundan sonra hesap özeti öderiz hep uygulamadada 5 6 tane borç yazıyordu hangisi ne çözemiyorduk şimdi her şey oturdu yerine teşekkür ederim.

Burada o kadar anlattık oysa neden sürekli asgari ödeme yaptınız ki? İyi ki bloke yememişsiniz normalde asgari tutarı 3 kereden fazla öderseniz kullanıma kapatma gibi bir olay oluyordu hatırladığım kadarıyla.

Burada o kadar anlattık oysa neden sürekli asgari ödeme yaptınız ki? İyi ki bloke yememişsiniz normalde asgari tutarı 3 kereden fazla öderseniz kullanıma kapatma gibi bir olay oluyordu hatırladığım kadarıyla.

Bir fikrim yok hocam vallahi anlattınız o kadar da pek anlamamıştım şimdi her şeyi anladım geç oldu anlamakta en azından bu saatten sonra öyle ödememiş olacağız

Hocam bir şey daha merak ettim de şimdi asgari tutarı ödediğimizde %40 faiz biniyor ya bu faiz hangi paranın %40ı olarak faiz biniyor toplam borçmu dönem özeti borcunamı yoksa asgari ödedikten sonra kalan borcun %40ımı

Son düzenleme:
%40 faiz diye bir şey yok. %40 sadece eğer kart limitin 25.000TL üstüyse, borcunun %40'ı asgari olarak gözükür. Yani o dönem 100 lira borcun varsa en az(asgari) 40 TL ödemen gerekir mantık bu. Asgariyi ödedikten sonra geriye kalan borcuna da %4-5 arası faiz biner. %40 faiz diye bir şey yok.

Yani senin kafanı karıştıran %40 ibaresi bahsettiğim kart limitine bağlı şekilde, mevcut borcunun asgari tutarını hesaplamak için kullanılır. Faiz değildir.

%40 faiz diye bir şey yok. %40 sadece eğer kart limitin 25.000TL üstüyse, borcunun %40'ı asgari olarak gözükür. Yani o dönem 100 lira borcun varsa en az(asgari) 40 TL ödemen gerekir mantık bu. Asgariyi ödedikten sonra geriye kalan borcuna da %4-5 arası faiz biner. %40 faiz diye bir şey yok.

Yani senin kafanı karıştıran %40 ibaresi bahsettiğim kart limitine bağlı şekilde, mevcut borcunun asgari tutarını hesaplamak için kullanılır. Faiz değildir.

He anladım hocam bu %5 faiz toplam borca oluyor değil mi?

Evet asgariyi ödedikten sonra kalan borcuna ekleniyor faiz.

Hee anladım hocam biz bayağıdır böyle ödüyoruz kombiyi aldığımızdada 6000 düşüyordu aylık 6000 6000 ödüyordukta dönem borcu daha fazla olma ihtimali vardı şu an bakınca hiçbir şey yok ama 10000 borç var hepsi sanırım faiz borcu :/

Technopat Haberler

Geri
Yukarı