Yapılan antrenman programı iyi mi?

Warn

Centipat
Makaleler
1
Yer
Beyoğlu/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci, Yazılımcı, Futbolcu, Bodyci
Pazartesi - push (göğüs, omuz, triceps)
Salı - pull (sırt, biceps)
Çarşamba - bacak, karın.
Perşembe - omuz, kol.
Cuma - göğüs, sırt.
Cumartesi - dinlenme.
Pazar - bacak.

Hipertrofi ve estetik odaklanıyorum.

Programım bu şekilde. Tavsiyeleriniz, yorumlarınız olursa belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Göğüs ve arkakolu beraber çalışmak bana her zaman kötü geliyor ama seveni de çok. Hareketleriniz neler?

Çarşamba - bacak, karın.
Perşembe - omuz, kol.
Cuma - göğüs, sırt.
Cumartesi - dinlenme.
Pazar - bacak.

Programım bu şekilde. Tavsiyeleriniz, yorumlarınız olursa belirtirseniz sevinirim.
Biceps ve triceps haftada 1 çalışıyor. Eksik kalacak.

Çarşamba - bacak, karın.
Perşembe - omuz, kol.
Cuma - göğüs, sırt.
Cumartesi - dinlenme.
Pazar - bacak.

Perşembe boş bırakıp cuma cumartesi yine push pull yapılabilir daha az set ve hareket ile. Bacak tek günde yeter diye düşünüyorum ama eğer illa yapacaksan 2.günü daha hafif antrenman yapmakta fayda var. Her insanin vucudu bir olmuyor, bazısı haftanın 5 günüde zorlasa sorun olmuyor, bazısı verim alamıyor. Vucudunu en iyi sen bilirsin deneme yanılma ile bir zaman sonra oturtursun programı.
Bu arada günlük set ve hareket sayın nedir? Büyük kas gruplarına 3-4, küçük kas gruplarına 2 veya 1 yeterli oluyor genelde.

Biceps ve triceps haftada 1 çalışıyor. Eksik kalacak.
Perşembe kol var hocam.

Perşembe boş bırakıp cuma cumartesi yine push pull yapılabilir daha az set ve hareket ile. Bacak tek günde yeter diye düşünüyorum ama eğer illa yapacaksan 2.günü daha hafif antrenman yapmakta fayda var. Her insanin vucudu bir olmuyor, bazısı haftanın 5 günüde zorlasa sorun olmuyor, bazısı verim alamıyor. Vucudunu en iyi sen bilirsin deneme yanılma ile bir zaman sonra oturtursun programı.
Bu arada günlük set ve hareket sayın nedir? Büyük kas gruplarına 3-4, küçük kas gruplarına 2 veya 1 yeterli oluyor genelde.
Futbolcuyum efendim. 7 yıldır düzenli antrenman yapıyorum. Bacaklarım alışık.

2 set tükeniş yapıyorum herşeyi. yanlış mı?

Çarşamba - bacak, karın.
Perşembe - omuz, kol.
Cuma - göğüs, sırt.
Cumartesi - dinlenme.
Pazar - bacak.

6 gün üst üste spora gitmenin hiçbir faydası yok. Kötü bir planlama olmuş. Omuz-kol gününden sonra göğüs-sırt gününe enerji kalmaz ayrıca.

Görmedim onu. Yapılır ama haftada 6 gün sinir sistemi bitkinliği açısından çok sürdürülebilir değil.
6 gün üst üste spora gitmenin hiçbir faydası yok. Kötü bir planlama olmuş. Omuz-kol gününden sonra göğüs-sırt gününe enerji kalmaz ayrıca.
7 yıldır futbol ile ilgileniyorum. Düzenli antrenmanlar yapıyorum. Temelim sağlam ama yinede eğer çok zorlanırsam değiştirmeyi düşünüyorum.

@AhmetAlii , @OOM500 hocam sizin vucut geliştirme deneyiminiz nedir? Önceden daha çok halısahada ve vucut ağırlığıyla çalıştığım için. Ağırlıklarla çalışmaya pek hakim değilimde siz hakimseniz yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
7 yıldır futbol ile ilgileniyorum. Düzenli antrenmanlar yapıyorum. Temelim sağlam ama yine de eğer çok zorlanırsam değiştirmeyi düşünüyorum.

Daha önce bir sporla ilgilenmenizle alakalı bir şey değil. Merkezi sinir sisteminizin ve kaslarınızın toparlanması açısından iyi bir planlama değil.

Daha önce bir sporla ilgilenmenizle alakalı bir şey değil. Merkezi sinir sisteminizin ve kaslarınızın toparlanması açısından iyi bir planlama değil.
Haklısınız ama önce bir böyle denemek istiyorum. Sizin öneriniz nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı