Yapılan antrenman programı iyi mi?

Haklısınız ama önce bir böyle denemek istiyorum. Sizin öneriniz nedir?
Zevk alacaksan falan tamam ama kas gelişimi için hiç iyi bir planlama değil gerçekten de. Şimdi gördüm 5 gün üst üste antrenman varmış. Biriken yüksek sinir sistemi bitkinliği=düşük motor ünite katılımı=düşük güç üretimi=kötü uyarı. Gün içi bitkinlikten bahsetmiyorum bile. Denemeye değmez.

Hatta pazarla beraber 6 gün üst üste. Hayatta yapılmaz. Çok kötü programlama. 4 gün için upper lower, 5 gün için PPLxUL yapman çok daha mantıklı.

@Warn

7 yıldır futbol ile ilgileniyorum. Düzenli antrenmanlar yapıyorum. Temelim sağlam ama yine de eğer çok zorlanırsam değiştirmeyi düşünüyorum.

@AhmetAlii, @OOM500 hocam sizin vucut geliştirme deneyiminiz nedir? Önceden daha çok halı sahada ve vucut ağırlığıyla çalıştığım için. Ağırlıklarla çalışmaya pek hakim değilimde siz hakimseniz yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dedidiğim gibi set sayılarını ve tekrarlarını haftada belli bir oradanda tutarsan sorun yaşamazsın. Gidip de gögüse 5 hareket hepsine 4set yaparsan verim alamazsın yarardan çok zarar vucuda. Örnek veriyorum, gögüs 3 hareket, omuz 3 hareket, triceps 1 veya 2 hareket ( yorulmaya bağlı) yeterli. Pazartesi pushta daha birçok kas grubunu çalıştıran hareketler çalışırsın (bench pres, ohp vs.) Diğer itiş gününde ise daha izole ve daha az hareket çalışırsın. Kısa süreceği için eksik bölge veya kardio yapabilirsin. Carşamba ve pazar günü dinlen çalışma.
Kısacası az ve öz çalışmak.
Ve daha da önemlisi beslenmen. Düzgün beslenemediğin sürece en kaliteli antrenmanı yap yine de güzel verim almazsın.

@Warn

Dedidiğim gibi set sayılarını ve tekrarlarını haftada belli bir oradanda tutarsan sorun yaşamazsın. Gidip de gögüse 5 hareket hepsine 4set yaparsan verim alamazsın yarardan çok zarar vucuda. Örnek veriyorum, gögüs 3 hareket, omuz 3 hareket, triceps 1 veya 2 hareket ( yorulmaya bağlı) yeterli. Pazartesi pushta daha birçok kas grubunu çalıştıran hareketler çalışırsın (bench pres, ohp vs.) Diğer itiş gününde ise daha izole ve daha az hareket çalışırsın. Kısa süreceği için eksik bölge veya kardio yapabilirsin. Carşamba ve pazar günü dinlen çalışma.
Kısacası az ve öz çalışmak.
Ve daha da önemlisi beslenmen. Düzgün beslenemediğin sürece en kaliteli antrenmanı yap yine de güzel verim almazsın.
Evet hocam zaten öyle yapıyorum en çok verim aldığımı düşündüğüm 3 hareketle kol omuz çalışıyorum. Diğer kasları nasıl çalışmam gerektiğine ilgili yardımcı olabilirmisiniz? Bir de beslenmeyi takip edin diyorlar benim imkanım pek yok CalAi, hassas terazi fln ücretli nasıl takip edebilirim?

Evet hocam zaten öyle yapıyorum en çok verim aldığımı düşündüğüm 3 hareketle kol omuz çalışıyorum.

3 hareket koldan kastınız nedir? Özetlemek gerekirse gögüs 3, triceps 1-2, sırt 3-4, kol 1-2, omuz 3 hareket yeterli.

Diğer kasları nasıl çalışmam gerektiğine ilgili yardımcı olabilir misiniz? Bir de beslenmeyi takip edin diyorlar benim imkanım pek yok calai, hassas terazi falan ücretli nasıl takip edebilirim?

Eğer yarışmayacaksan o kadar kasman gerek yok. Günlük protein ihtiyacını aşağı yukarı tamamla. Fazla yağ ve şeker tüketme sorun yaşamazsın.

3 hareket koldan kastınız nedir? Özetlemek gerekirse gögüs 3, triceps 1-2, sırt 3-4, kol 1-2, omuz 3 hareket yeterli.

Eğer yarışmayacaksan o kadar kasman gerek yok. Günlük protein ihtiyacını aşağı yukarı tamamla. Fazla yağ ve şeker tüketme sorun yaşamazsın.
Tamam hocam çok teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı