Ben programı mantıklı demedim ve evet 4 gün için en mantıklısı Upper Lower/Anterior-Posterior gibi splitler. Tavsiye hakkında konuştum direkt.
Bu splitlerde zaten hacim düşük olduğu için enerjinin büyük bir kısmını harcama gibi bir durum yok. Ben haftada 3-4 fullbody yapıyorum üst vücuttaki bölgeler başına 2, bacaktakilere 1 olacak şekilde. Böyle bir sıkıntım yok çünkü programlama iyi. Arkadaşın programının hacmi düşürülerek gayet yapılabilir. Bir antrenmanda tolere edilebilen set kişiden kişiye göre çok değişir. Ki zaten yeni başladığı için kullandığı yükler hafif ve sinir sistemini ileri seviye biri kadar yıpratmıyor.
Tüm üst vücut bir arada zaten. Bunun sakatlığa zemin hazırlaması için bir sebep yok. Neredeyse 1 senedir fullbody yapıyorum hiçbir sakatlık yaşamadım.
2010ların başında kaldı bu. Onarım ile hipertrofi bambaşka süreçler. Hipertrofi tükenişe yakın çalışarak yüksek motor ünite katılımıyla yüksek eşikli kas fiblerinin aktif edilmesiyle mekanik gerilim sağlayarak olur.
Exercise-induced muscle damage (EIMD) occurs primarily from the performance of unaccustomed exercise, and its severity is modulated by the type, intensity, and duration of training. Although concentric and isometric actions contribute to EIMD, the greatest damage to muscle tissue is seen with...