OOM500
Hectopat
Ben programı mantıklı demedim ve evet 4 gün için en mantıklısı Upper Lower/Anterior-Posterior gibi splitler. Tavsiye hakkında konuştum direkt.Çok güzel terimsel anlatmışsınız, pratiğe gelelim. Evet olay compound ya da tek eklemli olması, fakat ben burada yapıcağı hareketleri karıştırmadım zaten. İkinci olarak sırt ve göğüs çalışırken enerjisinin büyük bir kısmını harcayacak, göğüsle sırt aynı gün yaparsa verim alacak mı size göre?
Sadece yorumu alıp eleştirmişsin, 4 gün giden bir insan için tüm vücudu 2 kere çalıştıracak mantıklı bir program yaz biz de öğrenelim. Günde 27 setlik bir programa mantıklı diyorsan zaten bir şey söylemeyeceğim.
Bu splitlerde zaten hacim düşük olduğu için enerjinin büyük bir kısmını harcama gibi bir durum yok. Ben haftada 3-4 fullbody yapıyorum üst vücuttaki bölgeler başına 2, bacaktakilere 1 olacak şekilde. Böyle bir sıkıntım yok çünkü programlama iyi. Arkadaşın programının hacmi düşürülerek gayet yapılabilir. Bir antrenmanda tolere edilebilen set kişiden kişiye göre çok değişir. Ki zaten yeni başladığı için kullandığı yükler hafif ve sinir sistemini ileri seviye biri kadar yıpratmıyor.
Tüm üst vücut bir arada zaten. Bunun sakatlığa zemin hazırlaması için bir sebep yok. Neredeyse 1 senedir fullbody yapıyorum hiçbir sakatlık yaşamadım.Sakatlanma olasılığı neden artsın sorunuz için arkadaş belli ki yeni başlıyor spora, birlikte çalışan bölgeler aynı gün yapılsa göğüs-triceps gibi sizce sakatlanma olasılığı azalmıyor mu?
2010ların başında kaldı bu. Onarım ile hipertrofi bambaşka süreçler. Hipertrofi tükenişe yakın çalışarak yüksek motor ünite katılımıyla yüksek eşikli kas fiblerinin aktif edilmesiyle mekanik gerilim sağlayarak olur.Kas hasarı nasıl hipertrofide etkili değil anlamadım, olay zaten kasa hasar verip parçalanmasını sağlayıp onarımda protein alımı ile birlikte güçlenmesini ve büyümesini sağlamak değil mi?
Does exercise-induced muscle damage play a role in skeletal muscle hypertrophy? - PubMed
Exercise-induced muscle damage (EIMD) occurs primarily from the performance of unaccustomed exercise, and its severity is modulated by the type, intensity, and duration of training. Although concentric and isometric actions contribute to EIMD, the greatest damage to muscle tissue is seen with...
Muscle damage and muscle remodeling: no pain, no gain? - PubMed
Skeletal muscle is a dynamic tissue that responds adaptively to both the nature and intensity of muscle use. This phenotypic plasticity ensures that muscle structure is linked to patterns of muscle use throughout the lifetime of an animal. The cascade of events that result in muscle...