Yapılan üst-alt vücut programı nasıl?

Çok güzel terimsel anlatmışsınız, pratiğe gelelim. Evet olay compound ya da tek eklemli olması, fakat ben burada yapıcağı hareketleri karıştırmadım zaten. İkinci olarak sırt ve göğüs çalışırken enerjisinin büyük bir kısmını harcayacak, göğüsle sırt aynı gün yaparsa verim alacak mı size göre?

Sadece yorumu alıp eleştirmişsin, 4 gün giden bir insan için tüm vücudu 2 kere çalıştıracak mantıklı bir program yaz biz de öğrenelim. Günde 27 setlik bir programa mantıklı diyorsan zaten bir şey söylemeyeceğim.
Ben programı mantıklı demedim ve evet 4 gün için en mantıklısı Upper Lower/Anterior-Posterior gibi splitler. Tavsiye hakkında konuştum direkt.

Bu splitlerde zaten hacim düşük olduğu için enerjinin büyük bir kısmını harcama gibi bir durum yok. Ben haftada 3-4 fullbody yapıyorum üst vücuttaki bölgeler başına 2, bacaktakilere 1 olacak şekilde. Böyle bir sıkıntım yok çünkü programlama iyi. Arkadaşın programının hacmi düşürülerek gayet yapılabilir. Bir antrenmanda tolere edilebilen set kişiden kişiye göre çok değişir. Ki zaten yeni başladığı için kullandığı yükler hafif ve sinir sistemini ileri seviye biri kadar yıpratmıyor.

Sakatlanma olasılığı neden artsın sorunuz için arkadaş belli ki yeni başlıyor spora, birlikte çalışan bölgeler aynı gün yapılsa göğüs-triceps gibi sizce sakatlanma olasılığı azalmıyor mu?
Tüm üst vücut bir arada zaten. Bunun sakatlığa zemin hazırlaması için bir sebep yok. Neredeyse 1 senedir fullbody yapıyorum hiçbir sakatlık yaşamadım.
Kas hasarı nasıl hipertrofide etkili değil anlamadım, olay zaten kasa hasar verip parçalanmasını sağlayıp onarımda protein alımı ile birlikte güçlenmesini ve büyümesini sağlamak değil mi?
2010ların başında kaldı bu. Onarım ile hipertrofi bambaşka süreçler. Hipertrofi tükenişe yakın çalışarak yüksek motor ünite katılımıyla yüksek eşikli kas fiblerinin aktif edilmesiyle mekanik gerilim sağlayarak olur.

Ben programı mantıklı demedim ve evet 4 gün için en mantıklısı Upper Lower/Anterior-Posterior gibi splitler. Tavsiye hakkında konuştum direkt.

Bu splitlerde zaten hacim düşük olduğu için enerjinin büyük bir kısmını harcama gibi bir durum yok. Ben haftada 3-4 fullbody yapıyorum üst vücuttaki bölgeler başına 2, bacaktakilere 1 olacak şekilde. Böyle bir sıkıntım yok çünkü programlama iyi. Arkadaşın programının hacmi düşürülerek gayet yapılabilir. Bir antrenmanda tolere edilebilen set kişiden kişiye göre çok değişir. Ki zaten yeni başladığı için kullandığı yükler hafif ve sinir sistemini ileri seviye biri kadar yıpratmıyor.

Tüm üst vücut bir arada zaten. Bunun sakatlığa zemin hazırlaması için bir sebep yok. Neredeyse 1 senedir fullbody yapıyorum hiçbir sakatlık yaşamadım.

2010ların başında kaldı bu. Onarım ile hipertrofi bambaşka süreçler. Hipertrofi tükenişe yakın çalışarak yüksek motor ünite katılımıyla yüksek eşikli kas fiblerinin aktif edilmesiyle mekanik gerilim sağlayarak olur.
Hocam yanıtladığınız arkadaşa söyl...ı kadar protein almam şartmıdır gelişim için?

Ben programı mantıklı demedim ve evet 4 gün için en mantıklısı upper Lower/Anterior-Posterior gibi splitler. Tavsiye hakkında konuştum direkt.

Tartışma kıvamına gelmemesi için tekrar yazmayacağım,Splitler de PPL+Eksik programı da 4 gün için ideal olabilicek programlar,tamamen kişilik ve tercih meselesi,Splitler daha çok vakit alıyor odak ve verim azalıyor kendimce.

2010LARIn başında kaldı bu. Onarım ile hipertrofi bambaşka süreçler. Hipertrofi tükenişe yakın çalışarak yüksek motor ünite katılımıyla yüksek eşikli kas fiblerinin aktif edilmesiyle mekanik gerilim sağlayarak olur.

Kas hasarı amiyane bir terim, mekanik gerilim ve zaman hipertrofiyi oluşturuyor attıklarınız gibi, kas hasarının daha büyük bir etkisi olduğunu biliyordum fakat yanılmışım genelde tetikleyici oluyor süreçte. Teşekkürler makaleler için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı