Yaptığım kişisel web sitesi

Müşteriye dosya halinde mi atacaksınız yoksa kurup öyle mi atacaksınız.
Dosya halinde attım.
Ne kadar ekmek o kadar köfte. Parasına göre güzel ama ciddi anlamda web sitesi kullanmak isteyen kullanıcıların tercih edeceği bir template olacağını sanmıyorum. En büyük eksisi responsive tasarım olabilir.

Fiyata baktığımız zaman bu fiyata web sitesi (front-end only) yapan çok rastlanmıyor. Hintli dayılar var onları da tercih edebilirler de genelde çok bilgi sahibi olmayan düşük bütçeli kişiler Türklerden de yapan kişiler arıyor. Burada da en büyük eksiğiniz hazır templateleri alıp kullananların sizden daha önce tercih edilmesi olacaktır.

Her şeye rağmen bir emek var ve elinize sağlık. Kendinizi geliştirmeye devam edin. :)
Teşekkür ederim. Gerçi sitenin 1 günde yetiştirilmesi gerektiği için biraz özensiz oldu.

Teşekkür ederim. Gerçi sitenin 1 günde yetiştirilmesi gerektiği için biraz özensiz oldu.
Bunun için siteyi yapmadan önce müşteriyle teslimat tarihini konuşmanız lazım. Acil projeler yapacaksanız da bunun altından kalkıp kalmayacağınıza göre düşünmeniz gerekli. Bunlar zamanla kazanılacak tecrübeler. Sonradan siteye güncelleme yapıp müşteriyle konuşarak ekleyebilirsiniz, bu güncellemelere ek bir şeyler yapılacaksa onlar için de ekstra para talep edilebilir.

Dosya halinde attım.

Dosya halinde ve böyle bir site için bence güzel bir fiyat başarılarınızın devamını diliyorum hocam bir platform üzerinden mi yoksa çevrenizden mi müşteri buluyorsunuz?

Bunun için siteyi yapmadan önce müşteriyle teslimat tarihini konuşmanız lazım. Hızlı projeler yapacaksanız da bunun altından kalkıp kalmayacağınıza göre düşünmeniz gerekli. Bunlar zamanla kazanılacak tecrübeler. Sonradan siteye güncelleme yapıp müşteriyle konuşarak ekleyebilirsiniz, bu güncellemelere ek bir şeyler yapılacaksa onlar için de ekstra para talep edilebilir.
Konuştuk zaten, yarına kadar teslim edilmesi gerektiğini söyledi. 2-3 gün olsa idi daha farklı özellikler de ekleyebileceğimi kastetmiştim.
Dosya halinde ve böyle bir site için bence güzel bir fiyat başarılarınızın devamını diliyorum hocam bir platform üzerinden mi yoksa çevrenizden mi müşteri buluyorsunuz?
Bionluk sitesinde Freelancer olarak çalışıyorum.

Birkaç ufak tavsiyede bulunayım.

1) Yazıları biraz daha ortaya yakınlaştırıp yanlardan uzaklaştırmak daha rahat bir okuyuş sağlar.
2) Copyright yazısını ortalamak iyi bir fikir olabilir.
3) Yazıların arasındaki boşluğu biraz arttırmak daha iyi olacaktır. Özellikle iki farklı başlık arasındaki boşluğu arttırmak daha rahat okuyuş sağlayacaktır.
4) Sarı renk biraz daha farklı olsa daha göze hitap edebilir. Ayrıca menü kısmındaki renkle de fazla uyumlu olduğu söylenemez.
5) En alt kısımda kişisel bilgi veren yerin alt kısmında da biraz boşluk bırakılabilir. Üst tarafta boşluk varken alt tarafın yapışık durması göze batıyor ve çok sıkışık duruyor.
6) "Geri Dön" butonu değiştirilebilir. Gereğinden fazla büyük duruyor, onun yerine bir icon daha mantıklı olabilir.
7) Daha önce değindim ama responsive tasarım kesinlikle gerekli.

Bunlar şu anlık gördüğüm şeyler için ufak tavsiyeler.

Bir günde yapılsa da font seçimleri biraz hatalı olmuş. Bu tip sitelerde insanlar ciddiyet ararlar.
Başlıklara Times New Roman koysanız bile daha iyi olurmuş yani o derece.

Ayrıca abartılmış gölgeler tasarımı gerçekten mahvediyor. Hoş, ayrıntı bir gölge yerine kocaman ve kendini belli eden bir gölge koymuşsunuz.

İçerik metinleri gereksiz büyük ve harflerin arası fazla açık. Bu da estetiği mahvediyor.

Kocaman "Geri Dön" butonu koymak yerine ufak, tatlı bir geri ikonu koyabilirdiniz.

Girişteki o menünün mantığı nedir? Milisaniyelik gecikmeler bile size hit kaybettirirken siz içeriğe ulaşılmasına kocaman bir engel koymuşsunuz. Ayrıca Google Botları sizin butonlarınız eğer link değilse onları takip etmeyecektir.

Bunların dışında gerçekten çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Daha nice projelerini görmek dileğiyle.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı